• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomzledge / Hoe eet jij? – De eetgewoonten van…

Hoe eet jij? – De eetgewoonten van…

november 3, 2016 By Linda Reageer

Portionering is en blijft een punt van discussie voor vrijwel iedereen. We hebben een (nieuwe) schijf van vijf, of volgen een zinnig, of iets minder zinnig, dieet. De voorgeschreven twee ons groenten per dag MOETEN volgens sommige mensen in één maaltijd worden gegeten en vlees (of vis) moet je niet of juist veel eten. Snap jij het nog? Ik niet om heel eerlijk te zijn. Eten is voor mij meer dan brandstof, al wil dat niet zeggen dat ik braaf drie maaltijden per dag eet. Soms eet ik maar twee maaltijden en er zijn dagen dat ik iedere twee uur een maaltje naar binnen werk. Zelfs de zgn. cheatdagen maken standaard deel uit van mijn eetpatroon. Al zie ik ze niet als cheaten en plan ik ze niet in. Ik ben geen vegetariër, zal dat ook nooit worden, ben gek op vettigheid en mag graag een alcoholische versnapering nuttigen. Allergieën heb ik niet, dus ik kan qua eten doen en laten wat ik wil.

Dat ik toevallig bezig ben met foodbloggen maakt mij geen instituut op het gebied van goed en/of gezond eten. Ik pretendeer niet alles beter te weten. Wel heb ik bij tijd en wijlen ook een mening over voedingsadviezen die ik zie langskomen… Klei eten hoeft voor mij niet zo. De “menstruatie van een kip” nuttig ik dan wel weer heel graag. Of dat nu in een cake is, als uitsmijter, om mijn (kalfs-)schnitzel mee te paneren of in welke vorm dan ook.

Lekker eten denk ik daarentegen best een beetje van af te weten. En dat lekker eten samen kan gaan met een gezond gewicht en voldoende energie is voor mij een gegeven. Om de doodsimpele reden dat ik, na ook -tig dieten te hebben geprobeerd, gewoon naar mijn lichaam ben gaan luisteren en ik op die manier ook ruim 25 kilo (!) ben afgevallen. Nu weeg ik minder dan voor ik voor de eerste keer zwanger was en na vier kinderen denk ik te mogen zeggen dat ik trots mag zijn op mijn huidige figuur. Sta ik daarvoor in de sportschool? Nee, daar ben ik allergisch voor. Doe ik aan dieten, detoxen of (sap-)vasten? Haha, als je die vraag moet stellen heb je nog niet goed rondgekeken op dit blog. Maar wat doe ik dan wel? Heel simpel. Ik heb een paar vuistregels, afgeleid uit allerlei voedings- en dieetadviezen die de ronde doen, die voor mij werken. En die wil ik graag delen, daarom ben ik gaan bloggen. Misschien heb je er iets aan. En misschien zorgt het ervoor dat je vind dat ik ook op de grote hoop kwakzalvers thuishoor, wie weet 😉

Dit hele verhaal is een mooie inleiding voor een nieuwe rubriek “De eetgewoonten van…”. In deze rubriek gaan we op zoek naar (food-)bloggers die met de rest van de wereld willen delen wat voor eetpatroon ze hebben en hoe ze tegen eten aankijken.

Ben jij die blogger die het aandurft om haar/zijn eetpatroon met de wereld te delen, stuur dan een mailtje naar talknomztome[@] gmail.com.

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: De eetgewoonten van..., Nomzledge

Vorig bericht: « Thee siroop met honing en citroen – Foodblogswap oktober 2016
Volgend bericht: Pompoensoep met seroendeng – Kiddielunch #10 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....