Zalmsalade is iets waar ik me oprecht ziek aan kan eten. Als ik hem zelf maak tenminste. De salades die je in de winkel of supermarkt gaat halen lijken tegenwoordig bijna allemaal aan elkaar te hangen van de mayonaise en ik heb bijna altijd het gevoel dat ik puur een potje mayo naar binnen zit te lepelen. Hoog tijd om de keuken in te duiken en zelf een lekkere en vooral snelle zalmsalade te maken.
Stiekem is deze salade vooral heel snel te maken als je nog wat gekookte aardappels hebt staan. Heb je dat niet en moet je die eerst voorkoken duurt het iets langer om deze zalmsalade te maken. Geen enkel probleem, want je hebt ook een gekookte eitje nodig. Als je de aardappel in kleine stukjes snijdt en direct mee kookt met het ei is alles tegelijk klaar. Daarna is het een kwestie van nog een paar dingetjes toevoegen die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, even prakken en goed door scheppen en klaar!
Zo maak je deze zalmsalade
Schil en kook je aardappelen en het ei. Laat het ei en de aardappel schrikken onder koud water en zorg dat ze helemaal afgekoeld zijn.
Open je blikje zalm en maak de vis schoon. Zorg dat je ook de hele kleine graatjes er uit haalt. Doe de zalm samen met de aardappel en het ei in een kom. Prak alles fijn. Voeg mayonaise, yoghurt, dille, chilipoeder, peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar en serveer met toastjes of op brood.
Simpele ingrediënten, geen poespas en honderd keer lekkerder dan zalmsalade voor op brood die je in de winkel gaat halen. Tenminste, dat vind ik dan. En de mensen hier in huis zijn dat gelukkig met me eens 😉 Of je nu je lunch wilt opleuken, je een lichte avondmaaltijd wilt met lekkere toastjes of gewoon eens zin hebt in iets anders, met deze salade zit je altijd goed.
Eet smakelijk!
- 2 kleine aardappelen Circa 100 gram
- 1 ei
- 1 blikje zalm
- 2 eetlepels dikke yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel dille
- 1/2 theelepel chilipoeder
- peper en zout naar smaak
- Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes van circa 2 x 2 centimeter.
- Kook de aardappelstukjes samen met het ei.
- Giet de aardappelen en het ei af en laat schrikken onder koud water.
- Pel het ei en prak het samen met de aardappelen fijn.
- Maak de zalm uit blik schoon en voeg samen met de yoghurt, mayonaise, dille en chilipoeder toe aan het aardappel/ei mengsel.
- Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Als je bang bent dat de chilipoeder de salade te pittig maakt kun je ook een eetlepel zoete chilisaus toevoegen. Het zoetje in deze saus geeft de salade aan aparte smaak.
- Geen zin om de zalm schoon te maken? Je kunt de zalm in dit recept ook vervangen door tonijn uit blik.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Irene zegt
Wat een leuk en makkelijk recept. Ik mak graag zelf tonijnsalade, maar deze zalmsalade wil ik ook wel graag een keer proberen.
Linda zegt
Laat je weten hoe hij heeft gesmaakt?
Irene zegt
zeker!
TypischKim zegt
Ik vind zalmsalade onwijs lekker! Ga deze dan ook zeker zo snel mogelijk namaken!
Linda zegt
Eet smakelijk alvast 🙂