• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomzledge / Chef @ work #2 – Over à la carte en overblijven

Chef @ work #2 – Over à la carte en overblijven

februari 26, 2017 By Sergio 4 Reacties

Chef @ Work Februari 2017 | TalkNomzToMe.nl

Daar is hij weer! De maand is weer voorbij, dus het is weer tijd voor een nieuwe Chef @ work. Met vandaag in de hoofdrol à la carte (en een nachtje blijven slapen).

Allawat? À la carte is eigenlijk bestellen van de kaart in plaats van dat je een vooraf bepaald menu hebt of van het buffet moet eten waar je als gast geen invloed op hebt.

Wat ik in het voorgaande artikel al aangaf is dat ik van veel dingen op voorhand al weet wat ik kan verwachten op een dag, dus ik kan me voorbereiden op wat er gaat komen. Hoeveel mensen, hoe laat, wat is het menu, etc. Met het à la carte draaien heb je die wetenschap niet, (tenzij mensen van te voren reserveren, maar dat gebeurt bij ons niet heel snel). Dit houdt dingen altijd wel spannend en ook wel een beetje moeilijk, want je weet niet echt wat je als mise en place klaar moet zetten. Gelukkig heb ik hier ook wel wat trucjes voor om niet halverwege de avond mis te grijpen. Zo ga ik iedere dag even bij de receptie langs om te vragen hoeveel gasten er in het hotel verblijven die dag en hoeveel van die gasten nog aan moet komen. Dat laatste is meestal wel een goede peilstok voor de te verwachten drukte ’s avonds. In de middag met de lunch is het altijd koffiedik kijken en dat kan je leven soms best ingewikkeld maken.

Chef @ Work Februari 2017 | TalkNomzToMe.nl

Éen van de dingen die ik het liefste doe in een keuken is ’s avonds diner draaien en borden opmaken. Hier kan ik heel veel creativiteit in kwijt en er is voor een kok niets leukers dan mensen eerst met open mond naar je gerecht te zien kijken en het dan met heel veel smaak naar binnen werken. Heel veel liefde in je gerechten stoppen is dus toch wel een echte must!

Zo nu en dan heb je er wel eens van die avonden tussen zitten dat er een groep komt eten en de rest van je diner ook lekker door loopt tot laat in de avond. Dan is het voor mij als chef altijd heel belangrijk dat de aandacht en de liefde die je steekt in het eerste bord van de avond ook in de laatste borden van de avond gaat zitten. De mensen die komen eten betalen tenslotte je salaris en ik wil heel graag dat ze nog een keer terug komen om een hapje te eten. Dit is een nobel streven hoor ik iedereen roepen, maar werkt het ook echt zo?

Meestal werkt het bij mij in de keuken wel zo, 100% garantie heb je nooit want ik en mijn team zijn ook maar mensen en een paar lange dagen achter elkaar eisen echt wel hun tol.

Chef @ Work Februari 2017 | TalkNomzToMe.nl

22:30 uur. Zo, alles is mee en dan hoppa naar huis! Echt niet, de keuken moet ook nog schoon en wacht, er moet ook nog besteld worden voor morgen en de dag lijsten moeten nog ingevuld worden en…. Ah crap dit was al een latertje en het gaat nog wat later worden. Wat doe je dan? Jankend in de hoek gaan zitten? No way, we zetten even met z’n allen de schouders er onder om de keuken schoon te maken.

En met z’n allen is echt met z’n allen!

Chef @ Work Februari 2017 | TalkNomzToMe.nl

Keuken schoon en de rest gedaan. Mooi, tijd om naar huis…. damn het is alweer half twaalf en morgen kan ik ook weer om 10:00 aantreden. Helaas horen dit soort dagen er ook bij, is het dan nog wel heel verstandig om naar huis te rijden? Nee niet echt, dan maar even naar de receptie wandelen om te vragen of er nog een kamer vrij is waar ik kan slapen. Meestal is er wel een kamer vrij en kan ik dan overblijven om de volgende dag weer fit aan het werk te zijn.

Chef @ Work Februari 2017 | TalkNomzToMe.nl

Niet te vaak natuurlijk. anders staat Linda thuis met de deegroller op me te wachten 😉

Dit keer geen tip van de chef maar wel iets anders:

Disclaimer van de chef:

Om de privacy van de gasten en klanten te waarborgen kunnen bepaalde delen van foto’s onzichtbaar gemaakt zijn.

Signed Sergio

©Talk Nomz To Me. De standpunten en meningen op deze website, zijn de persoonlijke mening van Talk Nomz To Me en staan los van eventuele officiële standpunten van Regardz. Talk Nomz To Me is niet verantwoordelijk voor de inhoud van uitlatingen en reacties van derden op de hier gepubliceerde stukken.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Chef @ Work, Nomzledge

Vorig bericht: « Salsa de queso (Kaassaus, maar dan anders)
Volgend bericht: Ananas carpaccio met kokos en munt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlies zegt

    maart 1, 2017 om 21:44

    Wat fijn dat je af en toe in een bed kan slapen. Heb je dan wel de juiste spullen mee? Ik heb een tijd in de bediening gewerkt, dus ik weet hoeveel werk het kan zijn!

    Beantwoorden
    • Sergio zegt

      maart 14, 2018 om 15:15

      Ik heb altijd wel wat basis dingen in mijn tas zitten dat een dagje overblijven wel gaat haha

      Beantwoorden
  2. Thomas zegt

    maart 1, 2017 om 21:52

    Wat leuk zo’n kijkje achter de schermen! Wel handig dat als het nodig je zo in een kamer kan ‘crashen’!

    Beantwoorden
  3. Claudia zegt

    maart 3, 2017 om 20:12

    Wat tof om het eens van de andere kant van het bord te lezen! Als je het altijd alleen maar op hoeft te eten denk je eigenlijk niet aan hoe koks het allemaal moeten inschatten en voorbereiden 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....