• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Salsa de queso (Kaassaus, maar dan anders)

Salsa de queso (Kaassaus, maar dan anders)

februari 24, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Salsa de Queso

Salsa de queso, zei er iemand kaas? Jawel, het kaasmonster in ons kon natuurlijk geen selectie van Ecuadoraanse gerechten op tafel toveren zonder voor een gerecht te gaan waar kaas in zit. En waarom zou je voor één gerecht gaan waas kaas in zit als je ook voor een kaassaus kunt gaan die je bij ieder gerecht zou kunnen serveren. Oke, misschien niet bij ieder gerecht, maar met wat nachos erbij past deze salsa de queso perfect als side dish bij bijna alles wat je serveert.

Waar deze specifieke kaassaus eigenlijk bij hoort is gegrilde maiskolven. Die zijn sowieso al gruwelijk lekker en we hadden niet gedacht dat ze nog veel lekkerder te maken zouden zijn. Niets bleek minder waar. Kaassaus op basis van mayonaise en yoghurt met Turkse fetakaas en koriander verandert maiskolven van een gewoon bijgerecht in snoepgoed!

Salsa de Queso

Handig om te pinnen!

Zo maak je salsa de queso

Rasp de “zest” van de limoen af en pers hem uit. Snijdt twee tenen knoflook zo fijn mogelijk en snijdt ook de koriander fijn.

Meng de limoenrasp, het limoensap, de fijngesneden knoflook en de koriander met mayonaise, dikke yoghurt, Turkse feta en voeg peper en zout naar smaak toe.

Zo simpel en zo lekker dat vrijwel iedereen aan het buffet bij Tribes terug kwam om een tweede keer op te scheppen. “Wat de boer niet kent” gaat voor deze salsa de queso niet op. Zelfs wie niet zo gecharmeerd is van de smaak van koriander snoept graag van deze saus. Voor verjaardagen dus ook succes verzekerd om je nacho, tortilla, Bugles of toastje eens in iets anders te dippen. En vergeet die maiskolven niet die op de BBQ gaan. Daar moet je deze saus simpelweg een keer bij proberen.

Eet smakelijk!

Salsa de Queso
Print
Salsa de queso (Kaassaus, maar dan anders)
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 
Gang: Dip
Keuken: Equadoraans
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 125 gram mayonaise
  • 100 gram dikke yoghurt
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1 limoen geraspt
  • 150 gram Beyaz Penir Turkse fetakaas
  • 35 gram verse koriander fijngesneden (Geen takjes)
  • Extra fijngesneden koriander ter decoratie
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingredienten tot een saus.
  2. Serveer met wat extra fijn gesneden koriander en eventueel een paar partjes limoen ter decoratie.
Tip(s) van de chef
  • Als je de combinatie van knoflook en koriander te overheersend vind kun je de knoflook gewoon weglaten uit het recept.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dippable Nomz, Nomz Tags: Ecuador, Knoflook, Koriander, Mayonaise, Saus, Turkse feta, Yoghurt

Vorig bericht: « Curtido de cebolla y tomate (Salsa met rode ui en tomaat)
Volgend bericht: Chef @ work #2 – Over à la carte en overblijven »

Lees Interacties

Reacties

  1. chucky1012 zegt

    februari 24, 2017 om 11:36

    Het ziet er heerlijk uit en ik bewaar het recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 24, 2017 om 13:22

      Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....