• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Thee siroop met honing en citroen – Foodblogswap oktober 2016

Thee siroop met honing en citroen – Foodblogswap oktober 2016

oktober 31, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Thee siroop
Thee siroop is een nieuwe uitvinding hier in huis en het gevolg van onze deelname aan het Foodblogswap event van oktober. Voor mijn inspiratie kreeg ik het blog van Anne-Marie toegewezen en op My Happy Kitchen kwam ik heel veel heerlijke inspiratie tegen. Ondanks dat de herfst er nu toch echt is werd mijn aandacht het meest getrokken door haar recept voor homemade citroen-gember limonade. Hier staat er voor komende zomer een variant met citroen en lavendel op het verlangijstje van de kinderen en die gaat ook zeker gemaakt worden. Maar ja, daar schiet je voor de herfst niet zo heel veel mee op.

Tijdens het doorbladeren van folders kwam ik met mijn oudste een aanbieding voor koffiesiropen tegen. “Eigenlijk wel stom hé mam, dat er voor koffie wel siroop gemaakt wordt en voor thee niet”. Ping! Op dat moment beslisten we dat we zelf thee siroop zouden gaan maken. En het recept van Anne-Marie konden we daarvoor heel goed als basis gebruiken!

Zo maak je thee siroop met honing en citroen

Thee siroop
Pers de citroenen uit. Als je citroenen met (veel) pitjes te pakken hebt is het verstandig om het citroensap even door een theezeefje te gieten. Voeg water en honing toe en breng alles in een steelpannetje langzaam aan de kook.

Laat alles een minuutje doorkoken, haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Zodra je siroop is afgekoeld giet je alles in een mooie fles en kun je de siroop in de koelkast bewaren. Door de honing en de citroen blijft de siroop heel lang goed. Hoe lang precies durf ik niet te zeggen, want dit is ons nieuwe go-to drankje. De fles is dus altijd zo leeg!

Thee siroop

Gebruik de thee siroop zoals je ook gewone siroop aanlengt met water. Deze siroop geeft je thee en beetje een kick en is helemaal hemels wanneer je last hebt van je keel. De honing verzacht en het citroensap ontsmet en geeft een vitamineboost. Voor ons ook geen hoestdrankjes meer deze winter. Wij gaan gewoon aan de thee.

Drink smakelijk!

Thee Siroop
Print
Thee siroop met honing en citroen
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
1 min
Totale tijd
6 min
 

Niet alleen koffie kan je luxe maken

Gang: Dranken
Keuken: Fusion
Aantal: 15 Porties
Ingredienten
  • 3 citroenen Ongeveer 75 gram sap.
  • 75 gram water
  • 40 gram honing
Bereidingswijze
  1. Pers de citroenen uit en zeef eventueel het sap om pitjes er uit te filteren.
  2. Doe het citroensap met het water en de honing in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook.
  3. Laat het geheel ongeveer een minuut doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  5. Giet de siroop in een afsluitbare fles en bewaar in de koelkast.
Tip(s) van de chef
  • Omdat wij niet zo heel erg van zoet houden is dit recept aan de zure kant. Heb je hem liever wel wat zoeter, voeg dan gewoon wat extra honing toe wanneer je de siroop kookt.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Drinkable Nomz, Nomz Tags: Citroen, Foodblogswap, Honing, Siroop, Thee

Vorig bericht: « Pretzel monsters – Halloween candytable
Volgend bericht: Hoe eet jij? – De eetgewoonten van… »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....