• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Naughty Nomz / Unicorn droppings (Unicorn shit klinkt weer zo…)

Unicorn droppings (Unicorn shit klinkt weer zo…)

februari 13, 2016 By Linda 8 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Unicorn_Droppings_First

Unicorn droppings maak ik al jaren en in 2013 deelde ik het recept voor het eerst op mijn andere blog The Happy Housewife. Misschien dat het er ooit nog eens van gaat komen om dat blog nieuw leven in te blazen, maar voor nu vond ik dat mijn recept voor Unicorn droppings een plaatsje verdient op Talk Nomz To Me. Het recept is in de voorbije jaren niet verandert, de kleurcombinaties daarentegen zijn al die tijd nog spannender geweest dan mijn haarkleur. (En de mensen die me kennen weten dat mijn haarkleur altijd héél spannend is ;))

Op internet, en dan vooral op Pinterest, zie je nog steeds met grote regelmaat Unicorn farts langskomen. Het is een spannende naam voor een soort merengue met een overload aan kleurstoffen. Er is ook een koek-variant die dezelfde naam heeft. Niet logisch, want de structuur van merengue is heel anders als die van koekjes, maar ze zien er zeker niet minder lekker uit! De meeste recepten maken gebruik van cream of tartar, ook wel wijnsteenzuur genoemd. Wijnsteenzuur is een rijsmiddel, net als bakpoeder, en bedoeld om je baksel luchtiger te maken. Inmiddels is het via diverse online taart- en bakwebwinkels gemakkelijk te bestellen, maar toen ik dit recept samenstelde was het nog redelijk moeilijk te verkrijgen.

Dit recept is ontstaan toen mijn oudste dochter had bedacht dat ze op school iets bijzonders wilde trakteren voor haar verjaardag. Het was op dat moment de uitdaging om ze te kunnen maken met “normale” ingredienten. Het uitgangspunt was het deeg wat ik maak voor appeltaart. Met een klein beetje tweaken bestond het resultaat uit heerlijke koekjes die stevig en toch iets kruimelig zijn. En het belangrijkste; Ondanks de kleur zijn ze bij lange na niet zo zoet als je zou verwachten!

Unicorn_Droppings_1

LET OP: Omdat je gebruik maakt van kleurstoffen is het het gemakkelijkst om iedere kleur apart te maken.

Doe bloem, boter, suiker, ei en kleurstof in de keukenmachine en kneed alle ingredienten tot een egaal gekleurde bal. Ga uit van 5 minuten kneden per kleur. Zo weet je zeker dat de kleur door en door egaal is.

Unicorn_Droppings_2

Iedere gekleurde deegbal die je maakt rol je uit tot een lap van circa een halve centimeter dik. Stapel de diverse kleuren deeg op elkaar en snijdt het deeg daarna in repen van zo’n 4 á 5 centimeter breed. Vervolgens snijdt je de repen in blokken. Zorg dat je blokken zo vierkant mogelijk zijn zodat je een mooie kleurverdeling krijgt wanneer je de blokken tot balletjes gaat rollen. Blokken van 4x4x4 zijn een goed uitgangspunt. Dit kan betekenen dat je kleurlagen moet herhalen. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien heb ik dar ook gedaan.

Rol de gesneden blokken tot balletjes. Zo draaien de kleuren mooi in elkaar. Druk de balletjes plat tot een soort hamburgervorm en rol de rand van de koekjes door de discodip. Instand fairytaly look verzekerd!

Leg de unicorn droppings op een bakplaat en zet de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de unicorn droppings in ongeveer 35 minuten af op 150 graden. Bak de koekjes zeker niet op een hogere temperatuur, want dan zal het deeg door de warmte te snel verkleuren waardoor je kleuren donker en flets worden.

Unicorn_Droppings_3

Natuurlijk had ik deze koekjes Unicon Shit kunnen dopen, maar dat vond ik niet helemaal verantwoord met de kindjes, dus zijn het Unicorn Droppings geworden. De naam bleek niets uit te maken, want vooral de felle kleurtjes en de spikkels zijn helemaal magisch en het liefst eten ze de schaal nog steeds in één keer leeg.

Eet smakelijk!

Print
Unicorn droppings (Want Unicorn shit klinkt weer zo…)
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
45 min
 

Taste the rainbow... oh wacht.

Gang: Hapjes
Keuken: Disney, Fusion
Aantal: 10 Droppings
Ingredienten
Wat heb je nodig per kleur
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 70 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 flinke mespunt kleurstof of kleine theelepel
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingredienten bij elkaar in een keukenmachine en laat alles mengen tot een deegbal met een egale kleur. Dit betekent dat je iedere bal deeg minimaal zo'n 5 minuten moet laten kneden in de machine.
  2. Rol iedere kleur die je maakt uit tot een lap van circa een halve centimeter dik.
  3. Stapel de verschillende kleuren deeglappen op elkaar en snijdt de stapel in repen.
  4. Als je de lagen hebt gesneden, snijdt je alles in blokken van zo'n 4x4x4 centimeter.
  5. Rol de blokken tot balletjes.
  6. Druk de balletjes plat en rol de zijkanten door discodip.
  7. Leg de unicorn droppings op een bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven op 150 graden af in circa 35 minuten.
Tip(s) van de chef
  • Schrik niet van je eigen "droppings" als je deze koekjes een keer maakt en/of eet. Die krijgen door de hoeveelheid kleurstoffen die je gebruikt namelijk ook hele mooie kleurtjes 😉
  • Ook voor jongens kunnen deze koekjes helemaal stoer zijn. Maak er Centaur droppings van door ze in kleuren als zwart, rood, donkergroen en donkerblauw te maken. In plaats van discodip gebruik je bijvoorbeeld zwarte suiker om de randen door te rollen.

 

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Naughty Nomz, Nomz Tags: Discodip, Kindertraktatie, Koekjes, Regenboog, Unicorn

Vorig bericht: « Hachee van omi – Ultimate comfortfood!
Volgend bericht: Mexicaanse salade – Kiddielunch #2 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Fleur zegt

    februari 14, 2016 om 10:23

    Die zien er echt super gaaf uit! Cream of Tartar koop ik altijd bij de Toko.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 14, 2016 om 12:00

      Zodra ik weer een oven tot mijn beschikking heb toch maar eens kijken dan.

      Beantwoorden
  2. Mariska zegt

    februari 14, 2016 om 17:29

    Haha, sommige stukken zijn echt geniaal verwoord. Vind het een gaaf recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 14, 2016 om 18:38

      Ghehe, tnx!

      Beantwoorden
  3. Bianca zegt

    februari 14, 2016 om 17:45

    Wat ziet dat er leuk uit! Ik moest gelijk denken aan die gekleurde donuts die ze in Amerika hebben. Dat moest een groot succes zijn geweest op school!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 14, 2016 om 18:40

      Alle kindjes waren inderdaad helemaal fan! Het scheelt waarschijnlijk ook een hoop dat ik paars haar heb, en volgens alle meisjes dus ook een My Little Pony ben :’)

      Beantwoorden
  4. Anne zegt

    februari 16, 2016 om 13:20

    Hihi Unicorn shit klinkt wel leuk hoor (want eenhoorns zijn gewoon geweldig leuk en soooo fluffy!) ik moet ze een keertje maken, nomnom!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 16, 2016 om 20:56

      Unicorns rock!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....