Curtido de cebolla y tomate is een hele mond vol voor deze salsa van tomaat, rode ui en koriander met een grovere structuur dan je gewend bent van een salsa. Deze curtido kun je dan ook heel goed samen met onze tomaten salsa serveren. Twee gezonde dips met een heel verschillende smaak- en structuur combinatie die bij hetzelfde soort gerechten passen. Wat is eten en het combineren ervan leuk hé. Je komt steeds nieuwe mogelijkheden met al bekende ingredienten tegen als je durft te experimenteren.
Deze curtido de cebolla y tomate is niet alleen een perfecte salsa om je nachos in te dippen. Hij past ook perfect als garnering bij de carne en palito en het is een lekkere sidedish bij de ceviche de chochos. Of gebruik hem om je tortilla met sla en pulled pork mee te vullen voor die extra crunch. Of… Nou ja, eigenlijk past deze curtido de cebolla y tomate bij vrijwel alles.
Zo maak je curtido de cebolla y tomate
De scherpte en bitterheid moet voor dit gerecht uit de rode ui gehaald worden. Dit doe je door de ui te marineren in zout en vervolgens te laten weken in lauw water.
Snijdt de rode ui door de helft en vervolgens in maantjes. Doe alles in een schaal strooi er ruim zout overheen en laat een minuut of 10 rusten. Schenk na 10 minuten zoveel handwarm water over de uien heen dat ze net onder water staan en laat nog een keer circa 10 minuten rusten. Spoel de uienringen goed af en laat uitlekken.
Terwijl de uien staan te weken snijd je de tomaten in helften en daarna ook in dunne ringen en hak de koriander fijn.
Meng de tomaat, limoensap, olijfolie en koriander door de uien heen en smaak af met peper en zout. Zo gemakkelijk is je curtido klaar.
Eet smakelijk!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie