“Bananenfeestje!!!” “Oke, rustig maar. Als jullie daar zo’n zin in hebben trek ik de kast wel overhoop.” Het was weer duidelijk, er moest iets lekkers gesnackt worden en de kindjes hadden zin in iets gezonds. Stiekem verdenk ik ze van voorbedachte rade, want tijdens het boodschappen halen waren ze er al heel erg stellig in dat er bananen meegenomen moesten worden. Toen er ook nog werd gevraagd of er wel voldoende pindakaas in huis was had ik nattigheid moeten voelen, maar als het om dat soort dingen gaat kan ik niet anders dan eerlijk toegeven dat ik een kolossaal bord voor mijn kop heb.
Oke, bananenfeestje it is. Gelukkig kost het niet heel veel moeite om deze snack in elkaar te draaien en ondanks dat ik zelf geen grote liefhebber ben van bananen kan ik me bij tijd en wijlen ook wel bezondigen aan deze lekkernij. Of wacht, het is gezond, dus ik zondig dan helemaal niet. *Goed bezig*
Bananen, pindakaas en een mix van noten, zaden en eventueel vruchten is alles wat je nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om zelf noten, zaden en vruchten te mengen of je maakt het jezelf gemakkelijk en je kiest voor een granola, cruesli of muesli die de meeste mensen vaak standaard in de kast hebben staan. Lekker en gemakkelijk snacken hoeft niet altijd moeilijk te zijn, dus waarom zou je dat niet doen met de dingen die vaak toch al standaard in huis zijn.
Je snijdt een banaan na het pellen in de lengte door de midden. Besmeer de helften met pindakaas en bestrooi de helften met de topping van je keuze. Zo simpel is het!
Feestelijk ziet het er zeker uit en door een beetje creatief te strooien en ook te “morsen” op het bord zelf krijg je heel gemakkelijk een luxe restaurant gevoel. Een klein vorkje ernaast en je bent klaar. Het is hier niet af te knipogen voor de bordjes leeg zijn en door iedere keer een andere topping te gebruiken eet je iedere keer iets anders.
Snoep smakelijk!
Koning Louie zijn favoriete snack
- 1 hele banaan
- 2 á 3 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels granola, muesli, cruesli of gemengde zaden, noten en vruchten
- Pel de banaan en snijdt hem in de lengte door de midden.
- Besmeer de helften van de banaan met pindakaas.
- Bestrooi de banaan met de gekozen topping.
- Houd je niet van pindakaas, of ben je allergisch, kies dan voor een cashew- of zonnebloempit pasta. Of maak zelf een lekkere pasta met pijnboompitjes en sesamolie.
- Wil je een bananenfeestje als dessert serveren, neem dan een halve banaan per persoon en serveer er een bolletje ijs naar keuze naast.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie