• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Wiznomz / De irritaties van de keuken delen met een leek

De irritaties van de keuken delen met een leek

januari 28, 2016 By Sergio Reageer

Leuk joh, een artikel om je oren krijgen met irritaties. Time for payback *doet een evil lachje na*.
Hoewel we het op de meeste vlakken prima met elkaar kunnen vinden, zijn er altijd wel wat dingetjes aan iemand waar je je groen en geel aan kan ergeren of waar je met een open mond van verbazing naar kan staan kijken.

Om ons blog een beetje luchtig te houden en om weer wat ammunitie te hebben om elkaar heerlijk mee op de kast te jagen komt hier mijn lijstje met irritaties en verbazingwekkende momenten.

CookingWithSatanMet stip op 1…

In tegenstelling tot ondergetekende heeft Linda absoluut geen horeca achtergrond (waar niks mis mee is). Omdat ze die kennis en ervaring niet heeft komt het merendeel van de “kritiek” die ze heeft op dingen die er in een keuken gebeuren of horen uit het standpunt van de consument (dit is ook te begrijpen). Maar om haar aan d’r verstand te krijgen dat sommige dingen in de keuken echt zo gaan omdat het óf het makkelijkste, goedkoopste, meest stressloos, of vul in wat van toepassing is kost me meestal een uur van mijn tijd. Of ik had er net zo goed een boek over kunnen schrijven ;-). Gelukkig staat ze wel open voor de keuken kant van het hele horeca/consument verhaal wat mijn irritatie niveau aardig laag kan houden.

Wat mij het meest verbaast…

De manier waarop Linda zoveel tijd en liefde steekt in taarten bakken. Het is iets wat ik niet kan en hoogstwaarschijnlijk ook nooit ga begrijpen. (Voor je het gaat vragen ik heb niks met taarten bakken en zal het nooit gaan krijgen ook.) Het blijft iedere keer leuk om te zien dat als de bovenste laag deeg op de appeltaart gaat, het heel secuur en met aandacht geplaatst wordt. Het is iets waar de nodige chef nog wat van kan leren!

MasterchefWaarin Linda op tv-koks lijkt…

De manier waarop ze commentaar kan leveren op bepaalde gerechten. Hi-la-risch; “Dat ziet er toch niet uit?!” of “Hoe kom je er op om dat bij elkaar te gooien” of “Smaakt nergens naar” zijn dingen die ik regelmatig langs hoor komen en dan huilend in een hoekje zit van het lachen. En eerlijk is eerlijk vaak heeft ze wel gelijk. Dus mocht Master Chef nog een jury lid zoeken… Bel me even op ;-).

Wat het schattigst is…

Als je nooit een horeca opleiding hebt gehad of er niet je beroep van hebt gemaakt, maar je er wel veel over wil leren; wat doe je dan? In Linda haar geval bloggen met een chef en die zijn hemd van het lijf vragen en met de dingen die je opsteekt ook écht wat doen!

School

Wat het engste is…

Nu ben ik wel gewend om mensen dingen uit te leggen over hoe keuken- of bereidingswijze technisch dingen zouden “moeten” of het makkelijkste zijn. Verschil is dat de meesten die om specifieke dingen vragen wel tot op zekere hoogte vakkennis hebben of een opleiding tot kok volgen. Met Linda is dat niet het geval, dus het is bij tijd en wijlen toch wel een beetje eng om haar uitleg te geven zeker omdat ik niet wil om met 80.000 termen te gooien.

Waar ik het hardst om kan lachen…

Is dat Linda altijd een behoorlijk uitgesproken mening heeft over eten en eten klaarmaken, soms heeft ze gelijk en soms slaat ze de plank finaal mis, om dan door mij een boekwerk in haar handen geduwd te krijgen of een preek van een uur te krijgen hoe het wel moet of hoort. En dan natuurlijk van die blikken toegeworpen krijgen van “oh” of van “ehh”… Nou ja, het is lastig te verwoorden, binnenkort maar een camera pakken en er foto’s van nemen en met iedereen delen :-D.

Wat het meest bijzonder is…

Dat we ondanks een grand canyon aan verschillen heerlijk in de keuken kunnen dollen en van elkaar leren, niemand is een eiland en het is zo leuk om een passie met iemand te delen die er net zo veel mee heeft als dat je zelf hebt. Om dit een beetje vorm te geven en ook om elkaar nog wat verder te narren komen we binnenkort met een nieuwe categorie hier op het blog, wil je weten wat dat is, houdt ons dan goed in de gaten!

Signed_SergioVia Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Wiznomz Tags: Aziatische keuken, Fun, Humor, Irritaties, Leek

Vorig bericht: « De irritaties van de keuken delen met een chef
Volgend bericht: Sushi salade met gerookte zalm – Kiddielunch #1 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....