• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Mexicaanse salade – Kiddielunch #2

Mexicaanse salade – Kiddielunch #2

februari 15, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Mexicaanse_salade_First

Mexicaanse salade is weer zo’n creatie die ontstond toen vier kindjes hadden bedacht dat ze een salade wilden lunchen én hem ook zelf klaar wilden maken. Het blijft geweldig leuk om te zien hoe met elkaar kunnen onderhandelen en handjeklap kunnen doen om tot een maaltijd te komen waar ze allemaal lekker van kunnen smullen. “Mam, is er nog avocado?” vroeg de een. “Ja, maar dat lust ik écht niet” was de reactie van de volgende. “Ik wil wel heel graag snoeptomaatjes hoor!” kwam uit weer een andere hoek. “Pff, schiet eens op met beslissen. Ik heb honger” was echo nummer vier.

Na een beetje vijven en zessen kwamen ze in overleg tot deze creatie. De salade was opgemaakt op een bord van een halve meter lengte en we hebben er geen half uur voor nodig gehad om deze salade van kant te maken. Hij is zo schoon op gegaan dat het bord zó terug de kast in kon.

Mexicaanse_salade_1

We zijn begonnen met een kipfilet in reepjes snijden. Deze is gemarineerd in olijfolie met cajunkruiden. Maak dit als eerste zodat de smaak van de kruiden lekker in het vlees kan trekken terwijl je de rest van de ingrediënten voor de salade snijdt en mengt.

In een aparte schaal mengden we in kwarten gesneden komkommer samen met maiskorrels, kidneybonen, in kwarten gesneden snoeptomaatjes en een reepjes gesneden paprika. Daarna hebben we het grootste bord opgezocht wat we konden vinden en hierop hebben we halve krop in reepjes gesneden ijsbergsla verdeeld. Over de slareepjes hebben we de rest van de salade verdeeld.

De kipfilet reepjes zijn in een kleine vijf minuutjes, onder voortdurend omscheppen, gebakken en keurig naast elkaar bovenop de salade gelegd. Omdat cajunkruiden soms toch best scherp kunnen zijn wilden de kindjes graag een zoete dressing over de salade. Ze wilden graag een honing mosterd dressing. Hiervoor hebben we ons basisrecept gebruikt, met een extra scheutje appelazijn, en alles over de kipfilet reepjes op salade heen gegoten.

Mexicaanse_salade_2

Hoe Mexicaans deze salade nu precies is, is nog maar de vraag. Bij de salade wilden de kindjes ook nog zelfgemaakte kruidenboter met bruine pide, dus het werd uiteindelijk een internationale en heel goed vullende maaltijd waar ze de hele middag op verder konden. Deze salade komt hier dus zeker weten vaker op tafel.

Eet smakelijk!

Mexicaanse salade
Print
Mexicaanse salade
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
 

Speedy Gonzales zou jaloers zijn.

Gang: BBQ, Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Amerikaans, Fusion, Mexicaans
Aantal: 3 Personen
Ingredienten
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/2 blik maiskorrels
  • 1/2 blik kidney bonen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 bekertje snoeptomaatjes
  • 1 kipfilet
  • Cajunkruiden naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Honing mosterd sausbasis
  • Appelazijn naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijdt de kipfilet in reepjes, doe deze in schaal en meng ze met de olijfolie en cajunkruiden.
  2. Snijdt de komkommer en de snoeptomaatjes in kwarten en de paprika in reepjes.
  3. Meng de gesneden groenten samen met de maiskorrels en de kidneybonen. Vergeet niet om de kidneybonen even af te spoelen.
  4. Snijdt de ijsbergsla in reepjes.
  5. Leg de reepjes ijsbergsla op een groot bord of doe ze in een grote schaal.
  6. Verdeel de gemengde groenten over de ijsbergsla.
  7. Bak de kipfilet reepjes gaar in een koekenpan. Door de marinade heb je geen extra olie nodig.
  8. Verdeel de kipfilet reepjes over de salade.
  9. Giet de dressing over de salade.
Tip(s) van de chef
  • In plaats van kidney bonen kun je voor deze salade ook kiezen voor bijvoorbeeld bruine bonen, zwarte bonen, linzen of een mix van verschillende soorten bonen.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Healthy Nomz, Lunch, Nomz, Side Nomz Tags: Kiddielunch, Kidney bonen, Kipfilet, Komkommer, Mais, Paprika, Salade, Snoeptomaatjes

Vorig bericht: « Unicorn droppings (Unicorn shit klinkt weer zo…)
Volgend bericht: Rode curry vlees met mango en rucola »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska zegt

    februari 18, 2016 om 16:40

    Misschien een beetje recept voor kinderen maar lijkt me zelf ook gewoon lekker 😀

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 18, 2016 om 18:32

      Het recept is door de kinderen in elkaar gedraaid, maar zo zou ik hem zelf ook zomaar gemaakt kunnen hebben hoor!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....