• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Dippable Nomz / Honing Mosterd sausbasis

Honing Mosterd sausbasis

augustus 27, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Honing_Mosterd_Basis_First

“Sergio wanneer maak je weer eens van die lekkere honing mosterd saus?”
Een vraag die ik de laatste tijd veel voorbij heb horen komen, dus wat doe je dan… Precies je draait honing mosterd saus in elkaar en maakt gelijk weer mensen gelukkig. Uiteindelijk doe je het daar als kok toch wel voor.

In de reeks sauzen, of ook wel dippable nomz, die we hier op Talk Nomz To Me willen gaan neerzetten, willen we jullie heel graag laten zien, en wat ook net zo belangrijk is laten proeven, dat sauzen maken helemaal geen tijdrovend karwei is. Daarbij smaakt het ook nog eens, zoals alles wat je zelf maakt, honderd keer lekkerder smaakt dan de saus uit pakjes.

Vandaag beginnen we met les 1; een basis voor honing mosterd saus. Vanuit dit recept kun je verschillende soorten dressings en sauzen maken die we natuurlijk ook gaan delen dus houdt het blog goed in de gaten!

Honingmosterd_Basis_1

Honing, natuurlijk de basis voor iedere honing mosterd saus. Verhoudingsgewijs twee delen honing, dus twee flinke eetlepels.

Honingmosterd_Basis_2

En dan de mosterd. Mijn voorkeur gaat uit naar Franse mosterd omdat deze een lekker scherp randje heeft, maar als je zelf een voorkeur hebt voor een andere soort kun je die ook gebruiken. Verhoudingsgewijs één deel mosterd, dus één flinke eetlepel.

Honingmosterd_Basis_3

Dille toevoegen, ongeveer één theelepeltje.

Honingmosterd_Basis_4

Af(s)maken met zout en peper.

Honingmosterd_Basis_5

Alles goed mengen en klaar. Je honing mosterd saus basis is af en klaar om genomzd te worden.

Snel en simpel en klaar om gebruikt te worden als dip voor bij bijvoorbeeld een kaasplankje of als dressing voor een lunch wrap, en om als basis voor andere, warme en koude, sauzen en dips gebruikt te worden.

Eet smakelijk!

Print
Honing Mosterd Saus
Voorbereidingstijd
5 min
 

Simpel uitgangspunt naar overheerlijke sauzen en dips.

Gang: Dip, Saus
Keuken: Amerikaans, Engels, Nederlands, Vegetarisch, Vlaams
Aantal: 1 Portie
Ingredienten
  • 2 flinke eetlepels honing
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • 1 theelepel dille
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Giet de honing in een meng schaal
  2. Voeg de mosterd toe
  3. Voeg de dille toe
  4. Breng op smaak met zout en peper
  5. Goed mengen
Tip(s) van de chef
  • Mocht je van wat meer "crunch" houden gebruik dan een grove mosterd variant.
  • Mag de saus voor jou wat scherper zijn van smaak, of liever juist iets zoeter, speel dan gewoon een beetje met de verhouding van de honing en de mosterd. Recepten zijn geen vast gegeven, wel een leidraad om de smaak te krijgen die jij het lekkerste vindt!

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Vijf of minder | TalkNomzToMe.nl

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dippable Nomz, Nomz Tags: Basis, Dille, Dipsaus, Honing, Kaasplankje, Mosterd, Saus, Sauzen, Vijf of minder

Vorig bericht: « Het koksmes
Volgend bericht: Salam ofwel chocolade worst »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....