• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Rode curry vlees met mango en rucola

Rode curry vlees met mango en rucola

februari 18, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Rode_Curry_Mango_First

Rode curry pasta is zo’n ingredient wat, ondanks de ruime keuze in de meeste supermarkten tegenwoordig, soms moeilijk te vinden is. Al een hele tijd had ik zin om weer eens pita met in rode curry gemarineerd vlees te eten. Helaas kon ik nergens slagen voor de rode curry pasta en ik had me al voorgenomen om maar weer eens naar een grote Aziatische supermarkt te rijden om eens flink in te slaan. Door drukte kwam dat er steeds niet van en bleef ik honger houden in mijn rode curry pita.

Toen ik een paar maanden geleden kennis maakte met Chan Tri en hij vertelde dat hij werkzaam is bij Nguyen Oriental Foods, een groothandel in Aziatische levensmiddelen, en dus hadden we het al vlug over eten in al zijn facetten. Ik mag dan geen favoriete keuken hebben, een zwak voor de Aziatische keuken heb ik zeker. Er zijn talloze maaltijden de revue gepasseerd en we hebben “heerlijk gegeten” en uiteindelijk kwamen we ook op moeilijk(er) verkrijgbare producten. Zo ook een goede rode curry pasta. Niet lang daarna werden Sergio en ik getrakteerd op een pakketje met diverse producten en tot mijn grote vreugde vond ik ook een blikje met rode curry pasta. Dit is geen product wat Nguyen Oriental Foods standaard in het assortiment heeft, maar Chan Tri wilde ons verrassen en was benieuwd naar het recept waar ik zo watertandend over had zitten vertellen. Tijd dus om de keuken in te duiken!

Rode_Curry_Mango_1

Begin met een mooi stukje vlees. Voor dit recept heb ik schnitzel gebruikt. Je kunt ook kiezen voor kalfsschnitzel of kip. Net waar je zin in hebt.

Rode_Curry_Mango_2

Snijdt het vlees in blokjes van ongeveer 1×1 centimeter, voeg de curry pasta toe en roer alles goed door zodat alle stukjes vlees goed zijn bedekt. Zet het vlees apart terwijl je de volgende ingrediënten snijdt.

Rode_Curry_Mango_3
Doe de rucola in een kom en knip het in kleinere stukken. Zo kun je straks de broodjes gemakkelijker vullen. Snijdt de mango in kleine blokjes, voeg deze toe aan de rucola en schep alles goed door elkaar.

Bak ondertussen de pitabroodjes en snijdt ze open.

Rode_Curry_Mango_4

Bak de vleesblokjes in een klein scheutje olie onder voortdurend omscheppen gaar.

Rode_Curry_Mango_5

Voeg de vleesblokjes toe aan de rucola met mango en schep alles weer goed door. Doe dit terwijl het vlees nog warm is zodat de smaken goed mengen.

Rode_Curry_Mango_6

Serveer het rode curry vlees met een pitabroodje, witte rijst, dikke yoghurt en mango chutney. Het pittige van de rode curry pasta en de mango chutney wordt geblust door de mango en de yoghurt.

Eet smakelijk!

Rode Curry Vlees met Mango en Rucola
Print
Rode curry vlees met mango en rucola
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
25 min
 

Pittig, maar niet te.

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Aziatisch, Fusion
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 250 gram schnitzel
  • 75 gram rucola
  • 1 mango
  • 80 gram rijst
  • 2 pitabroodjes
  • Dikke yoghurt
  • Mango chutney
Tip(s) van de chef
  • In plaats van verse mango kun je ook mango uit blik gebruiken. De smaak van het gerecht zal dan wel veranderen omdat mango uit blik zoeter is en minder stevig qua structuur.
  • Als je de yoghurt met de mango chutney mengt krijg je een heerlijke saus die kunt gebruiken zoals je knoflooksaus over je broodje shoarma zou doen.
  • Serveer dit gerecht zonder rijst en je hebt een heerlijk lunchgerecht.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Meaty Nomz, Nomz Tags: Mango, Mango chutney, Pita, Rode curry pasta, Rucola, Schnitzel, Yoghurt

Vorig bericht: « Mexicaanse salade – Kiddielunch #2
Volgend bericht: Mexicaanse warme chocolademelk (Spicy stuff!) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska zegt

    februari 18, 2016 om 14:59

    Heb deze combinatie nog nooit geprobeerd, maar het klinkt eigenlijk best wel goed.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 18, 2016 om 18:31

      Het is echt de moeite waard om een keer te proberen. Het is zó gruwelijk lekker <3

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....