• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Hapjes / Curtido de cebolla y tomate (Salsa met rode ui en tomaat)

Curtido de cebolla y tomate (Salsa met rode ui en tomaat)

februari 23, 2017 By Linda Reageer

Curtido de cebolla y tomate

Curtido de cebolla y tomate is een hele mond vol voor deze salsa van tomaat, rode ui en koriander met een grovere structuur dan je gewend bent van een salsa. Deze curtido kun je dan ook heel goed samen met onze tomaten salsa serveren. Twee gezonde dips met een heel verschillende smaak- en structuur combinatie die bij hetzelfde soort gerechten passen. Wat is eten en het combineren ervan leuk hé. Je komt steeds nieuwe mogelijkheden met al bekende ingredienten tegen als je durft te experimenteren.

Deze curtido de cebolla y tomate is niet alleen een perfecte salsa om je nachos in te dippen. Hij past ook perfect als garnering bij de carne en palito en het is een lekkere sidedish bij de ceviche de chochos. Of gebruik hem om je tortilla met sla en pulled pork mee te vullen voor die extra crunch. Of… Nou ja, eigenlijk past deze curtido de cebolla y tomate bij vrijwel alles.

Curtido de cebolla y tomate

Handig om te pinnen!

Zo maak je curtido de cebolla y tomate

De scherpte en bitterheid moet voor dit gerecht uit de rode ui gehaald worden. Dit doe je door de ui te marineren in zout en vervolgens te laten weken in lauw water.

Snijdt de rode ui door de helft en vervolgens in maantjes. Doe alles in een schaal strooi er ruim zout overheen en laat een minuut of 10 rusten. Schenk na 10 minuten zoveel handwarm water over de uien heen dat ze net onder water staan en laat nog een keer circa 10 minuten rusten. Spoel de uienringen goed af en laat uitlekken.

Terwijl de uien staan te weken snijd je de tomaten in helften en daarna ook in dunne ringen en hak de koriander fijn.

Meng de tomaat, limoensap, olijfolie en koriander door de uien heen en smaak af met peper en zout. Zo gemakkelijk is je curtido klaar.

Eet smakelijk!

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Hapjes, Nomz, Side Nomz Tags: Ecuador, Koriander, Rode ui, Salsa, Tomaat

Vorig bericht: « Ceviche de chochos (Vegetarisch)
Volgend bericht: Salsa de queso (Kaassaus, maar dan anders) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....