Salsa de queso, zei er iemand kaas? Jawel, het kaasmonster in ons kon natuurlijk geen selectie van Ecuadoraanse gerechten op tafel toveren zonder voor een gerecht te gaan waar kaas in zit. En waarom zou je voor één gerecht gaan waas kaas in zit als je ook voor een kaassaus kunt gaan die je bij ieder gerecht zou kunnen serveren. Oke, misschien niet bij ieder gerecht, maar met wat nachos erbij past deze salsa de queso perfect als side dish bij bijna alles wat je serveert.
Waar deze specifieke kaassaus eigenlijk bij hoort is gegrilde maiskolven. Die zijn sowieso al gruwelijk lekker en we hadden niet gedacht dat ze nog veel lekkerder te maken zouden zijn. Niets bleek minder waar. Kaassaus op basis van mayonaise en yoghurt met Turkse fetakaas en koriander verandert maiskolven van een gewoon bijgerecht in snoepgoed!
Zo maak je salsa de queso
Rasp de “zest” van de limoen af en pers hem uit. Snijdt twee tenen knoflook zo fijn mogelijk en snijdt ook de koriander fijn.
Meng de limoenrasp, het limoensap, de fijngesneden knoflook en de koriander met mayonaise, dikke yoghurt, Turkse feta en voeg peper en zout naar smaak toe.
Zo simpel en zo lekker dat vrijwel iedereen aan het buffet bij Tribes terug kwam om een tweede keer op te scheppen. “Wat de boer niet kent” gaat voor deze salsa de queso niet op. Zelfs wie niet zo gecharmeerd is van de smaak van koriander snoept graag van deze saus. Voor verjaardagen dus ook succes verzekerd om je nacho, tortilla, Bugles of toastje eens in iets anders te dippen. En vergeet die maiskolven niet die op de BBQ gaan. Daar moet je deze saus simpelweg een keer bij proberen.
Eet smakelijk!
- 125 gram mayonaise
- 100 gram dikke yoghurt
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 limoen alleen het sap
- 1 limoen geraspt
- 150 gram Beyaz Penir Turkse fetakaas
- 35 gram verse koriander fijngesneden (Geen takjes)
- Extra fijngesneden koriander ter decoratie
- Zout en peper naar smaak
- Meng alle ingredienten tot een saus.
- Serveer met wat extra fijn gesneden koriander en eventueel een paar partjes limoen ter decoratie.
- Als je de combinatie van knoflook en koriander te overheersend vind kun je de knoflook gewoon weglaten uit het recept.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
chucky1012 zegt
Het ziet er heerlijk uit en ik bewaar het recept!
Linda zegt
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?