Tomatensoep met verse basilicum hoor je wat mij betreft ook te serveren met gehaktballetjes. Ork, ork, ork, soep eet je met een… Ja, met een vork in dit geval. Aan deze tomatensoep worden namelijk heerlijke gehaktballetjes met vers geraspte Parmezaanse kaas toegevoegd. Dat is weer eens iets anders dan gewone gehaktballetjes en de smaaktwist is een perfecte aanvulling op de lichte rooksmaak die de soep heeft door het gebruik van gerookt paprikapoeder.
Als je het jezelf graag net zo gemakkelijk maakt in de keuken als mij, kun je de gehaktballetjes voor deze soep van tevoren maken en in porties in de vriezer leggen. Zo heb je ook direct wat makkelijks achter de hand als je een keer zin hebt in bijvoorbeeld een snelle spaghetti met gehaktballetjes of in een andere variant Italiaans getinte soep. En heel stiekem zijn deze gehaktballetjes zelfs lekker om gewoon op tafel te zetten als snack bij de film. Maar goed, het ging nu om de soep.
Zo maak je tomatensoep met verse basilicum
Je begint met het rollen van de gehaktballetjes. Meng paneermeel, ei, oregano, Parmezaanse kaas, peper en zout door het gehakt en rol kleine gehaktballetjes.
Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Fruit de ui glazig en voeg daarna de cherrytomaatjes toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenblokjes en fijngesneden knoflook toe en schenk het water erbij. Voeg de bouillonblokjes toe, samen met de verse basilicum en het gerookt paprikapoeder en roer alles goed door. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat de soep op laag vuur een kwartier tot twintig minuten garen.
Rooster in een aparte pan pijnboompitten terwijl de soep staat te garen.
Serveer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Goed vullende soep
- 300 gram rundergehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 1 eetlepel oregano
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 15 cherrytomaatjes in kwarten gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 15 to t 20 blaadjes verse basilicum fijngesneden
- Enkele blaadjes basilicum ter decoratie
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- Peper en zout naar smaak
- Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes en draai kleine soepballetjes van het mengsel.
- Neem een soeppan en fruit hierin de ui.
- Voeg de cherrytomaatjes toe enbak even mee.
- Voeg de tomatenblokjes en knoflook toe en schep weer om.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
- Voeg de verse basilicum en het gerookt paprikapoeder en roer alles goed door.
- Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat de soep op laag vuur een kwartier tot twintig minuten garen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Serveer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.
- Als je echt gek bent op Parmezaanse kaas kun je hiervan ook ng een klein beetje vers over de soep raspen vlak voor het serveren.
- Een zelfgemaakte bruschetta smaakt ook perfect bij deze soep.
- Geen fan van de rooksmaak? Gebruik dan zoet paprikapoeder, of juist scherp paprikapoeder als je een beetje oempf wilt.
- Geen zin om gehaktballetjes te draaien? Kneed het gehakt met alle ingredienten en bak het rul in een koekenpan. Maak de rest van de soep volgens recept en voeg het gerulde gehakt als laatste toe voordat je de soep serveert.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie