Msemen wafels zijn een niet bestaand iets. Tenminste, volgens mij zijn ze niet eerder gemaakt tot ik op het All You Need Is Food event de gitterrollers van Tante Fanny zag en probeerde te verzinnen wat ik ermee zou willen proberen te maken. De mooie vlechtwerken op taarten en vlaaien en de rasters van frikandellenbroodjes vind ik helemaal leuk. Ze laten eten er nét even leuker uitzien. Helaas heb ik op dit moment geen oven tot mijn beschikking, dus komt het niet van bakken. Toen de aardige dame van Tante Fanny vertelde dat ik een gitterroller mocht meenemen als ik er een leuke Instagrampost mee zou maken moest ik dus ook even heel diep graven voor inspiratie. Bijna had ik bedankt, ik kan immers niet bakken, toen ik opeens een idee kreeg.
Mijn oudste dochter is gek op msemen en vraagt al een eeuwigheid wanneer ik ze zelf een keer ga proberen te maken. Omdat het behoorlijk bewerkelijk is stel ik het iedere keer uit. Wel had ik al eens op internet gezien dat als je gewone plakken bladerdeeg in een koekenpan bakt je een broodje krijgt wat er heel erg op zou lijken. Omdat een vierkante plak deeg ook maar saai is leek me dat ik wel msemen wafels kon maken met behulp van de gitterroller. Het was even stoeien, maar het eindresultaat is in de smaak gevallen.
Zo maak je msemen wafels
Je neemt een vierkante plak bladerdeeg en rolt hier de gitterroller overheen. Vervolgens snijd je de plak doormidden en trek je de snedes iets uit elkaar zodat het raster mooi open komt te liggen. Trek het raster niet te ver open, anders krijg je het deeg niet mooi in de pan.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat deze warm worden zonder boter of olie aan de pan toe te voegen. Als de pan warm is leg je een raster in de pan. Strooi hier Parmezaan overheen en bak de onderzijde van het raster goudbruin en knapperig. (Dit gaat vrij snel, dus let goed op!) Draai het raster om, strooi er weer Parmezaan overheen en bak de andere zijde ook goudbruin en knapperig.
Snijdt wat verse bieslook fijn en strooi deze over de msemen wafels voor het serveren. Het zoute van de Parmezaan en het frisse van de bieslook gaat heel goed samen met de smaak van gedroogd fruit. Zo heb je snel en gemakkelijk een leuke lunch op tafel gezet die anders is als anders is.
Eet smakelijk!
- Bladerdeeg
- Parmezaan
- Verse bieslook
- Gedroogd fruit
- Leg een plak bladerdeeg neer en rol hier de gitterroller overheen.
- Snijdt de plak bladerdeeg doormidden.
-
Trek het raster in de plakken bladerdeeg iets open.
- Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
- Leg de bladerdeegrasters in de koekenpan en strooi er Parmezaan overheen.
- Als de onderzijde van de rasters is gebakken draai je de rasters om en strooi er weer Parmezaan overheen.
- Strooi verse bieslook over de msemen wafels en serveer met gedroogd fruit.
- Het kan even lastig zijn om met het deeg uit de voeten te kunnen nadat je het hebt gesneden. Heb je geen zin in al dat gedoe kun je deplakken bladerdeeg natuurlijk ook gewoon zo bakken.
- Houd je meer van zoet, bak het bladerdaag dan zonder toevoegingen en schenk er na het bakken verwarmde honing of stroop overheen voor je ze serveert.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Tante Fanny. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.
Geef een reactie