• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Mango ijs (Klaar in 5 minuten!)

Mango ijs (Klaar in 5 minuten!)

april 9, 2020 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Als er één manier is om de show te stelen dan is het wel door in een handomdraai zelfgemaakt ijs op tafel te zetten. Stel je eens voor dat je daar geen uren voor hoeft te zwoegen in de keuken. En dat je maar twee ingredienten nodig hebt én het ook nog eens zo gezond is dat je het ijs als ontbijt zou kunnen serveren. Ja, nu hebben we je aandacht hè. Dit recept voor mango ijs kán niet mislukken en wij gaan het met je delen.

Mango ijs | TalkNomzToMe.nl

Slim plannen

Om je zelfgemaakte mango ijs binnen 5 minuten op tafel te kunnen zetten is er maar één ding waar je voor moet zorgen: Fruit in de vriezer. Je kunt in de supermarkt terecht voor doosjes met ingevroren fruit, je kunt blikken fruit kopen en dit fruit zonder het sap alvast invriezen óf, wat wij graag doen, je maakt zelf vers fruit schoon en vriest dit in porties in. Wij hebben voor dit recept gekozen voor verse mango maar het recept werkt voor ieder soort fruit. Kies dus lekker waar je zelf zin in hebt of maak verschillende soorten ijs tegelijk!

De ingredienten

Zoals we al vertelden heb je maar twee ingrediënten nodig. Naast vers fruit naar keuze heb je enkel dikke yoghurt nodig. Tenzij je een minder gezond ijsje wilt maken, dan kun je ook voor ongeklopte slagroom kiezen. Zelf vinden we dat minder lekker dus hier valt de keuze altijd op yoghurt. En fruit in het seizoen is altijd heerlijk zoet, dus extra suikers of andere zoetstoffen zijn gewoon niet nodig!

Mango ijs | TalkNomzToMe.nl

Het oog wil ook wat

Opsmuk met een lekker ijsje hoeft voor ons niet zo. Helemaal niet met heerlijk vers gemaakt ijs. Wil je jouw ijsje wel leuk aankleden kun je los met slagroom, stukjes vers fruit, wafel rolletjes en andere versieringen. Heb er wel erg in dat dit ijs snel smelt omdat je gedeeltelijk met niet bevroren producten werkt. Eventueel kun je het ijs nadat je het hebt gemaakt nog een kwartiertje in de vriezer zetten als je echt ijsbollen wilt maken. We raden dat niet aan omdat zich dan ijskristallen kunnen vormen en dit gaat ten koste van de smaak.

Snoep smakelijk!

Mango ijs | TalkNomzToMe.nl
Print
Mango ijs
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Superlekker én gezond!

Gang: Dessert, Snack
Keuken: Budget
Ingredienten
  • 250 gram bevroren mango
  • 200 gram dikke yoghurt
Bereidingswijze
  1. Doe je bevroren mango in de keukenmachine of blender. En laat de machine circa 30 seconden draaien om de mango fijn te hakken.

  2. Voeg de yoghurt toe en laat de machine nog een keer circa 30 seconden draaien.

  3. Voila, je ijs is klaar!

Tip(s) van de chef
  • In plaats van alles netjes afwegen laat dit recept zich ook heel goed schaal-één-op-het-blote-oog bereiden. Als je (ongeveer) net zoveel fruit als yoghurt gebruikt zit je altijd goed.
  • Wil je een gulden middenweg tussen gezond en romig? Gebruik dan half dikke yoghurt en half ongeklopte slagroom.
  • Zijn je stukken mango wat grover, laat de machine dan wat langer draaien als je je ijs een gladdere structuur wilt geven.
  • Houd je juist van stukjes in je ijs? Laat de machine dan iets minder lang draaien.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz

Vorig bericht: « Pão Caseiro (Portugees brood)
Volgend bericht: Frango Piri Piri »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....