• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Smokey Worcestershire Kipburger

Smokey Worcestershire Kipburger

oktober 8, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Smokey_Worcestershire_Kipburger_First

Smokey Worcestershire kipburger, het is nog al een mond vol en ongeveer net zo lastig om uit te spreken zonder je tong er over te breken, we zullen het er maar op houden dat het om de smaak gaat ;).

Vandaag in de burger week gaan we voor een lekker stukje kip, die zelfs als je hem in de pan bakt smaakt als of hij van de barbecue is gekomen, vandaar dat we deze de Smokey Worcestershire kipburger hebben genoemd. Ook voor onze Smokey Worcestershire kipburger hebben we een lekkere saus gemaakt namelijk de smokey bbq saus. Met deze saus komt de gerookte smaak nog beter naar boven voor een ultieme smaak sensatie.

Smokey_Worcestershire_Kipburger_1Doe het kip gehakt in een mengschaal. Kip gehakt is bij de meeste supermarkten en slagers te verkrijgen. Mocht je het zelf willen maken kan je het beste kip dijen vlees gebruiken, omdat dit vlees iets vetter is dan bijvoorbeeld kip filet droogt je burger veel minder snel uit.

Smokey_Worcestershire_Kipburger_2Voeg alle kruiden, paneermeel en het ei toe. Meng dit allemaal goed door.

Smokey_Worcestershire_Kipburger_3Vorm er kipburgers van met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter. Zoals je ziet vorm ik de kipburgers met de hand, maar als je wilt kun je natuurlijk ook gebruik maken van een hamburgerpers. Die dingen zijn écht niet alleen maar handig als je gaat BBQ-en 😉
Smokey_Worcestershire_Kipburger_4Bak de Smokey Worcestershire kipburger in een koekenpan, grillpan of als je er een hebt grillplaat, op hoog vuur ongeveer drie minuten per kant, draai dan het vuur tot ongeveer halve kracht en laat het nog twee minuten per kant bakken.

Toast je hamburger broodje en beleg dit met (boter-)sla, leg hier je kipburger op en eventueel een plakje kaas. garneer met toppings die je lekker vindt en niet te vergeten de smokey bbq saus ;).

Eet smakelijk!

Smokey Worcestershire Kipburger
Print
Smokey Worcestershire Kipburger
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
 

Zeer weinig vlieguren heeft deze kip gehad.

Gang: BBQ, Diner, Hapjes, Lunch
Keuken: Amerikaans, Fusion
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 300 gram kip gehakt.
  • 1/2 ei.
  • 4 eetlepels paneermeel.
  • 1/2 theelepel kerrie poeder.
  • 1 theelepel knoflook poeder.
  • 1/2 theelepel gerookt paprika poeder.
  • 1/2 theelepel Worcestershire saus.
  • 1/2 theelepel Tabasco.
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Doe het kip gehakt in een mengschaal.
  2. Voeg alle overige ingrediënten toe.
  3. Goed mengen.
  4. Burgers vormen.
  5. Burgers bakken of grillen.
Tip(s) van de chef
  • Mocht je de burgers op een barbecue gaan grillen houd er dan rekening mee dat de baktijd aardig verkort word als de kolen nog heel warm zijn.
  • Heb je niks met kip? Geen probleem! Probeer het recept eens uit met rundergehakt.

 

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

 

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Diner, Meaty Nomz, Nomz Tags: Burger, Burgerweek, Gerookt paprika poeder, Hamburger, Kip, Kip dijen, Tabasco, Worcestershire

Vorig bericht: « Smokey BBQ saus
Volgend bericht: Jalapeno Chili Knoflooksaus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....