• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pretzel monsters – Halloween candytable

Pretzel monsters – Halloween candytable

oktober 27, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pretzel monsters

Pretzel monsters moet je simpelweg een keer gemaakt hebben. De combinatie van zout en zoet is ge-ni-aal en je kunt ze nog even last-minute maken voor het Halloween feest losbarst. Succes gegarandeerd dus je kunt maar beter een grote zak met pretzels halen want ze zijn zo op!

Ook deze pretzel monsters zijn weer een leuk keukenprojectje om met kinderen uit de hoek te zoeken. Hetkan een beetje een kliederboel worden omdat het in chocolade dippen van de pretzels een beetje een smeerboel kan worden als je niet goed oplet, maar dat maakt het alleen maar leuker. En met de restantjes gesmolten chocolade kun je, behalve bijvoorbeeld pindarotsjes maken, ook heel goed vingerverven op elkaars gezicht 😉 Dat is weer eens iets anders dan een bloemgevecht. En combineer je het chocolade vingerverven met dat bloemgevecht ben je meteen klaar met je Halloween outfit. Chocozombies zijn niet heel eng, toch?

Zo maak je pretzel monsters

Pretzel monsters

Begin met het au bain marie smelten van je chocolade. Of smelt het in de magnetron. Let er dan heel goed op dat je de chocolade niet laat verbranden. Warm de chocolade op in korte sessies, steeds circa 15 seconden, en roer steeds door tot de chocolade volledig is gesmolten.

Dip de pretzels stuk voor stuk in de chocolade. Laat overtollige chocolade goed van de pretzels aflopen voor je ze op een stuk bakpapier legt. Leg als de chocolade nog vloeibaar is snoepoogjes, M&M’s of Smarties in de kleinste twee holtes van de pretzels.

Zodra de chocolade is uitgehard kun je met een glazuurpen zwarte stippen op de M&M’s of Smarties zetten om de oogjes helemaal af te maken.

Zo simpel, een zombie kan de was doen. En zoals gezegd gruwelijk lekker. Wij zeggen alvast snoep smakelijk!

Happy haunting!

Pretzel Monsters
Print
Pretzel monsters – Halloween candytable
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Spooky.

Gang: Hapjes
Keuken: Amerikaans, Fusion, Halloween, Nederlands
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 100 gram chocolade
  • 100 gram pretzels
  • Snoep oogjes M&M's of Smarties
  • Eventueel een zwarte icing stift
Bereidingswijze
  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Dip de pretzels in de chocolade en laat overtollige chocolade goed afdruipen.
  3. Leg de gedipte pretzels op een stuk bakpapier.
  4. Leg de snoep oogjes, M&M's en/of Smarties in de twee kleinste uitsparingen van de prezels als de chocolade nog vloeibaar is.
  5. Laat de chocolade uitharden.
  6. Kleur als je M&M's of Smarties hebt gebruikt met de zwarte icing stift een zwart puntje op de gekleurde ondergrond om de oogjes af te maken.
Tip(s) van de chef
  • Maak pretzel spookjes door witte chocolade te gebruiken.
  • Door gebruik te maken van verschillende kleuren candy melts in plaats van gewone chocolade maak je er een feestelijke bende monsters van!

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Festive Nomz, Halloween, Hapjes, Naughty Nomz, Nomz Tags: Candy, Candy eyes, Candy table, Halloween, M&M's, Pretzels, Snoep, Snoep oogjes, Snoeptafel

Vorig bericht: « Toverstafjes – Halloween candytable
Volgend bericht: Thee siroop met honing en citroen – Foodblogswap oktober 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Roxanne zegt

    november 13, 2016 om 22:30

    Zo simpel en het ziet er toch leuk uit! En is vast ook lekker 😉

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 14, 2016 om 16:57

      Te oordelen aan de snelheid (van het licht) waarmee ze weg waren zijn ze hardstikke lekker 😀

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....