Tortellini kippensoep is een maaltijdsoep die je in een kwartiertje op tafel tovert als snelle avondmaaltijd. Of als verwarmende lunch als het guur en koud is buiten. Met de uitdaging of we met één kip vijf maaltijden op tafel konden zetten wist ik dat dit recept erbij moest. Na het uitkoken van de kip heb je namelijk een volle pan met bouillon over en weggooien is zonde. Helemaal omdat je er nog zoveel lekkers mee kunt maken.
Pasta is altijd een goede maagvulling, zeker wanneer je voor een gevulde pasta kiest. Uitstekend voor een maaltijdsoep dus. Heel even heb ik getwijfeld of ik een paddenstoelenvulling zou kiezen. Uiteindelijk koos ik voor kaas. Die vulling is een stuk minder zout en omdat de bouillon al ontzettend veel smaak heeft doordat het van een volledig karkas is getrokken zou het niet de beste smaakcombinatie zijn. En daarbij, wie houdt er nu niet van kaas? 😀
Zo maak je tortellini kippensoep
Dit eerste recept uit de reeks is ook direct een van de gemakkelijkste. Je neemt de bouillon van het uitkoken van de kip, daar voeg je de pasta en een laurierblaadje bij en wanneer de pasta bijna gaar is voeg je de soepgroenten en kippluis toe en laat je deze nog even meewarmen.
Natuurlijk zou ik er een meer “echt” recept van kunnen maken door te zeggen dat je alle groenten voor in de soep zelf moet snijden. Aangezien het over het algemeen toch echt voordeliger is om je soepgroenten voorgesneden in de winkel te kopen doe ik dat niet. Tijd overhouden voor andere dingen is ook leuk dacht ik zo.
Als de soepgroenten gaar zijn vis je het laurierblaadje uit de pan en kun je de soep serveren. Overheerlijk met de grissini Genovese van de HEMA.
Eet smakelijk!
- 500 milliliter kippenbouillon
- 250 gram soepgroenten
- 100 gram ongekookte tortellini met kaasvulling
- 50 gram gepluisde kip
- 1 laurierblaadje
- Eventueel peper en zout naar smaak
-
Zet de bouillon op en voeg de tortellini en het laurierblaadje toe. Breng de bouillon tegen de kook aan, maar laat hem niet koken.
- Na circa 10 tot 12 minuten is de tortellini bijna gaar en voeg je de soepgroenten en de gepluisde kip toe.
- Na enkele minuten zijn de soepgroenten gaar en is de soep klaar.
- Smaak de soep eventueel af met peper en zout en serveer met soepstengels of getoast brood.
- Strooi eens wat Parmezaanse kaas over de soep net voordat je hem serveert. Dit is in combinatie met de tortellini met kaasvulling een verrassende smaak.
- Wil je de soep nóg sneller op tafel kunnen zetten. Zorg dat je de tortellini al hebt voorgekookt. Dan heeft hij slechts enkele minuten in de warme bouillon nodig en zet je deze overheerlijke soep in vijf minuten op tafel.
- Je kunt deze soep ook gemakkelijk in grotere hoeveelheden maken en in porties invriezen. Zo heb je helemaal snel een maaltijd op tafel staan.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie