“Sergio wanneer maak je weer eens van die lekkere honing mosterd saus?”
Een vraag die ik de laatste tijd veel voorbij heb horen komen, dus wat doe je dan… Precies je draait honing mosterd saus in elkaar en maakt gelijk weer mensen gelukkig. Uiteindelijk doe je het daar als kok toch wel voor.
In de reeks sauzen, of ook wel dippable nomz, die we hier op Talk Nomz To Me willen gaan neerzetten, willen we jullie heel graag laten zien, en wat ook net zo belangrijk is laten proeven, dat sauzen maken helemaal geen tijdrovend karwei is. Daarbij smaakt het ook nog eens, zoals alles wat je zelf maakt, honderd keer lekkerder smaakt dan de saus uit pakjes.
Vandaag beginnen we met les 1; een basis voor honing mosterd saus. Vanuit dit recept kun je verschillende soorten dressings en sauzen maken die we natuurlijk ook gaan delen dus houdt het blog goed in de gaten!
Honing, natuurlijk de basis voor iedere honing mosterd saus. Verhoudingsgewijs twee delen honing, dus twee flinke eetlepels.
En dan de mosterd. Mijn voorkeur gaat uit naar Franse mosterd omdat deze een lekker scherp randje heeft, maar als je zelf een voorkeur hebt voor een andere soort kun je die ook gebruiken. Verhoudingsgewijs één deel mosterd, dus één flinke eetlepel.
Dille toevoegen, ongeveer één theelepeltje.
Af(s)maken met zout en peper.
Alles goed mengen en klaar. Je honing mosterd saus basis is af en klaar om genomzd te worden.
Snel en simpel en klaar om gebruikt te worden als dip voor bij bijvoorbeeld een kaasplankje of als dressing voor een lunch wrap, en om als basis voor andere, warme en koude, sauzen en dips gebruikt te worden.
Eet smakelijk!
Simpel uitgangspunt naar overheerlijke sauzen en dips.
- 2 flinke eetlepels honing
- 1 flinke eetlepel mosterd
- 1 theelepel dille
- Zout
- Peper
- Giet de honing in een meng schaal
- Voeg de mosterd toe
- Voeg de dille toe
- Breng op smaak met zout en peper
- Goed mengen
- Mocht je van wat meer "crunch" houden gebruik dan een grove mosterd variant.
- Mag de saus voor jou wat scherper zijn van smaak, of liever juist iets zoeter, speel dan gewoon een beetje met de verhouding van de honing en de mosterd. Recepten zijn geen vast gegeven, wel een leidraad om de smaak te krijgen die jij het lekkerste vindt!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie