Ananas carpaccio? Ja hoor, je hoeft je carpaccio echt niet altijd enkel met vlees of enkel met vis te bereiden. Want als je dun gesneden bieten als carpaccio mag serveren kun je dat wat ons betreft ook met dun gesneden ananas doen. Stiekem was dit weer een experimentje omdat de ananas heel goedkoop was op de markt. En in plaats van een zoetzuur kipgerecht of gewoon ananasblokjes in de fruitsalade was het tijd om weer eens iets anders te proberen.
Het schoonmaken van een ananas is het gemakkelijkste wanneer je een ananasboor hebt. Dan krijg je van die mooie ringen waar jemeteen alle kanten mee op kunt voor wat je ook met ananas wilt maken. Als je daarentegen dunne plakjes wilt hebben kom je met een ananasboor niet weg en zul je de ananas op de hand moeten schoon maken. Dan kom je er direct achter hoeveel vruchtvlees je eigenlijk altijd weggooit. Voortaan wordt de ananas hier dus gewoon op de hand schoongemaakt.
Zo maak je ananas carpaccio
Voor het maken van ananas carpaccio heb je een hele, verse ananas nodig. Begin met het schoonmaken door de kroon er af te snijden. Snijdt dan de ananas in vieren. Zo kun je gemakkelijk het hart er af snijden. Snijdt dan de schil van de buitenzijde af. Zo houdt je vier ananas parten over.
Snijdt drie stukken ananas in de breedte in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in cirkels op een groot bord. Het vierde stuk ananas snijdt je in kleine partjes en leg je als een torentje/op een stapel in het midden van het bord op de dunne plakjes.
Hak pistachenootjes fijn en strooi deze samen met de geraspte kokos over de ananas carpaccio heen. Als laatste snijdt je enkele blaadjes verse munt in dunne reepjes en versier je ananas carpaccio hiermee.
Simpel, weinig ingredienten nodig en het ziet er geweldig uit als je het op tafel zet. Het kost niet altijd veel moeite om iets er uit te laten zien alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen 😉
Eet smakelijk!
Oh nee Spongebob zijn huis.
- 1 hele ananas
- 20 pistache nootjes
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 8 blaadjes verse munt
- Snijdt de kroon van de ananas af.
- Snijdt de ananas in de lengte door de helft en halveer de helften nogmaals.
- Snijdt het hart uit de ananas en snijdt de schil van de buitenzijde af.
- Snijdt drie stukken ananas in dunne plakjes.
- Leg de plakjes ananas dakpansgewijs in cirkels op een groot bord.
- Snijdt het vierde stuk ananas in blokjes en leg deze in het midden op de ananas carpaccio.
- Hak de pistache nootjes fijn.
- Strooi de pistache nootjes samen met de geraspte kokos over de ananas carpaccio.
- Snijdt de verse munt in dunne reepjes en strooi deze over de ananas carpaccio.
- Een paar druppels limoensap over de ananas carpaccio heeft een heerlijk frisse smaak.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Anne-Marie zegt
Wauw, dat ziet echt heerlijk uit. En mooi!
Linda zegt
Het is inderdaad een feestje om te zien. We kregen de tip om ook eens zoiets te maken met verkruimelde boterbabbelaars, dus daar gaan we ons ook een keer aan wagen. En tnx voor het compliment 🙂
Jeroen zegt
Geweldig idee, maar lijkt me wel heel moeilijk, om de ananas dun genoeg te snijden…
Linda zegt
Dat valt best mee. Als je een mes met een lang lemmet gebruikt zakt het mes er eigenlijk gewoon doorheen. Je hebt dus geen bizarre knife-skills nodig om dit te kunnen maken!
Kevin zegt
Leuk experiment, en het ziet er nog lekker uit ook.
Linda zegt
Als het er lekker uitziet heb je de helft al, toch? 😉
Ester zegt
Mooi gerechtje !
Die ga ik onthouden, lekker voor deze zomer eens op het buffet te zetten.
Linda zegt
Het is idd wel een perfect gerecht voor de zomer.
Rick zegt
Oh wow! Wat origineel! Die gaat op mijn lijstje. Dank je wel!
Linda zegt
Graag gedaan. En smakelijk alvast 😉
Claudia zegt
Ik zou er zelf niet op komen, maar het ziet er wel ontzettend tof uit! En inderdaad, als het met bieten mag (wat ik overigens écht heel lekker vind!) waarom dan niet zo? 🙂
Linda zegt
Dat dachten wij dus ook! 😀