Een no bake cheesecake met aardbeienjam is een heerlijk budgetrecept voor een taart waar je gemakkelijk 12 punten van snijd. Lekker voor een zomerse verjaardag, na de BBQ of gewoon omdat je zin hebt in eens iets lekkers. (En we vertellen er niet bij dat die jam gewoon op moest ;))
Heerlijke traktatie
We hebben weer een mondvol recept voor jullie in de aanbieding. No bake cheesecake met aardbeienjam, serieus wie bedenkt dit? Spelfouten zijn dus nu al gegarandeerd. Hier in huis zijn we over het algemeen niet heel erg van de zoetigheid. Maar dit no bake cheescake met aarbeienjam recept heeft toch wel een speciaal plaatsje in het receptenboek. Het is snel te maken, lekker goedkoop en een echte traktatie voor als je visite krijgt! Dat is leuk voor al die mensen met goede voornemens die de beste wensen komen brengen (A)
Budget proof
We proberen dit jaar met onze budgetweek zoveel mogelijk onze eigen restjes zoveel mogelijk op te maken. Voor het no bake cheesecake met aardbeienjam recept hebben we dan ook niets extra’s ingekocht. Om je een indicatie te geven van de kosten van deze overheerlijke no bake cheesecake met aardbeienjam hebben we de inkoop kosten snel terug gerekend voor jullie.
De kosten voor deze taart zijn;
Koeken € 0.69
Roomboter € 0.70
Slagroom € 0.90
Roomkaas € 1.38
Aardbeienjam € 0.15
De totale kosten zijn €3.82, wat neerkomt op €0.32 per taartpunt wanneer je twaalf punten uit de taart snijd.
Easy peasy
Taarten maken en bakken zijn niet bepaald mijn ding. Dit no bake cheesecake met aardbeienjam recept is iets wat ik dan wel “graag” maak. Voornamelijk omdat het geen uren tijd kost en je het zo in de koelkast kan schuiven om alles lekker stevig te laten worden. Zelfs als je de kids mee wil laten helpen in de keuken kun je met dit recept prima aan de slag. Ik zou ze lekker de slagroom op de hand laten kloppen ;-). Linda zou me een sadistisch kreng vinden en ik zou liggen rollen van het lachen. Smaken verschillen.
De bodem
De bodem die we gebruiken voor onze no bake cheesecake met aardbeienjam (ben zwaar aan het overwegen om het anders te gaan noemen) is een geweldig simpele bodem die iedereen zo kan maken! Ik gebruik hem ook graag in de restaurants waar ik werk.
Snoep smakelijk!
Mondvol maar zo klaar
- 260 gr Bastogne koeken of de imitatie variant
- 90 gr Boter
- 400 ml Slagroom
- 400 gr Roomkaas
- 3 el Aardbeienjam
-
Draai in de keukenmachine de Bastogne koeken fijn.
-
Smelt de boter.
-
Draai de boter door het kruimelmengsel heen.
-
Bedek de bodem van je springvorm (26cm) met bakpapier.
-
Doe het mengsel in je springvorm en druk het geheel goed aan.
-
Zet je springvorm in de koelkast en laat het goed uitharden. (ongeveer 15 minuten)
-
Klop de slagroom lobbig.
-
Voeg de roomkaas toe aan de slagroom.
-
Klop alles tot een stevige massa.
-
Voeg de aardbeienjam toe.
-
Klop alles goed door elkaar.
-
Neem de taartbodem uit de koelkast.
-
Spreid je mengsel uit over de bodem.
-
Laat de taart ongeveer 20 minuten stollen in de koelkast.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie