• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Healthy Nomz / Lazy Sushi Fishbowl (Poké of luie sushi dus ;))

Lazy Sushi Fishbowl (Poké of luie sushi dus ;))

september 29, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Lazy Sushi Fishbowl Poke

De lazy sushi fishbowl is wat wij al jaren op tafel toveren als we zin hebben in sushi, maar geen zin hebben om sushi te rollen. Je kunt op deze manier een soort salade maken, zoals ik deed met deze sushi salade met gerookte zalm, en je kunt de hipster uithangen en rijst in plaats van sla als basis gebruiken en het poké noemen.
Dat, of je doet gewoon lekker normaal en blijft het luie sushi (of lazy sushi) noemen zoals je al jaren doet en maakt iedereen blij omdat ze zelf-klieder-eten geserveerd krijgen.

Wat wij meestal doen is alle diverse ingredienten los van elkaar op tafel zetten. Iedereen krijgt een schaal met een bodempje rijst en daarna is het cherry picken uit de verschillende topping zodat iedereen zijn favoriete lazy sushi kan maken. Het is hemels koken op deze manier, want met uitzondering van de rijst staat alles in enkele minuten op tafel. Daarnaast oogt het ook nog eens heel luxe om op deze manier in buffet stijl te eten. Het is dus ook zeker een aanrader wanneer je visite krijgt.
lazy_sushi_fishbowl_poke_2

Zo maak je lazy sushi

Begin met het koken en bereiden van de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. De bereidingswijze van sushirijst verschilt letterlijk per merk, dus let hier goed op. Zorg er ook voor dat je de sushirijst goed op smaak brengt met zout, suiker en rijstazijn.

Als de sushirijst klaar is en staat af te koelen kun je de rest van de ingredienten, of in dit geval toppings, klaarmaken. De tonijnsalade kun je het beste als eerste maken zodat de smaken nog even goed kunnen doortrekken. Het recept voor de tonijnsalade die wij altijd gebruiken voor de sushi deelden we al eerder. Als je wilt kun je hem nog een tikje meer oempf geven door wat verse knoflook toe te voegen. Kook de edamame (sojaboontjes) en haal ze eventueel uit de schil. Frituur de tempura garnalen en snijdt als laatste de avocado, komkommer en gerookte zalm in repen. De surimi kun je zo gebruiken.

Zoals gezegd serveren wij alles op schalen zodat iedereen zijn eigen lazy sushi in elkaar kan knutselen. Zo kan iedereen precies eten wat ze lekker vinden in de hoeveelheden waar ze zin in hebben. Natuurlijk kun je zelf ook gewoon de kommetjes met rijst meteen vullen met de diverse toppings. Strooi er dan ter garnering wat sesamzaadjes overheen.

Itadakimasu, oftewel eet smakelijk!

Lazy Sushi Fishbowl
Print
Lazy Sushi Fishbowl (Poké)
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Geen zin om te rollen, maar wel zin in sushi.

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Aziatisch, Fusion
Aantal: 2
Ingredienten
  • 250 gram ongekookte sushirijst
  • 1 portie tonijnsalade
  • 6 tempura garnalen
  • 100 gram edamame sojaboontjes
  • 1/4 komkommer
  • 1 avocado
  • 150 gram gerookte zalm
  • 6 surimi sticks
  • sesamzaadjes ter decoratie
Bereidingswijze
  1. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Frituur de tempura garnalen.
  3. Kook de edamame.
  4. Snijdt de komkommer, avocado en gerookte zalm in repen.
  5. Serveer de sushirijst in kommetjes met de diverse toppings apart zodat iedereen zijn eigen kommetje kan aankleden of garneer de kommetjes met rijst zelf met de diverse ingredienten alvorens ze uit te serveren.
Tip(s) van de chef
  • Natuurlijk kun je nog veel meer verschillende toppings verzinnen voor luie sushi. Voor de liefhebbers van kaassushi, ik gruwel ervan, kun je ook kleine blokjes kaas of gekruide roomkaas serveren. En bij vrijwel iedere toko zijn de pickels te vinden die ook vaak in sushi worden gebruikt. Of wat te denken van rauwe tonijn of rauwe zalm? En ongetwijfeld kun je zelf nog veel meer verzinnen. Lekker variëren en uitproberen dus!

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Healthy Nomz, Nomz, Quick Nomz, Underwater Nomz Tags: Avocado, Edamame, Gerookte zalm, Komkommer, Poke, Sesamzaadjes, Sojasaus, Surimi, Sushi, Tempura garnalen, Tonijnsalade

Vorig bericht: « Restaurant Thalassa in Roosendaal
Volgend bericht: Eén kip, vijf maaltijden (Ja, het kan echt!) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....