Lounge 8 in Roosendaal is een restaurant waar we al vaak langs zijn gelopen, maar nog nooit binnen waren geweest. Het werd dus hoog tijd om hier eens te gaan kijken en te proeven van al het lekkers op de kaart. We hebben nu eenmaal niet altijd zin om zelf sushi te maken en het restaurant zit letterlijk om de hoek. We vragen ons oprecht af waarom we er niet eerder een keer zijn binnengelopen. De grote vraag is nu of we dat nog een keer vaker gaan doen, of dat het bij deze ene keer blijft.
Voordat we richting Lounge 8 liepen hebben we gebeld om te vragen of er gereserveerd diende te worden. De dame die we aan de telefoon kregen was uiterst vriendelijk, ontzettend vrolijk en had alle tijd van de wereld om direct de kaart en de opties met ons door te lopen. Aangekomen op het terras bleek deze dame ook onze serveerster voor de avond te zijn. Een hele dikke plus omdat ze ontzettend veel plezier heeft in wat ze doet en dit ook heel duidelijk afstraalt naar de gasten.
We begonnen de avond met een keuze uit diverse koude sushi gerechten. De crispy rolls, gevuld met tempura, waren voor ons beiden een instant hit. Ook de rest van de sushi viel in de smaak. Het was duidelijk te proeven dat alle ingredienten écht vers zijn. Zeker bij rauwe vis is dit natuurlijk belangrijk. Wat we wel jammer vonden is dat de sushirijst niet of nauwelijks op smaak was gebracht. Voor ons is dit een belangrijk onderdeel van de smaak van sushi en het zou de smaken van het geheel nog intenser hebben gemaakt. Gelukkig was dit gemakkelijk te ondervangen door iets meer soja en wasabi te nuttigen bij de hapjes.
Aan de telefoon, en ook toen we plaats namen op het terras, was de sliptong die geserveerd wordt op de één of andere manier hét gerecht waar we het steeds over hadden. Als Zeeuws meisje ben ik natuurlijk gek op sliptong, dus deze moest simpelweg geproefd worden. Helaas een ontzettende domper. De vis was heel duidelijk niet vers meer, smaakte muffig en de buitensporige hoeveelheid knoflook deed er ook geen goed aan. Apparently there IS something as to much garlic en het kon deze muffe vis niet redden. Deze mocht dus terug naar de keuken.
De salade met eendenborst was wel smakelijk. Hij was perfect geweest als de eendenborst iets dunner gesneden was geweest en er iets minder salade bij had gezeten. Het gaat uiteindelijk om de eend en niet om de sla. Gelukkig kun je de sla laten liggen, dus de salade in zijn geheel was heerlijk.
De biefrolletjes en de gyoza zorgden voor een onderlinge discussie. We zijn beiden gek op biefrolletjes en gelukkig worden ze bij Lounge 8 per twee geserveerd zodat we geen ruzie hoeven maken over wie de derde krijgt. Mijn biefrolletje verdween in sneltreinvaart in mijn servet. Het vlees smaakte zuur en de overdosis aan veel te zoete saus en te weinig vulling maakte dat er sowieso weinig aan te redden was geweest voor mij. Sergio’s biefrolletje was niet zuur en hij had ook minder van de saus te pakken. De zoete saus hoefde voor hem ook niet en iets meer peper en zout was niet erg geweest, maar in basis is het biefrolletje hem wel bevallen.
De gyoza werd geserveerd met dezelfde zoete, dikke, stroperige saus. Wij kennen gyoza beiden enkel met een lichtzure en zeer vloeibare dip. Wederom een domper omdat de zoete saus de gyoza absoluut niet complimenteert. De vulling van de gyoza was wel smakelijk.
Gelukkig hadden we ook de volgende ronde voldoende sushi besteld om heerlijk van onze maaltijd en een goed gesprek te genieten. De drie soorten sushi op de afbeelding hierboven (met paling, ebi tempura en de crispy) werden allen geserveerd met (alweer) dezelfde zoete, stroperige saus. Zonde, omdat de overige smaken wegvallen en qua diversiteit ook erg ééntonig omdat de smaak van de saus ontzettend overheerst.
Na nog een aantal rondes te hebben besteld was het tijd voor een ronde desserts. Voor mij dan tenminste, want Sergio bliefde een kopje espresso. Die houd niet zo van zoetigheid. De desserts kunnen ook per portie worden besteld, net als de overige gerechten. Omdat ik al zoveel had geproefd was er niet heel veel ruimte meer voor een toetje, dus beperkte ik mezelf tot sesamijs, theeijs en creme brulee (wat ik nog nooit heb gegeten!) Helaas was het inmiddels te donker om te fotograferen, dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven dat het er net zo lekker uitzag als al het andere wat we geserveerd hebben gekregen.
Jammer genoeg bleken de desserts niet de finishing touch van de avond. Het sesamijs heeft waarschijnlijk wel naast sesam gelegen, het had een hele lichte sesamsmaak, niet de intense smaak die je over het algemeen geserveerd krijgt. Het theeijs smaakte naar pistache en gaf geen hint van thee te kennen en de creme brulee was koud, had geen knisperende bovenlaag die gebroken kon/moest worden en smaakte voornamelijk naar instant kookpudding. Niet vies, maar ook niet wat ik verwachte geserveerd te krijgen. Sergio heeft alles natuurlijk wel mee geproefd en deelt mijn mening over het ijs. De creme brulee heeft volgens hem enkel wat meer vanille nodig.
Ons eindoordeel
Het is voor ons beiden geen restaurant waar we regelmatig te vinden zullen zijn. De serveerster waar we de avond mee begonnen zette de toon voor een gezellige avond, haar collega die het in de loop van de avond overnam heeft nog een hoop te leren op het vlak van horeca. Niet spraakzaam, niet servicegericht (Ik wacht nog steeds op mijn tandenstoker en ook vervanging van de muffe sliptong is niet aangeboden), en het voelde een beetje alsof ze werd gestoord in het niets doen. Ook het personeel binnen was een aparte verrassing. Op zoek naar het toilet kon Sergio zowel niet in het Nederlands als in het Engels te woord gestaan worden.
Lounge 8
Raadhuisstraat 70
4701 PV Roosendaal
+31 (0)165 751822
www.lounge8.nl
Wij geven Lounge 8 een 5.5 op onze foodgasm schaal. Nét voldoende omdat de ingredienten voor de sushi vers zijn, de presentatie van de gerechten is smakelijk en omdat de serveerster waar we de avond mee begonnen een ontzettend leuk mens was. Het typische voorbeeld van de reden waarom je uit eten gaat en hoe uitgaan in de horeca ook een vorm van thuiskomen kan zijn.
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om het te laten weten als je bij Thalassa hebt gegeten. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar wat jij er van vond!
Geef een reactie