Snelle chocomousse is HET recept om deze Blue Monday mee door te komen. Ok, eigenlijk is het gewoon een geniaal recept om standaard in je reportoire te hebben voor iedere dag in het jaar. Je hebt maar twee ingredienten nodig, het is binnen vijf minuten gemaakt, bevat chocolade en kost geen klap. Daar wordt je zelfs op Blue Monday vrolijk van!
Met ongeklopte slagroom en een stuk pure chocolade heb je alle ingredienten in huis om snel chocolademousse te maken. Je kunt een keukenmachine gebruiken, maar als je een klein beetje lef hebt klop je de slagroom op de hand op met een garde. Zo kom je toch nog aan die training/en of lichaamsbeweging toe en je comfortfood komt er meteen achteraan 😉
Zo maak je snelle chocomousse
Smelt de chocolade au bain marie. Laat de chocolade iets terugkoelen. Hij moet nog wel vloeibaar zijn, maar niet meer warm.
Schenk de ongeklopte slagroom in een kom en klop hem met een garde bijna net zo stevig als wanneer je gewoon slagroom zou serveren. Schenk de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade erbij en klop alles goed dooreen zodat een egaal gekleurde chocomousse ontstaat.
Je kunt de snelle chocomousse direct eten. Het lekkerste is om hem nog minimaal een uur in de koelkast te zetten zodat hij kan afkoelen en opstijven.
Dit recept is voor twee personen precies genoeg om jezelf te trakteren als je een rotdag hebt. Voel je niet schuldig en geniet er gewoon van. Morgen is er weer en dag en dan bedenken we gewoon weer een reden waarom we nog een keer snelle chocomousse hebben verdiend 😉
Eet smakelijk!
Ideaal als je haast hebt.
- 1 pakje ongeklopte slagroom 250 ml
- 50 gram pure chocolade
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Laat de chocolade afkoelen, maar zorg dat hij vloeibaar blijft.
- Giet de ongeklopte slagroom in een kom en klop hem stevig.
- Giet de gesmolten chocolade erbij en klop alles tot een egaal geheel.
- Laat de chocomousse een uurtje opstijven en afkoelen in de koelkast voor je hem serveert.
- Als je niet van pure chocolade houd kun je deze in het recept natuurlijk ook vervangen voor melk of witte chocolade.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Restaurant catalogus zegt
Dat ziet er heel lekker zeg! Ik ga het meteen proberen haha
Gr.
Lisette
Linda zegt
Daar ga je geen spijt van krijgen! Smakelijk alvast 😀