Spaghetti met spinazie en spekjes is het eerste recept in de serie van een nieuwe rubriek op het blog Meer Geld, Minder Stress van Sjoukje. Zij heeft een maandelijkse rubriek ingericht waarbij het de bedoeling is dat er een maaltijd voor vier personen, voor drie euro of minder wordt neergezet. Of ik deze uitdaging zag zitten? Tuurlijk, ik ben gek op een uitdaging! Vandaag dus het eerste recept uit deze uitdaging, welke al eerder werd gepubliceerd bij Sjoukje.
Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke maaltijd kiezen veel mensen al snel voor pasta. Alle vormpjes en kleurtjes die er te krijgen zijn zorgen er ook voor dat je maaltijd er altijd anders uitziet. Zelfs als je bij wijze spreken heel de week dezelfde saus zou eten. Gelukkig kun je bij pasta ook met de sauzen eindeloos variëren. Vandaag gaan we voor een simpele en supersnelle versie met volkoren spaghetti, spinazie en spekjes. En knoflook en kruiden natuurlijk!
Zo maak je spaghetti met spinazie en spekjes
Zet een pan met ruim water op het vuur en voeg hier zout aan toe. Zodra het water kookt zet je de spaghetti in de pan. Je hoeft de spaghetti niet te breken (Daar hebben Italianen een ontzettende hekel aan!), deze wordt snel genoeg zacht om in het water te zakken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg GEEN extra olie aan het kookwater toe als je gewend bent om dit te doen. Je zult zo zien waarom niet.
Bak in een ruime koekenpan de spekjes knapperig. Omdat spekjes van zichzelf al zoveel vet afgeven hoef je geen extra boter of olie in de pan te doen. Als de spekjes knapperig genoeg zijn naar je zin haal je ze uit de pan. Zorg dat het spekvet in de pan blijft zitten. In het spekvet bak je de diepvriesspinazie zacht. Voeg hier een fijngesnipperde teen knoflook aan toe en een eetlepel Provencaalse kruiden.
Ondertussen is je spaghetti klaar. Giet deze af en doe de spaghetti direct bij de spinazie in de pan. Schep alles goed door zodat als je spaghetti goed is bedekt met de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti op diepe borden, strooi er de uitgebakken spekjes overheen en serveer. Spaghetti eet je natuurlijk met een vork en een lepel en slurpen is toegestaan!
Eet smakelijk!
Lekker,makkelijk en budget!
- 500 gram volkoren spaghetti
- 750 gram diepvries spinazie
- 250 gram spekblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel Provencaalse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan
- Haal de spekjes uit de pan, maar bewaar het spekvet.
- Bak de diepvries spinazie in de koekenpan.
- Snijdt de knoflooktenen fijn en voeg deze samen met de Provencaalse kruiden toe aan de spinazie.
- Voeg de spaghetti toe aan de spinazie en schep goed dooreen.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de spaghetti op een bord en strooi de spekjes er overheen.
- Bewaar eens vaker het spekvet als bakvet zoals we in dit recept deden. Zo deed oma het vroeger ook én het is een makkelijke manier om meer smaak aan je gerechten te geven. En lekker budget, ook niet geheel onbelangrijk.
- In plaats van spekjes kun je ook gepluisde kip gebruiken voor dit recept.
- Toch teveel gekookt? Bewaar de restjes en eet ze met vers gesneden sla en andere groenten zoals komkommer en tomaat als lunchsalade.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op MeerGeldMinderStress.nl
Geef een reactie