• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Places to Nom / Restaurant Thalassa in Roosendaal

Restaurant Thalassa in Roosendaal

september 26, 2016 By Linda Reageer

Thalassa in Roosendaal

Thalassa is één van de in totaal drie Griekse restaurants die Roosendaal rijk is. Zoals overal het geval is zijn de meningen over welke Griek nu de beste is enorm verdeeld. Lastig kiezen dus, waardoor we steeds maar niet gingen. Kennissen vertelden dat ze al meerdere malen bij Thalassa hadden gegeten. Dit was zelfs zo goed bevallen dat ze er enkele malen de Kerstmaaltijd hebben genuttigd. Dit was voor ons het zetje wat we nodig hadden om ook een keer bij Thalassa aan te schuiven.

Met het onverwacht mooie weer waar we eind september nog steeds van kunnen genieten kozen we ervoor om buiten op het terras te gaan zitten. We zaten nog precies in de zon wat het perfect toeven maakte. Na het grondig bestuderen van de kaart en wijnkaart zaten we goed voor een avondvullende maaltijd.

thalassa_roosendaal_1
Gemengde voorgerechten als hoofdgerecht. Ik ben me ervan bewust dat de chef me waarschijnlijk heeft lopen vervloeken, maar bij een Griek vind ik niets lekkerder dan dit.

thalassa_roosendaal_2
Waar ik gewend ben om koude en warme voorgerechten gewoon gemengd op één bord te krijgen worden de koude en warme voorgerechten bij Thalassa op aparte borden geserveerd. Een hele grote plus! Het was direct een feest om dit geserveerd te krijgen. Ieder vakje van ieder bord had een eigen smaak en er wordt een mix van bruin- en witbrood bij de voorgerechten geserveerd.

Naast de standaard gerechten zoals tzaziki, gebakken feta, keftedes en taramas vond ik ook wat minder bekende hapjes op mijn borden zoals mydia tiganita (In knoflook gebakken mosselen) en rola solomu (Wilde gerookte zalm met tonijnmousse en groenten).

thalassa_roosendaal_3

Sergio bestelde als echte vleeseter een schotel met lamshaas, kipfilet, ossehaas, varkenshaas en gyros. Dit werd geserveerd met een royale portie tzaziki en tomatenrijst op het bord. Daarnaast werd een schaal met frietjes en een fris uitziende en goed gevulde salade geserveerd.

Thalassa Roosendaal

Het eten smaakte goed, vers, was zeer smaakvol te noemen en de bediening is beleefd en voorkomend met plezier in wat ze doen. Wat wel een klein aandachtspuntje is, is dat er bij het opnemen van de bestelling niet is gevraagd hoe doorbakken de ossenhaas moest zijn waardoor er een doorgaar stuk vlees is uitgeserveerd. Nu hebben zowel Sergio als ikzelf ons vlees het liefst zo rood mogelijk, dus dit was een beetje een dompertje. Dit is direct netjes gemeld bij de bediening en zonder morren of lange gezichten stond er binnen tien minuten een nieuwe, perfect rode ossenhaas op tafel.

Thalassa Roosendaal

Sergio vond het nodig om mij er bij in te sneaken op de foto. Deze foto heeft alleen publicatie gehaald omdat we hebben afgesproken dat hij me voor straf nog een keer vaker mee uit eten gaat nemen 😉

Een heerlijk avondje uit eten sluit je natuurlijk af met een goed dessert. Voor ons is dat geen ijs, taart of chocolade mousse. Wij hebben onze eigen vaste gewoontes als we niet meer hoeven te rijden. Voor Sergio een espresso met een Johnny Walker black en voor mij een verse muntthee met een digestief behorende bij de keuken van het land. In dit geval werd het een Metaxa. Een Griekse soort cognac, die voorverwarmd wordt geserveerd. Zoals het hoort.

Omdat Sergio een oudere soort whiskey bestelde heb ik waarschijnlijk ook automatisch een oudere soort Metaxa gekregen. Enerzijds zeer logisch, maar wanneer er vier keuzes op de kaart staan en mij een Metaxa door de ober wordt aangeraden behoor ik de keuze te krijgen welke leeftijd ik geserveerd wens te krijgen.
Sergio drinkt zijn whiskey altijd zonder ijs. Helaas werd zijn whiskey ongevraagd met ijs geserveerd wat een zeer groot effect heeft op de smaak. Wederom een paar kleine minpuntjes, die gelukkig geen afbreuk hebben gedaan aan een hele fijne avond met goed eten op een mooie lokatie.

Ons eindoordeel

Thalassa steekt naar ons beider bescheiden mening boven menig ander Grieks restaurant uit. De sfeer, de gemoedelijkheid, de kwaliteit van het eten, het is allemaal nét even dat beetje meer spot on dan je bij de meeste Griekse restaurants ziet. Dingen die voor hen vreemd zijn laten ze duidelijk merken. (Zijn er dan Nederlanders die hun biefstuk wél rood eten? Welke vrouw drinkt er nu cognac?) Ze doen dit niet op een veroordelende manier waardoor het een leuk gesprek oplevert. Ze hebben de tijd voor je en dat is al heel lang geen horecastandaard meer.

Thalassa
Bloemenmarkt 7-9
4701 JA Roosendaal
+31 (0)165 535979

Wij geven Thalassa een 7+ op onze foodgasm schaal. Het eten is lekker, de sfeer is goed, de aandacht is zoals hij hoort te zijn. Thalassa is een restaurant waarvoor je uit eten gaat. Als ze hun aandacht nog wat meer richten op de kleine puntjes zoals de gaarheid van het vlees, de leeftijd van bestelde dranken en wel of geen ijs in sterke dranken scoren ze bij een nieuw bezoek van ons direct een volle punt hoger.

Signed_Sergio
Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om het te laten weten als je bij Thalassa hebt gegeten. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar wat jij er van vond!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Places to Nom Tags: Grieks, Mediterraan, Restaurant, Roosendaal, Thalassa

Vorig bericht: « Salade met spek en ei (en restjes) – Kiddielunch #9
Volgend bericht: Lazy Sushi Fishbowl (Poké of luie sushi dus ;)) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....