• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Hapjes / Mueslireep bites – Kiddiesnack #2

Mueslireep bites – Kiddiesnack #2

januari 19, 2017 By Chimaero Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Mueslireep Bites

Mueslireep bites zijn lekker bij de koffie maar zelf vind ik ze ook heel lekker om als reep mee naar school te nemen. Natuurlijk kan ik vragen of er repen voor me in de winkel gekocht kunnen worden, maar zelf maken vind ik veel leuker. Samen met mijn moeder heb ik al vaker repen gemaakt die mijn zusjes, broertje en ikzelf mee naar school namen. Altijd superlekker omdat het meer lijkt op snoepen dan op gezond eten. Deze repen vielen zo erg in de smaak dat we er hapjes voor bij de koffie van hebben gemaakt. Wat zestien repen hadden moeten worden is in twee dagen opgegaan. Oeps…

Het zelf roosteren van de havermout en de amandelen vond ik het leukste karweitje. Ik houd van de geur van gebakken noten. Het hele huis ruikt er naar en het blijft zo lekker hangen. Misschien waren de mueslireep bites daarom zo snel op. Ik kreeg gewoon honger van de geur.

Mueslireep Bites

Handig om te pinnen!

Zo maak je mueslireep bites

Gebruik een keukenmachine om de dadels mee tot een pasta te malen. Dit duurt best wel lang en het maakt ontzettend herrie. Terwijl de keukenmachine draait kun je de havermoutvlokken en de amandelen roosteren in een droge koekenpan. Zet het vuur niet te hoog en blijf alles steeds bewegen in de pan, anders brandt het aan.

Als je klaar bent met roosteren zijn de dadels ook wel klaar met malen. Haal de koekenpan van het vuur en zet een steelpan neer om hierin de amandelboter en de honing te verwarmen. Zo wordt het vloeibaar en kun je alle ingredienten gemakkelijker aan elkaar plakken.

Doe de gemalen dadels samen met de (nog warme) geroosterde havermoutvlokken en amandelen in een ruime kom. Doe hier pure chocolade in kleine stukjes, hennepzaad, gebroken lijnzaad en Goji bessen bij. Schenk de warme honing en amandelboter er overheen en meng alles goed door elkaar. Hier moet je best sterk voor zijn dus gebruik ook een stevige lepel of spatel zodat er niets breekt.

Druk het mengsel plat in een bakblik en laat alles in de koelkast opstijven. Snijdt in repen of in kleine blokjes en je kunt heerlijk snoepen.

Eet smakelijk!

Mueslireep Bites
Print
Mueslireep bites (Voor mee naar school of bij de koffie)
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
30 min
 

Nooit meer uit de supermarkt.

Gang: Hapjes
Keuken: Fusion, Nederlands
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 225 gram dadels zonder pit
  • 125 gram ongepelde amandelen
  • 150 gram havermoutvlokken
  • 90 gram honing
  • 70 gram amandelboter
  • 25 gram pure chocolade In kleine stukjes
  • 2 theelepels hennepzaad
  • 2 theelepels gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels Goji bessen
Bereidingswijze
  1. Maal de dadels fijn in de keukenmachine.
  2. Rooster de amandelen en havermoutvlokken goudbruin in een droge koekenpan.
  3. Verwarm de honing samen met de amandelboter in een steelpannetje.
  4. Meng de vermalen dadels met alle overige ingredienten en schep alles heel goed door elkaar tot de chocolade is gesmolten en aan goed gemengde massa ontstaat.
  5. Druk de massa uit in een bakblik tot een plak met een dikte van circa 1.5 centimeter.
  6. Laat minimaal een uur afkoelen in de koelkast.
  7. Snijdt de plak in repen om mueslirepen te maken of in blokjes om mueslireep bites te maken.
Tip(s) van de chef
  • Dip de repen of bites met de bodem in gesmolten chocolade en laat dit uitharden. Dan heb je een echte traktatie.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed Chimaero

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Hapjes, Healthy Nomz, Nomz Tags: Amandel, Amandelboter, Dadels, Goji bessen, Hapje, Havermout, Hennepzaad, Kiddiesnack, Lijnzaad, Muesli, Reep

Vorig bericht: « Snelle chocomousse (Maar twee ingredienten nodig!)
Volgend bericht: Sjips – Bak je gezelligheid (Review) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....