Chili con ananas con pollo, het is een hele mond vol voor pittige bruine bonen met ananas en kip. De combinatie van de zoete ananas en de pit van de cajunkruiden maakt deze chili nét even anders dan de meeste chili’s en de reacties zijn ook altijd enthousiast. Zelfs van mensen die eigenlijk niet zo van pittig eten houden. In onze vorige budgetweek deelden we al een recept voor chili con carne. Dit recept kan daar voor de variatie mooi naast staan.
Als je geen vlees eet, of nóg meer wilt besparen op je boodschappen kun je dit gerecht ook heel gemakkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten. Of de kip vervangen door hamlappen als deze toevallig beter in je budget passen of je die toevallig nog in de vriezer hebt liggen. Lekker makkelijk en ook heel lekker. En omdat je chili gewoon zo kunt eten, met rijst, in een wrap, voor quesedillas of als vulling voor enchiladas kunt gebruiken is het ook nog eens heel veelzijdig en dus een ideaal budgetgerecht om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen.
Zo maak je Chili con Ananas con Pollo
Begin met het snijden van de ui, knoflook, zoete puntpaprika en ananas. Snijdt ook de kipfilet in kleine stukjes. Hoe kleiner je de kipfilet snijdt, hoe meer het door de chili con ananas heen mengt. Zo heb je in iedere hap vlees. Je zou ook kunnen kiezen voor kipgehakt, maar dat vinden we zelf minder lekker.
Fruit de ui in een pan. Als deze mooi is gekarameliseerd voeg je de kipstukjes toe en bak je deze gaar. Voeg de knoflook toe en strooi de cajunkruiden over het mengsel. Doe ook de zoete puntpaprika in de pan en schep alles goed door. Bak de paprika zacht en voeg de bruine bonen, mais, ananas en tomatenblokjes toe. Schep alles goed door en laat zo’n tien minuutjes op zacht vuur pruttelen.
Serveer de chili con ananas con pollo in een wrap, of op een van de andere manieren die hierboven genoemd zijn, en je hebt een heerlijk verwarmende maaltijd met een bijzondere bite.
Eet smakelijk!

Chili con carne maar dan met een twist.
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel cajunkruiden of meer als je van pittig houd
- 1 blik mais 300 gram
- 1 pot bruine bonen 800 gram
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 4 schijven ananas
- peper en zout naar smaak
- Begin met het snijden van je ingredienten.
- Fruit de ui.
- Voeg de kipstukjes toe en bak deze gaar.
- Voeg de knoflook en cajunkruiden toe.
- Voeg de zoete puntpaprika toe en bak dezen in enkele minuten zacht.
- Voeg de bruine bonen, mais, ananas en tomatenblokjes toe en schep alles goed door elkaar.
- Laat op laag voor 10 minuten pruttelen.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer.
- In plaats van bruine bonen kun je ook kidneybonen of zwarte bonen gebruiken. Of een combinatie van bonen. Net waar je zin in hebt.
- In plaats van bonen uit pot kun je ook gedroogde bonen gebruiken. Dit is nog voordeliger, maar de bonen hebben wel een lange tijd nodig om te weken voor je ze kunt gebruiken.
Kosten voor dit recept;
Uien - €0.08
Zoete puntpaprika - € 1.19
Kipfilet - € 1.30
Mais - € 0.59
Bruine Bonen - € 1.16
Tomatenblokjes - € 0.44
Ananas - € 0.75
Kruiden - €0.15
Totale kosten; € 5.66
Kosten per portie bij 8 porties; € 0.71
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie