• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Pasta met kappertjes en olijven

Pasta met kappertjes en olijven

september 7, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pasta_Kappertjes_Olijven_Head

Voor de verandering eens een dagje op tijd klaar met werken, woehoe wat een feest, alleen één klein probleempje… Wat ga ik eten? Snel mijn voorraad kastje open getrokken en de keuze valt op pasta aangezien ik daar nog genoeg van in huis heb en zie ik daar nog een pakje met gezeefde tomaat staan? Yup! Maar ja pasta met een kale tomaten saus is nou ook niet echt mijn ding dus hop naar de koelkast en eens kijken wat ik nog meer kan vinden om er in te gooien… Hmm potje kappertjes en oh heb ook nog wat olijven liggen en gehakt, mooi hier kan ik wel wat mee.

Ja ook ik kook wel eens op deze manier, gewoon even alles opmaken wat ik nog rond heb slingeren, op deze manier hou ik mijn “creatieve brein” op pijl en kom ik soms op hele leuke recepten.

Het was niet de dag voor me om een grandioos nieuw pasta gerecht te bedenken wat zo op de menu kaart van een sterrenzaak kan, meer een dag om een vertrouwd recept weer eens te maken: Pasta met een tomaten saus rijkelijk gevuld met kappertjes en olijven (en met mijn olijven verslaving is dit dus geen straf)

Wat in dit geval ook geen straf is, de snelheid waarmee dit op tafel staat, 15 minuten maximaal. Dus ook dit recept is ideaal voor als je een keertje niet al te veel tijd hebt om in de keuken te staan en toch goed wil eten.

Eet smakelijk!

Pasta met kappertjes en olijven
Print
Pasta met kappertjes en olijven
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Snel en voedzaam

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 150 gram meer granen pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 pak Pasatta di pomodoro 500 gram
  • 2 rode uien
  • 1 potje kappertjes
  • 75 gram pitloze groene olijven
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chili peper
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Kook de pasta volgens de instructies op het pak
  2. Rul het gehakt op een hoog vuur
  3. Snipper de ui
  4. Snijd de olijven in dunne ringen
  5. Snijd de knoflook fijn (of pers het)
  6. Hak de bieslook fijn
  7. Snijd de chili peper fijn
  8. Zet de uien aan in een saus pan
  9. Voeg de kappertjes,de olijven en de chili toe
  10. Laat dit een beetje warm worden
  11. Voeg de pasatta di pomodoro toe
  12. Saus laten koken en een beetje laten indikken
  13. Basilicum en knoflook aan de saus toevoegen en goed doorroeren
  14. Voeg het gehakt toe aan de saus en goed doorroeren
  15. Giet de pasta af
  16. Serveer het geheel
Tip(s) van de chef
  • Het lijkt een hele klus om dit in een kwartiertje op tafel te krijgen maar het valt best mee.
    Begin met de pasta te koken dit duurt namelijk het langste en rul in de tussentijd het gehakt (maakt niet uit dat het afkoelt want je verwarmt het weer in de saus). Snijd dan de rest van de dingen en begin je aan de saus zelf.

 

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Nomz, Quick Nomz Tags: Italiaans, Kappertjes, Olijven, Pasta, Snel, Tomaat

Vorig bericht: « Chocolade is het antwoord!
Volgend bericht: Foodbloggers Tag »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....