De tortilla pan pizza komt hier al jaren op tafel. Met onze voorliefde voor pizza kan het ook bijna niet anders dan dat we een snel en simpel recept hebben voor pizza. Als je zin hebt in een lekkere snack of een warme lunch heb je niet altijd zin om de oven aan te slingeren of om zelf deeg te maken. En zoals je verschillende soorten pizza hebt, Amerikaanse bodem, Italiaanse bodem, calzone, etc., hebben wij naast onze pizza burgers, pizza pita en knackebrod pizza dus ook tortilla pan pizza op onze menukaart.
Het gebeurt vaak dat we neerploffen voor een filmpje en soms red je het gewoon niet met een schaaltje nootjes of een zakje chips. Als je altijd tortillas in de kast hebt liggen en altijd een blikje tomatenblokjes in huis hebt kun je voor bij de film ook in enkele minuten een paar heerlijke snackpizza´s op tafel toveren. Overig beleg is er ook altijd wel te vinden in de (koel-)kast en dit is altijd anders, soms zelfs per pizza. Dat is ook een perfecte manier om gevarieerd te eten.
Zo maak je tortilla pan pizza
Zoals gezegd is het enigste wat je echt nodig hebt tortillas en een blikje met tomatenblokjes. Als je wilt kun je van de tomatenblokjes een snelle saus maken door er kruiden en geraspte kaas aan toe te voegen. Heb je hier geen tijd voor of geen zin in kun je ze ook gewoon zo gebruiken.
Leg een tortilla neer en schep hier twee tot drie eetlepels tomatenblokjes op. Zo heb je je basispizza klaar. Vervolgens beleg je hem met in stukjes gesneden salami, doormidden gesneden olijfjes en partjes cherry tomaatjes. Strooi er tot slot geraspte kaas overheen.
Zet een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en laat de pan iets warm worden. Leg de belegde tortilla in de pan en zet een deksel op de pan. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de pan blijft waardoor de kaas goed smelt.
Na circa 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe dik je de tortilla pan pizza hebt belegd, is hij klaar en kun je hem direct serveren. Wij doen dit meestal op een snijplank. We snijden de pan pizza alvast in punten zodat we meteen hapklare stukken hebben. Bijkomend voordeel van het alvast in punten snijden is ook dat je meer stukken op de snijplank kwijt kunt. Handig als je vrienden over de vloer hebt voor een filmavondje!
Eet smakelijk!
Geen oven? Geen probleem!
- 6 tortillas
- 1 blikje tomatenblokjes
- 10 plakken salami
- 20 cherry tomaatjes
- 1 bakje gemengde olijven
- 200 gram geraspte kaas
- Oregano
- Peper en zout naar smaak
- Besmeer de tortillas met de tomatenblokjes.
- Snijdt de salami in stukjes en strooi over de pizza´s.
- Snijdt de olijven in helften of kwarten en strooi over de pizza´s.
- Snijdt de cherry tomaatjes in kwarten en verdeel over de pizza´s.
- Bestrooi de pizza met oregano en peper en zout naar smaak.
- Strooi de geraspte kaas over de pizza´s.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de pizza in de koekenpan met het deksel er op en bak in 3 tot 5 minuten gaar. (Tot de kaas is gesmolten.)
- Herhaal dit met alle pan pizza´s.
- Je hebt het vast al geraden, maar wanneer wij voor meerdere mensen tegelijk deze tortilla pan pizza maken hebben we ook meerdere pannen op het fornuis staan.
- Zoals met iedere pizza kun je helemaal zelf bedenken wat voor beleg je het lekkerst vind. Meer zin in stukjes ham of juist liever vegetarisch door geen vlees en extra groenten te gebruiken, lekker doen! Het is jouw (pizza) feestje!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie