Spicy chicken wings zijn hier een go-to recept voor bij een goed gevulde borrel plank. Of de WK en EK avonden als Nederland of Portugal speelt. Deze oven overheerlijke misstaan ook zeker niet bij een barbecue! Natuurlijk kun je deze spicy chicken wings ook iets minder pittig maken, maar met mijn liefde voor spice…
Het meest veelzijdige stukje vlees
Hopelijk heeft nu iedereen het reclame deuntje in z’n hoofd! Maar alle kip op een stokje. Wacht dit was geen saté recept. Wat ik wilde gaan zeggen is dat je ook met kippen vleugeltjes heel veel kan. Even frituren, lekker uit de oven of wat dacht je van heerlijk van de barbecue. Dit recept voor spicy chicken wings kwam van de SAfire. Ik vind dat ze dan de lekkerste crunch krijgen. Mocht je geen SAfire hebben dan kan je natuurlijk gewoon de oven gebruiken.
Voor bij de borrel
Bij de meeste borrel plankjes denken de meeste mensen al snel aan een paar blokjes kaas, wat worstjes, bitterballen etc. Deze spicy chicken wings lenen zich ook uitermate goed om aan je wat luxere borrel plank te leggen. Dus als je van plan bent om een nieuwjaarsborrel te organiseren, geef dan deze spicy chickenwings ook maar een plekje om indruk te maken op je gasten.
Het “grote” geheim (van de chef)
Lekker eten is belangrijk. Althans dat vinden wij hier, en omdat we zoveel mogelijk mensen lekker willen laten eten zou het niet heel eerlijk zijn als we niet zo links en rechts een paar trucjes met jullie delen. Spicey chicken wings, ze komen het beste tot hun recht als je ze een dagje van te voren marineert. Op deze manier trekken alle smaken goed door de kip heen. Dit trucje kun je gebruiken voor alles waar van je wil dat de smaken lekker in trekken. Makkelijk toch?
Iets minder pittig
Smaken verschillen. Dat is maar goed ook! Voor de mensen die niet (of minder) van pittig houden kan je de hoeveelheden pittige kruiden verminderen. Zo heb je toch net een bite zonder dat de brandblusser klaar moet staan. Mocht je een idee hebben voor je eigen variant op spicy chicken wings? Laat het ons dan ook even weten, vinden we leuk!
Eet smakelijk!
Heerlijk voor bij de borrel!
- 12 kippenvleugels
- 300 ml curry
- 4 el ketjap manis
- 1 el Chinese azijn
- 3 tl knoflook
- 2 tl gerookt paprika poeder
- 1 tl cajun kruiden
- 75 ml chili saus
-
Verwarm de barbecue of oven voor op 200 graden.
-
Meng in een grote bak of schaal alle ingrediënten.
-
Coat je kippenvleugels door het mengsel.
-
Gaar je kippenvleugels af in de oven of op de barbecue.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie