• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Hete bliksem (Armelui’s versie)

Hete bliksem (Armelui’s versie)

januari 6, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Hete bliksem
Hete bliksem is hier in huis een favoriet en vooral bij (heel) koud weer. Stamppotten zijn nog steeds niet mijn favoriete eten. Hete bliksem is daar, samen met stamppot rauwe andijvie, een uitzondering op. Die twee wil ik in de winterperiode best iedere week eten. Hoog tijd dus om ons recept voor hete bliksem te delen in deze budgetweek waarin we in bulk koken.

Hete bliksem is, afhankelijk van de manier waarop het je klaarmaakt, écht armelui’s voer te noemen óf een heus luxe gerecht. Wij gebruiken altijd maar drie ingredienten, dus ons recept valt onder de eerste categorie; Aardappelen, appel en spekblokjes. En zoals alle gerechten in deze budgetweek laat hete bliksem zich ook goed invriezen zodat je gemakkelijk een grote pan vol kunt maken.

Hete bliksem

Handig om te pinnen!

Zo maak je hete bliksem

Schil de aardappelen, snijdt ze in stukken en doe ze in een ruime kookpan. Zorg dat de aardappelen nét onder water staan. Dan smelten de appels straks tijdens het koken mooi, zonder dat je vocht kwijtraakt met het afgieten van de pan.

Breng de aardappelen aan de kook. Schil ondertussen de appels. Snijdt ze in stukken en haal het klokhuis er uit. Als de aardappelen circa 10 minuten koken voeg je de appels erbij.

Terwijl de appels en aardappelen koken bak je in een koekenpan de spekreepjes uit. Giet het spekvet niet af. Dat gebruik je straks om de hete bliksem mee te stampen.

Als de aardappelen gaar zijn en de appels gesmolten giet je alles af en stamp je alles fijn met de aardappelstamper. Doe de spekjes bij de stamppot en schenk het spekvet mee in de pan. Schep alles nog een keer goed door elkaar en de hete bliksem is klaar!

Door appels houdt deze stamppot zijn warme heel lang vast. Kijk dus uit dat je je mond niet verbrand met eten.

Eet smakelijk!

Hete bliksem
Print
Hete bliksem
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Super budget.

Gang: Diner
Keuken: Nederlands
Aantal: 8 Personen
Ingredienten
  • 1.5 kilo aardappelen
  • 1 kilo appels Jonagold of Goudreinet
  • 300 gram spekblokjes
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen aan de kook in een ruime pan met nét voldoende water.
  3. Schil en snijdt ondertussen de appels. Verwijder de klokhuizen.
  4. Voeg de appels nadat de aardappels circa 10 minuten hebben gekookt bij in de pan.
  5. Bak ondertussen de spekblokjes uit in een koekenpan.
  6. Giet de aardappelen en appels af en stamp met de aardappelstamper goed dooreen.
  7. Voeg de spekjes en het spekvet toe en schep alles goed om.
Tip(s) van de chef
  • Wil je de hete bliksem luxe maken, voeg dan ingredienten zoals walnoten of (blauwader) kaas toe.
  • In plaats van spek kun je ook gehakt gebruiken. Vergeet dan niet om zout aan het gerecht toe te voegen.
  • Wil je het gerecht nog meer budget maken, gebruik dan speklappen die jezelf in reepjes snijdt.

    Kosten voor dit recept;

Aardappelen - € 1.50
Appels - € 1.00
Spekblokjes - € 1.85

Totale kosten; € 4.35
Kosten per portie bij 8 porties; € 0.55

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Nomz Tags: Aardappel, Appel, Budget, Spekblokjes

Vorig bericht: « Rode linzensoep met komijn en aardappel
Volgend bericht: Chili con Ananas con Pollo »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....