• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Chili con Ananas con Pollo

Chili con Ananas con Pollo

januari 7, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chili con Ananas con Pollo

Chili con ananas con pollo, het is een hele mond vol voor pittige bruine bonen met ananas en kip. De combinatie van de zoete ananas en de pit van de cajunkruiden maakt deze chili nét even anders dan de meeste chili’s en de reacties zijn ook altijd enthousiast. Zelfs van mensen die eigenlijk niet zo van pittig eten houden. In onze vorige budgetweek deelden we al een recept voor chili con carne. Dit recept kan daar voor de variatie mooi naast staan.

Als je geen vlees eet, of nóg meer wilt besparen op je boodschappen kun je dit gerecht ook heel gemakkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten. Of de kip vervangen door hamlappen als deze toevallig beter in je budget passen of je die toevallig nog in de vriezer hebt liggen. Lekker makkelijk en ook heel lekker. En omdat je chili gewoon zo kunt eten, met rijst, in een wrap, voor quesedillas of als vulling voor enchiladas kunt gebruiken is het ook nog eens heel veelzijdig en dus een ideaal budgetgerecht om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen.

Chili con Ananas con Pollo

Handig om te pinnen!

Zo maak je Chili con Ananas con Pollo

Begin met het snijden van de ui, knoflook, zoete puntpaprika en ananas. Snijdt ook de kipfilet in kleine stukjes. Hoe kleiner je de kipfilet snijdt, hoe meer het door de chili con ananas heen mengt. Zo heb je in iedere hap vlees. Je zou ook kunnen kiezen voor kipgehakt, maar dat vinden we zelf minder lekker.

Fruit de ui in een pan. Als deze mooi is gekarameliseerd voeg je de kipstukjes toe en bak je deze gaar. Voeg de knoflook toe en strooi de cajunkruiden over het mengsel. Doe ook de zoete puntpaprika in de pan en schep alles goed door. Bak de paprika zacht en voeg de bruine bonen, mais, ananas en tomatenblokjes toe. Schep alles goed door en laat zo’n tien minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Serveer de chili con ananas con pollo in een wrap, of op een van de andere manieren die hierboven genoemd zijn, en je hebt een heerlijk verwarmende maaltijd met een bijzondere bite.

Eet smakelijk!

Chili con Ananas con Pollo
Print
Chili con Ananas con Pollo
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Chili con carne maar dan met een twist.

Gang: Diner
Keuken: Mexicaans
Aantal: 8 Personen
Ingredienten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel cajunkruiden of meer als je van pittig houd
  • 1 blik mais 300 gram
  • 1 pot bruine bonen 800 gram
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 4 schijven ananas
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Begin met het snijden van je ingredienten.
  2. Fruit de ui.
  3. Voeg de kipstukjes toe en bak deze gaar.
  4. Voeg de knoflook en cajunkruiden toe.
  5. Voeg de zoete puntpaprika toe en bak dezen in enkele minuten zacht.
  6. Voeg de bruine bonen, mais, ananas en tomatenblokjes toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Laat op laag voor 10 minuten pruttelen.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer.
Tip(s) van de chef
  • In plaats van bruine bonen kun je ook kidneybonen of zwarte bonen gebruiken. Of een combinatie van bonen. Net waar je zin in hebt.
  • In plaats van bonen uit pot kun je ook gedroogde bonen gebruiken. Dit is nog voordeliger, maar de bonen hebben wel een lange tijd nodig om te weken voor je ze kunt gebruiken.

Kosten voor dit recept;

Uien - €0.08
Zoete puntpaprika - € 1.19
Kipfilet - € 1.30
Mais - € 0.59
Bruine Bonen - € 1.16
Tomatenblokjes - € 0.44
Ananas - € 0.75
Kruiden - €0.15

Totale kosten; € 5.66
Kosten per portie bij 8 porties; € 0.71

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Meaty Nomz, Nomz Tags: Ananas, Bruine bonen, Budget, Chili, Kip, Mais, Zoete paprika

Vorig bericht: « Hete bliksem (Armelui’s versie)
Volgend bericht: De eetgewoonten van Lisette »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....