Pretzel monsters moet je simpelweg een keer gemaakt hebben. De combinatie van zout en zoet is ge-ni-aal en je kunt ze nog even last-minute maken voor het Halloween feest losbarst. Succes gegarandeerd dus je kunt maar beter een grote zak met pretzels halen want ze zijn zo op!
Ook deze pretzel monsters zijn weer een leuk keukenprojectje om met kinderen uit de hoek te zoeken. Hetkan een beetje een kliederboel worden omdat het in chocolade dippen van de pretzels een beetje een smeerboel kan worden als je niet goed oplet, maar dat maakt het alleen maar leuker. En met de restantjes gesmolten chocolade kun je, behalve bijvoorbeeld pindarotsjes maken, ook heel goed vingerverven op elkaars gezicht 😉 Dat is weer eens iets anders dan een bloemgevecht. En combineer je het chocolade vingerverven met dat bloemgevecht ben je meteen klaar met je Halloween outfit. Chocozombies zijn niet heel eng, toch?
Zo maak je pretzel monsters
Begin met het au bain marie smelten van je chocolade. Of smelt het in de magnetron. Let er dan heel goed op dat je de chocolade niet laat verbranden. Warm de chocolade op in korte sessies, steeds circa 15 seconden, en roer steeds door tot de chocolade volledig is gesmolten.
Dip de pretzels stuk voor stuk in de chocolade. Laat overtollige chocolade goed van de pretzels aflopen voor je ze op een stuk bakpapier legt. Leg als de chocolade nog vloeibaar is snoepoogjes, M&M’s of Smarties in de kleinste twee holtes van de pretzels.
Zodra de chocolade is uitgehard kun je met een glazuurpen zwarte stippen op de M&M’s of Smarties zetten om de oogjes helemaal af te maken.
Zo simpel, een zombie kan de was doen. En zoals gezegd gruwelijk lekker. Wij zeggen alvast snoep smakelijk!
Happy haunting!
Spooky.
- 100 gram chocolade
- 100 gram pretzels
- Snoep oogjes M&M's of Smarties
- Eventueel een zwarte icing stift
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Dip de pretzels in de chocolade en laat overtollige chocolade goed afdruipen.
- Leg de gedipte pretzels op een stuk bakpapier.
- Leg de snoep oogjes, M&M's en/of Smarties in de twee kleinste uitsparingen van de prezels als de chocolade nog vloeibaar is.
- Laat de chocolade uitharden.
- Kleur als je M&M's of Smarties hebt gebruikt met de zwarte icing stift een zwart puntje op de gekleurde ondergrond om de oogjes af te maken.
- Maak pretzel spookjes door witte chocolade te gebruiken.
- Door gebruik te maken van verschillende kleuren candy melts in plaats van gewone chocolade maak je er een feestelijke bende monsters van!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Roxanne zegt
Zo simpel en het ziet er toch leuk uit! En is vast ook lekker 😉
Linda zegt
Te oordelen aan de snelheid (van het licht) waarmee ze weg waren zijn ze hardstikke lekker 😀