Thee siroop is een nieuwe uitvinding hier in huis en het gevolg van onze deelname aan het Foodblogswap event van oktober. Voor mijn inspiratie kreeg ik het blog van Anne-Marie toegewezen en op My Happy Kitchen kwam ik heel veel heerlijke inspiratie tegen. Ondanks dat de herfst er nu toch echt is werd mijn aandacht het meest getrokken door haar recept voor homemade citroen-gember limonade. Hier staat er voor komende zomer een variant met citroen en lavendel op het verlangijstje van de kinderen en die gaat ook zeker gemaakt worden. Maar ja, daar schiet je voor de herfst niet zo heel veel mee op.
Tijdens het doorbladeren van folders kwam ik met mijn oudste een aanbieding voor koffiesiropen tegen. “Eigenlijk wel stom hé mam, dat er voor koffie wel siroop gemaakt wordt en voor thee niet”. Ping! Op dat moment beslisten we dat we zelf thee siroop zouden gaan maken. En het recept van Anne-Marie konden we daarvoor heel goed als basis gebruiken!
Zo maak je thee siroop met honing en citroen
Pers de citroenen uit. Als je citroenen met (veel) pitjes te pakken hebt is het verstandig om het citroensap even door een theezeefje te gieten. Voeg water en honing toe en breng alles in een steelpannetje langzaam aan de kook.
Laat alles een minuutje doorkoken, haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Zodra je siroop is afgekoeld giet je alles in een mooie fles en kun je de siroop in de koelkast bewaren. Door de honing en de citroen blijft de siroop heel lang goed. Hoe lang precies durf ik niet te zeggen, want dit is ons nieuwe go-to drankje. De fles is dus altijd zo leeg!
Gebruik de thee siroop zoals je ook gewone siroop aanlengt met water. Deze siroop geeft je thee en beetje een kick en is helemaal hemels wanneer je last hebt van je keel. De honing verzacht en het citroensap ontsmet en geeft een vitamineboost. Voor ons ook geen hoestdrankjes meer deze winter. Wij gaan gewoon aan de thee.
Drink smakelijk!
Niet alleen koffie kan je luxe maken
- 3 citroenen Ongeveer 75 gram sap.
- 75 gram water
- 40 gram honing
- Pers de citroenen uit en zeef eventueel het sap om pitjes er uit te filteren.
- Doe het citroensap met het water en de honing in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook.
- Laat het geheel ongeveer een minuut doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
- Giet de siroop in een afsluitbare fles en bewaar in de koelkast.
- Omdat wij niet zo heel erg van zoet houden is dit recept aan de zure kant. Heb je hem liever wel wat zoeter, voeg dan gewoon wat extra honing toe wanneer je de siroop kookt.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie