Het is weer even geleden, dus werd het na een stapel recepten uitgewerkt te hebben weer eens tijd voor een chef @ work artikel. Zoals iedereen weet is ons kleine kikkerlandje aardig in de ban van de corona pandemie. Met recht, want het heeft een behoorlijke impact op het dagelijks leven van iedereen. En dus ook op het leven van een (freelance) chef ;).
Van de ene keuken naar de andere keuken
De horeca ligt op z’n gat, er zijn gelukkig nog bedrijven die take-out of bezorging aanbieden maar voor de rest is alles dicht. Dat merk ik als freelancer ook. Alle opdrachten die liepen zijn afgezegd (logisch natuurlijk) en nieuwe opdrachten zitten in de wachtkamer omdat geen enkele ondernemer weet waar hij aan toe is (ook logisch). Dus in plaats van allerlei keukens uit de brand te helpen, ben ik nu voornamelijk veroordeeld om thuis te koken. Tot grote vreugde van Linda en de draken, eh kinderen bedoel ik.
Nieuwe dingen proeven en proberen
Wat momenteel wel heel leuk is om te doen, is iedereen wat meer kennis te laten maken met de Portugese keuken. Groot voordeel voor mij is dat ik weer eens wat recepten kan afstoffen en kijken of iedereen hier in huis er net zo van kan genieten als ik. En ik moet zeggen dat het best goed lukt! Kleine Mediterraantjes in de dop ofzo? Wat helemaal hilarisch is, is dat Linda zich lekker op de Portugese zoetigheden aan het storten is om zo haar dessert skills lekker aan te scherpen. Het kreng schatje heeft alleen nog steeds geen mousse de chocolate gemaakt.
Ieder nadeel heeft z’n voordeel
Het is zo cliché als je het maar kan hebben, maar het is en blijft wel waar. Nu er geen freelance werk is, zijn we druk in de weer geweest met onze webshop Sabores de Portugal. Niet alleen is de online shop op de schop genomen, we hebben zelfs een klein winkeltje wat op afspraak open is om mensen van alle Portugese heerlijkheden te voorzien. Super leuk, want heel veel mensen hier zijn er wel vreselijk nieuwsgierig naar! Wat momenteel wel een kleine uitdaging is, is de producten aanvullen. Niet in de laatste plaats omdat het merendeel van ons assortiment rechtstreeks uit Portugal komt. Door Corona kunnen we natuurlijk niet zelf gaan inkopen. Maar verzenden gaat op dit moment ook niet omdat in Portugal alles is stilgelegd.
Wat brengt de toekomst?
Soms zou het best fijn zijn om een kristallen bol te hebben. Dit is één van die momenten dat ik er zelf graag één had gehad. Niemand die weet wat Corona gaat doen en wat de toekomst gaat brengen. Voor nu ben ik blij dat iedereen hier in huis gezond is (in ieder geval fysiek ;)) en dat we zo goed en zo kwaad als het gaat allemaal ons best doen om hier zo goed mogelijk doorheen te komen. In de tussentijd is het afwachtten geblazen en calculatie sheets, menu concepten, nieuwe recepten en dat soort dingen maken. Want als alles weer open gaat, dan zal ook de horeca een aardige metamorfose ondergaan. Dus mocht je nog iemand weten die een freelance kok/inkoop wizard/menu goeroe of iets in die geest nodig heeft, denk even aan me 😉
DIT KEER GEEN TIP VAN DE CHEF MAAR WEL IETS ANDERS:
DISCLAIMER VAN DE CHEF:
Om de privacy van de gasten en klanten te waarborgen kunnen bepaalde delen van foto’s onzichtbaar gemaakt zijn.
Geef een reactie