• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Wentelteefjes van bruin brood – Kiddielunch #13

Wentelteefjes van bruin brood – Kiddielunch #13

maart 20, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wentelteefjes

Wentelteefjes worden meestal gemaakt van wit brood. Nu komt dat hier ook zelden of nooit het huis is, dus toen wij met bruin brood zaten wat stiekem droog geworden was hebben we ons aan wentelteefjes met bruin brood gewaagd. Zo hadden we meteen een goede reden om de mini potjes met jam op te maken die hier nog stonden van de Feestdagen. Het restjes opmaken als een baas blijft een dingetje hier in huis en we hebben met dit recept weer een nieuwe voor in het “roze boekje”.

Het wordt me niet altijd in dank afgenomen dat ik altijd bruin of volkoren brood haal. Gelukkig maakt dat de traktatie des te groter als ik een keer batbot of tasnift bak omdat dat (vrijwel) wit brood is. En met bruin brood kun je eigenlijk precies dezelfde dingen maken en naar mijn idee zit er dan nog meer smaak aan ook. Zo ook met deze wentelteefjes. De smaak van de bruine suiker die karameliseert tijdens het bakken trekt helemaal door het brood heen. Heerlijk!

Wentelteefjes

Handig om te pinnen!

Zo maak je wentelteefjes

Klop in een kom melk, ei, kaneelpoeder en bruine basterdsuiker door elkaar. Doop je boterhammen in dit mengsel en zorg dat ze goed doordrenkt zijn.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes in een klontje roomboter bruin en knapperig aan twee kanten.

Snijdt de wentelteefjes in stukken en serveer met jam waar je de wentelteefjes in dipt in plaats van te smeren. Zelf-klieder-eten, maar dan anders.

Eet smakelijk!

Wentelteefjes
Print
Wentelteefjes van bruin brood
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 
Gang: Brunch, Dessert, Lunch
Keuken: Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 8 sneden brood
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
  1. Klop de melk met het ei, de kaneel en de basterdsuiker goed door elkaar.
  2. Doop de boterhammen in het mengsel en leg ze opzij op een bord tot je alle boterhammen hebt gedoopt.
  3. Indien je nog mengsel over hebt giet je dit over de stapel boterhammen heen. (Hier was alles op na 7 boterhammen, het brood was al aardig droog.)
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes met twee tegelijk aan beide zijden bruin in een klont roomboter.
  5. Serveer met jam of vers fruit.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt natuurlijk ook gewoon wit brood gebruiken voor dit recept.
  • In plaats van jam of vers fruit kun je ook chocolade- of caramelsaus bij de wentelteefjes serveren.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,80 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Brunch, Budget Nomz, Dessert, Lunch, Nomz Tags: Bruine basterd suiker, Ei, Kaneel, Melk, Oud brood, Wentelteefjes

Vorig bericht: « Caprese clubsandwich (zonder vlees)
Volgend bericht: Koffie-Thee Tag – Linda »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Verse frietjes - Ook voor in de vriezer!
    Verse frietjes - Ook voor in de vriezer!

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....