Leuk joh, een artikel om je oren krijgen met irritaties. Time for payback *doet een evil lachje na*.
Hoewel we het op de meeste vlakken prima met elkaar kunnen vinden, zijn er altijd wel wat dingetjes aan iemand waar je je groen en geel aan kan ergeren of waar je met een open mond van verbazing naar kan staan kijken.
Om ons blog een beetje luchtig te houden en om weer wat ammunitie te hebben om elkaar heerlijk mee op de kast te jagen komt hier mijn lijstje met irritaties en verbazingwekkende momenten.
In tegenstelling tot ondergetekende heeft Linda absoluut geen horeca achtergrond (waar niks mis mee is). Omdat ze die kennis en ervaring niet heeft komt het merendeel van de “kritiek” die ze heeft op dingen die er in een keuken gebeuren of horen uit het standpunt van de consument (dit is ook te begrijpen). Maar om haar aan d’r verstand te krijgen dat sommige dingen in de keuken echt zo gaan omdat het óf het makkelijkste, goedkoopste, meest stressloos, of vul in wat van toepassing is kost me meestal een uur van mijn tijd. Of ik had er net zo goed een boek over kunnen schrijven ;-). Gelukkig staat ze wel open voor de keuken kant van het hele horeca/consument verhaal wat mijn irritatie niveau aardig laag kan houden.
Wat mij het meest verbaast…
De manier waarop Linda zoveel tijd en liefde steekt in taarten bakken. Het is iets wat ik niet kan en hoogstwaarschijnlijk ook nooit ga begrijpen. (Voor je het gaat vragen ik heb niks met taarten bakken en zal het nooit gaan krijgen ook.) Het blijft iedere keer leuk om te zien dat als de bovenste laag deeg op de appeltaart gaat, het heel secuur en met aandacht geplaatst wordt. Het is iets waar de nodige chef nog wat van kan leren!
Waarin Linda op tv-koks lijkt…
De manier waarop ze commentaar kan leveren op bepaalde gerechten. Hi-la-risch; “Dat ziet er toch niet uit?!” of “Hoe kom je er op om dat bij elkaar te gooien” of “Smaakt nergens naar” zijn dingen die ik regelmatig langs hoor komen en dan huilend in een hoekje zit van het lachen. En eerlijk is eerlijk vaak heeft ze wel gelijk. Dus mocht Master Chef nog een jury lid zoeken… Bel me even op ;-).
Wat het schattigst is…
Als je nooit een horeca opleiding hebt gehad of er niet je beroep van hebt gemaakt, maar je er wel veel over wil leren; wat doe je dan? In Linda haar geval bloggen met een chef en die zijn hemd van het lijf vragen en met de dingen die je opsteekt ook écht wat doen!
Wat het engste is…
Nu ben ik wel gewend om mensen dingen uit te leggen over hoe keuken- of bereidingswijze technisch dingen zouden “moeten” of het makkelijkste zijn. Verschil is dat de meesten die om specifieke dingen vragen wel tot op zekere hoogte vakkennis hebben of een opleiding tot kok volgen. Met Linda is dat niet het geval, dus het is bij tijd en wijlen toch wel een beetje eng om haar uitleg te geven zeker omdat ik niet wil om met 80.000 termen te gooien.
Waar ik het hardst om kan lachen…
Is dat Linda altijd een behoorlijk uitgesproken mening heeft over eten en eten klaarmaken, soms heeft ze gelijk en soms slaat ze de plank finaal mis, om dan door mij een boekwerk in haar handen geduwd te krijgen of een preek van een uur te krijgen hoe het wel moet of hoort. En dan natuurlijk van die blikken toegeworpen krijgen van “oh” of van “ehh”… Nou ja, het is lastig te verwoorden, binnenkort maar een camera pakken en er foto’s van nemen en met iedereen delen :-D.
Wat het meest bijzonder is…
Dat we ondanks een grand canyon aan verschillen heerlijk in de keuken kunnen dollen en van elkaar leren, niemand is een eiland en het is zo leuk om een passie met iemand te delen die er net zo veel mee heeft als dat je zelf hebt. Om dit een beetje vorm te geven en ook om elkaar nog wat verder te narren komen we binnenkort met een nieuwe categorie hier op het blog, wil je weten wat dat is, houdt ons dan goed in de gaten!
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie