Mexicaanse warme chocolademelk is spicy, dik vloeibaar, romig en een perfecte opwarmer bij koud weer. Ideaal dus nu de temperaturen bij vlagen opeens weer zo laag zijn. Soms heb je het zo koud dat je het gewoon niet meer warm krijgt, hoeveel koffie of thee je ook drinkt. Dan is het gewoon tijd voor even wat anders! Zeker als het nog geen tijd is om een borreltje te pakken om weer even lekker op te warmen 😉
Op het Kerstdiner op school een paar jaar terug stond deze Mexicaanse warme chocolademelk ook op het dessertmenu, samen met nog twee andere warme choco varianten. De Mexicaanse variant bleek voor de meeste kinderen toch teveel aan de pittige kant, want hij werd het minst gedronken. Gelukkig vonden de kinderen die wel van een beetje pit houden hem écht lekker, dus van dit recept kunnen we zonder twijfel stellen dat hij kiddie-approved is.
De basis voor iedere chocolademelk is cacaopoeder en suiker. Voor de Mexicaanse chocolademelk voeg je daar bruine basterdsuiker, maizena, kaneel, stukjes pure chocolade, cayenne peper en zout aan toe.
Meet de ingrediënten af en doe deze samen met een mok melk in een pannetje en warm alles al roerende met een garde langzaam op. Laat het geheel niet koken. Er is niets viezer dan chocolademelk in welke variant dan ook met een velletje er op 😉
Schenk de Mexicaanse warme chocolademelk in een mok. Verwen jezelf met een lekkere toef slagroom erop. Wil je de choco leuk serveren, strooi dan nog iets over de slagroom ter decoratie. Crispy chocoladeballetjes zijn hier altijd een hit, al kun je het natuurlijk ook gewoon simpel houden en wat cacaopoeder over de slagroom strooien.
Heerlijk voor bij de open haard.
- 1 beker melk
- 1 eetlepel kristal suiker
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel maizena
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt zout
- 15 gram pure chocolade
- Doe alle ingredienten in een steelpannetje en zet op laag vuur.
- Roer alles met een garde tot de chocolade is gesmolten en de melk iets verdikt.
- Schenk in een mok en maak af met slagroom.
- Je kunt de ingrediënten voor Mexicaanse warme chocolademelk ook in grotere hoeveelheden mengen en in een mooie pot neerzetten. Als je dan een keer zin hebt in een warme traktatie hoef je alleen maar twee eetlepels aan je melk toe te voegen en je bent klaar.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Fleur zegt
Deze ga ik een keer proberen, ik heb hem gepind!
Linda zegt
Ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden!
Vismagneet Jan zegt
Chocolademelk met cayenne peper. Origineel zeg 😀 Ik moet deze ook zeker eens proberen.
Linda zegt
Er gaan nog veel meer lekkere recepten voor chocolademelk-variaties volgen. Maar dat zal waarschijnlijk even wachten worden tot het najaar want we gaan ons eerst op BBQ recepten storten 😉
J. zegt
Hoelang zou ik de mix van ingrediënten kunnen bewaren?
Linda zegt
Luchtdicht afgesloten minimaal een maand of 2.