• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Hapjes / Ananas carpaccio met kokos en munt

Ananas carpaccio met kokos en munt

februari 27, 2017 By Linda 12 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ananas Carpaccio
Ananas carpaccio? Ja hoor, je hoeft je carpaccio echt niet altijd enkel met vlees of enkel met vis te bereiden. Want als je dun gesneden bieten als carpaccio mag serveren kun je dat wat ons betreft ook met dun gesneden ananas doen. Stiekem was dit weer een experimentje omdat de ananas heel goedkoop was op de markt. En in plaats van een zoetzuur kipgerecht of gewoon ananasblokjes in de fruitsalade was het tijd om weer eens iets anders te proberen.

Het schoonmaken van een ananas is het gemakkelijkste wanneer je een ananasboor hebt. Dan krijg je van die mooie ringen waar jemeteen alle kanten mee op kunt voor wat je ook met ananas wilt maken. Als je daarentegen dunne plakjes wilt hebben kom je met een ananasboor niet weg en zul je de ananas op de hand moeten schoon maken. Dan kom je er direct achter hoeveel vruchtvlees je eigenlijk altijd weggooit. Voortaan wordt de ananas hier dus gewoon op de hand schoongemaakt.

Ananas Carpaccio

Zo maak je ananas carpaccio

Voor het maken van ananas carpaccio heb je een hele, verse ananas nodig. Begin met het schoonmaken door de kroon er af te snijden. Snijdt dan de ananas in vieren. Zo kun je gemakkelijk het hart er af snijden. Snijdt dan de schil van de buitenzijde af. Zo houdt je vier ananas parten over.

Snijdt drie stukken ananas in de breedte in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in cirkels op een groot bord. Het vierde stuk ananas snijdt je in kleine partjes en leg je als een torentje/op een stapel in het midden van het bord op de dunne plakjes.

Hak pistachenootjes fijn en strooi deze samen met de geraspte kokos over de ananas carpaccio heen. Als laatste snijdt je enkele blaadjes verse munt in dunne reepjes en versier je ananas carpaccio hiermee.

Simpel, weinig ingredienten nodig en het ziet er geweldig uit als je het op tafel zet. Het kost niet altijd veel moeite om iets er uit te laten zien alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen 😉

Eet smakelijk!

Ananas Carpaccio
Print
Ananas carpaccio met kokos en munt
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 

Oh nee Spongebob zijn huis.

Gang: Hapjes, Lunch, Vegetarisch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Ingredienten
  • 1 hele ananas
  • 20 pistache nootjes
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 8 blaadjes verse munt
Bereidingswijze
  1. Snijdt de kroon van de ananas af.
  2. Snijdt de ananas in de lengte door de helft en halveer de helften nogmaals.
  3. Snijdt het hart uit de ananas en snijdt de schil van de buitenzijde af.
  4. Snijdt drie stukken ananas in dunne plakjes.
  5. Leg de plakjes ananas dakpansgewijs in cirkels op een groot bord.
  6. Snijdt het vierde stuk ananas in blokjes en leg deze in het midden op de ananas carpaccio.
  7. Hak de pistache nootjes fijn.
  8. Strooi de pistache nootjes samen met de geraspte kokos over de ananas carpaccio.
  9. Snijdt de verse munt in dunne reepjes en strooi deze over de ananas carpaccio.
Tip(s) van de chef
  • Een paar druppels limoensap over de ananas carpaccio heeft een heerlijk frisse smaak.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Hapjes, Nomz, Side Nomz, Veggie Nomz Tags: Ananas, Carpaccio, Chippies, Dunne plakjes, Geraspte kokos, Verse munt

Vorig bericht: « Chef @ work #2 – Over à la carte en overblijven
Volgend bericht: De eetgewoonten van Mirjam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne-Marie zegt

    februari 27, 2017 om 13:58

    Wauw, dat ziet echt heerlijk uit. En mooi!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 1, 2017 om 10:53

      Het is inderdaad een feestje om te zien. We kregen de tip om ook eens zoiets te maken met verkruimelde boterbabbelaars, dus daar gaan we ons ook een keer aan wagen. En tnx voor het compliment 🙂

      Beantwoorden
  2. Jeroen zegt

    maart 1, 2017 om 17:56

    Geweldig idee, maar lijkt me wel heel moeilijk, om de ananas dun genoeg te snijden…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 1, 2017 om 20:15

      Dat valt best mee. Als je een mes met een lang lemmet gebruikt zakt het mes er eigenlijk gewoon doorheen. Je hebt dus geen bizarre knife-skills nodig om dit te kunnen maken!

      Beantwoorden
  3. Kevin zegt

    maart 1, 2017 om 18:16

    Leuk experiment, en het ziet er nog lekker uit ook.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 1, 2017 om 20:18

      Als het er lekker uitziet heb je de helft al, toch? 😉

      Beantwoorden
  4. Ester zegt

    maart 1, 2017 om 18:25

    Mooi gerechtje !
    Die ga ik onthouden, lekker voor deze zomer eens op het buffet te zetten.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 1, 2017 om 20:17

      Het is idd wel een perfect gerecht voor de zomer.

      Beantwoorden
  5. Rick zegt

    maart 1, 2017 om 19:19

    Oh wow! Wat origineel! Die gaat op mijn lijstje. Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 1, 2017 om 20:17

      Graag gedaan. En smakelijk alvast 😉

      Beantwoorden
  6. Claudia zegt

    maart 3, 2017 om 18:00

    Ik zou er zelf niet op komen, maar het ziet er wel ontzettend tof uit! En inderdaad, als het met bieten mag (wat ik overigens écht heel lekker vind!) waarom dan niet zo? 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 6, 2017 om 16:07

      Dat dachten wij dus ook! 😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....