Mueslireep bites zijn lekker bij de koffie maar zelf vind ik ze ook heel lekker om als reep mee naar school te nemen. Natuurlijk kan ik vragen of er repen voor me in de winkel gekocht kunnen worden, maar zelf maken vind ik veel leuker. Samen met mijn moeder heb ik al vaker repen gemaakt die mijn zusjes, broertje en ikzelf mee naar school namen. Altijd superlekker omdat het meer lijkt op snoepen dan op gezond eten. Deze repen vielen zo erg in de smaak dat we er hapjes voor bij de koffie van hebben gemaakt. Wat zestien repen hadden moeten worden is in twee dagen opgegaan. Oeps…
Het zelf roosteren van de havermout en de amandelen vond ik het leukste karweitje. Ik houd van de geur van gebakken noten. Het hele huis ruikt er naar en het blijft zo lekker hangen. Misschien waren de mueslireep bites daarom zo snel op. Ik kreeg gewoon honger van de geur.
Zo maak je mueslireep bites
Gebruik een keukenmachine om de dadels mee tot een pasta te malen. Dit duurt best wel lang en het maakt ontzettend herrie. Terwijl de keukenmachine draait kun je de havermoutvlokken en de amandelen roosteren in een droge koekenpan. Zet het vuur niet te hoog en blijf alles steeds bewegen in de pan, anders brandt het aan.
Als je klaar bent met roosteren zijn de dadels ook wel klaar met malen. Haal de koekenpan van het vuur en zet een steelpan neer om hierin de amandelboter en de honing te verwarmen. Zo wordt het vloeibaar en kun je alle ingredienten gemakkelijker aan elkaar plakken.
Doe de gemalen dadels samen met de (nog warme) geroosterde havermoutvlokken en amandelen in een ruime kom. Doe hier pure chocolade in kleine stukjes, hennepzaad, gebroken lijnzaad en Goji bessen bij. Schenk de warme honing en amandelboter er overheen en meng alles goed door elkaar. Hier moet je best sterk voor zijn dus gebruik ook een stevige lepel of spatel zodat er niets breekt.
Druk het mengsel plat in een bakblik en laat alles in de koelkast opstijven. Snijdt in repen of in kleine blokjes en je kunt heerlijk snoepen.
Eet smakelijk!
Nooit meer uit de supermarkt.
- 225 gram dadels zonder pit
- 125 gram ongepelde amandelen
- 150 gram havermoutvlokken
- 90 gram honing
- 70 gram amandelboter
- 25 gram pure chocolade In kleine stukjes
- 2 theelepels hennepzaad
- 2 theelepels gebroken lijnzaad
- 2 theelepels Goji bessen
- Maal de dadels fijn in de keukenmachine.
- Rooster de amandelen en havermoutvlokken goudbruin in een droge koekenpan.
- Verwarm de honing samen met de amandelboter in een steelpannetje.
- Meng de vermalen dadels met alle overige ingredienten en schep alles heel goed door elkaar tot de chocolade is gesmolten en aan goed gemengde massa ontstaat.
- Druk de massa uit in een bakblik tot een plak met een dikte van circa 1.5 centimeter.
- Laat minimaal een uur afkoelen in de koelkast.
- Snijdt de plak in repen om mueslirepen te maken of in blokjes om mueslireep bites te maken.
- Dip de repen of bites met de bodem in gesmolten chocolade en laat dit uitharden. Dan heb je een echte traktatie.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie