Buget noodles. Het nieuwe jaar is net begonnen. Bankrekening leeg en als klap op de vuurpijl een kater waar je U tegen zegt. Maar ja er moet toch echt wel iets gegeten worden vandaag. Geen hoogstandjes of moeilijke dingen. Gewoon voedzaam en snel klaar.
De TalkNomzToMe budget week kickoff!
Zoals ieder jaar hier bij ons weer een budget week! Onze uitdaging om zo goedkoop mogelijk zo gezond mogelijk te eten. Dus beginnen we dit jaar gewoon op dag 1. (Nou ja, dag 8…) De feestdagen zijn achter de rug en geloof me, ik heb ook niet bijzonder veel zin om de hele dag in de keuken te staan met een kater. Dus gaan we vandaag voor een snel en goedkoop anti kater maaltje. Budget noodles!
Koelkast open maken en los!
Het grootste voordeel van dit soort wokschotels vind ik toch echt wel dat je er bijna alle restjes in kan verwerken die je tegenkomt. Dit zorgt gelijk voor een budget proof recept. In dit geval kom ik doperwten, gepluisde kip en nog een stuk paprika tegen wat sla en een paar verdwaalde radijsjes tegen. Dit budget noodles recept had net zo goed een stuk bloemkool of wat rundvlees puntjes kunnen bevatten. Kijk dus zelf goed naar wat je aan restjes hebt liggen waar je anders niets meer mee zou doen en gooi het er lekker bij!
Wat kost dat dan?
Hieronder een overzichtje van de kosten voor dit budget noodles recept:
200 gram noodles € 0.70
115 gram doperwten €0.23
1.5 paprika € 0.20
100 gram kippluis € 0.36
Flinke hand sla €0.50
Stukje komkommer €0.15
4 radijsjes €0.10
4 eieren €0.60
restje pindasaus €0.25 (Als je zelf moet maken €1.00)
kroepoek €0.25
1 teen knoflook
2 eetlepels hoisin saus
2 eetlepels gebakken uitjes
De knoflook, hoisin saus en gebakken uitje reken ik onder kruiden en daarvoor neem ik €0.25 mee in de kostprijs berekening.
De totale kosten voor deze maaltijd zijn €3.59. Dat komt neer op €0.90 per persoon. Uitgaande van 4 personen.
Ook de kroepoek lijkt misschien een luxe. Wij kopen nooit kant en klare kroepoek, maar nemen bij de toko altijd ongebakken kroepoek mee. Wanneer we hier zin in hebben bakken we zelf een handje af voor bij de maaltijd, of als avondsnack. Supergoedkoop en heel lekker!
Die kippluis hoe zit dat dan?
De kippluis komt van het uitkoken van een leeggegeten kipkarkas uit een eerdere budget week. Het is iets wat wij hier nog regelmatig doen. Niet iedereen vind het een fijn werkje, maar je kunt er stiekem nog best veel vlees afhalen. Als je nieuwsgierig bent kun je meer over kip pluizen lezen. En als je je er dan toch aan gaat wagen om een hele kip te koken en te pluizen hebben we nog wat aanvullende recepten voor met vijf maaltijden uit één kip.
Eet smakelijk!
Zacht voor je portemonnee, vullend voor je buik!
- 200 gram noodles
- 115 gram doperwten
- 1.5 paprika
- 100 gram kippluis
- 150 gram sla
- 0.25 kokommer
- 4 stuks radijs
- 4 stuks ei
- 100 ml pinda saus
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 2 el hoisin saus
- 2 el gebakken uitjes
-
Snijd in de tussen tijd de radijs en de komkommer voor de salade. Snijd ook de paprika voor de wokschotel.
-
Snijd of pers de knoflook.
-
Zet een grote pan of een wok pan op een hoog vuur.
-
Zodra de pan warm is voeg je de doperwten en de parika toe,.
-
Bak de doperwten en de paprika ongeveer 3 minuten onder voortdurend doorscheppen beet gaar.
-
Voeg de knoflook en de hoisin saus toe.
-
Voeg de noodles toe en draai het vuur laag.
-
Schep alles goed om.
-
Bak ondertussen je eieren in een koeken pan en verwarm de pinda saus.
-
Maak je bord op met de salade noodles en het ei.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie