Smokey Worcestershire kipburger, het is nog al een mond vol en ongeveer net zo lastig om uit te spreken zonder je tong er over te breken, we zullen het er maar op houden dat het om de smaak gaat ;).
Vandaag in de burger week gaan we voor een lekker stukje kip, die zelfs als je hem in de pan bakt smaakt als of hij van de barbecue is gekomen, vandaar dat we deze de Smokey Worcestershire kipburger hebben genoemd. Ook voor onze Smokey Worcestershire kipburger hebben we een lekkere saus gemaakt namelijk de smokey bbq saus. Met deze saus komt de gerookte smaak nog beter naar boven voor een ultieme smaak sensatie.
Doe het kip gehakt in een mengschaal. Kip gehakt is bij de meeste supermarkten en slagers te verkrijgen. Mocht je het zelf willen maken kan je het beste kip dijen vlees gebruiken, omdat dit vlees iets vetter is dan bijvoorbeeld kip filet droogt je burger veel minder snel uit.
Voeg alle kruiden, paneermeel en het ei toe. Meng dit allemaal goed door.
Vorm er kipburgers van met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter. Zoals je ziet vorm ik de kipburgers met de hand, maar als je wilt kun je natuurlijk ook gebruik maken van een hamburgerpers. Die dingen zijn écht niet alleen maar handig als je gaat BBQ-en 😉
Bak de Smokey Worcestershire kipburger in een koekenpan, grillpan of als je er een hebt grillplaat, op hoog vuur ongeveer drie minuten per kant, draai dan het vuur tot ongeveer halve kracht en laat het nog twee minuten per kant bakken.
Toast je hamburger broodje en beleg dit met (boter-)sla, leg hier je kipburger op en eventueel een plakje kaas. garneer met toppings die je lekker vindt en niet te vergeten de smokey bbq saus ;).
Eet smakelijk!
Zeer weinig vlieguren heeft deze kip gehad.
- 300 gram kip gehakt.
- 1/2 ei.
- 4 eetlepels paneermeel.
- 1/2 theelepel kerrie poeder.
- 1 theelepel knoflook poeder.
- 1/2 theelepel gerookt paprika poeder.
- 1/2 theelepel Worcestershire saus.
- 1/2 theelepel Tabasco.
- Zout
- Peper
- Doe het kip gehakt in een mengschaal.
- Voeg alle overige ingrediënten toe.
- Goed mengen.
- Burgers vormen.
- Burgers bakken of grillen.
- Mocht je de burgers op een barbecue gaan grillen houd er dan rekening mee dat de baktijd aardig verkort word als de kolen nog heel warm zijn.
- Heb je niks met kip? Geen probleem! Probeer het recept eens uit met rundergehakt.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie