Voor de verandering eens een dagje op tijd klaar met werken, woehoe wat een feest, alleen één klein probleempje… Wat ga ik eten? Snel mijn voorraad kastje open getrokken en de keuze valt op pasta aangezien ik daar nog genoeg van in huis heb en zie ik daar nog een pakje met gezeefde tomaat staan? Yup! Maar ja pasta met een kale tomaten saus is nou ook niet echt mijn ding dus hop naar de koelkast en eens kijken wat ik nog meer kan vinden om er in te gooien… Hmm potje kappertjes en oh heb ook nog wat olijven liggen en gehakt, mooi hier kan ik wel wat mee.
Ja ook ik kook wel eens op deze manier, gewoon even alles opmaken wat ik nog rond heb slingeren, op deze manier hou ik mijn “creatieve brein” op pijl en kom ik soms op hele leuke recepten.
Het was niet de dag voor me om een grandioos nieuw pasta gerecht te bedenken wat zo op de menu kaart van een sterrenzaak kan, meer een dag om een vertrouwd recept weer eens te maken: Pasta met een tomaten saus rijkelijk gevuld met kappertjes en olijven (en met mijn olijven verslaving is dit dus geen straf)
Wat in dit geval ook geen straf is, de snelheid waarmee dit op tafel staat, 15 minuten maximaal. Dus ook dit recept is ideaal voor als je een keertje niet al te veel tijd hebt om in de keuken te staan en toch goed wil eten.
Eet smakelijk!
Snel en voedzaam
- 150 gram meer granen pasta
- 300 gram rundergehakt
- 1 pak Pasatta di pomodoro 500 gram
- 2 rode uien
- 1 potje kappertjes
- 75 gram pitloze groene olijven
- 1/2 bosje basilicum
- 2 tenen knoflook
- 1 chili peper
- Zout
- Peper
- Kook de pasta volgens de instructies op het pak
- Rul het gehakt op een hoog vuur
- Snipper de ui
- Snijd de olijven in dunne ringen
- Snijd de knoflook fijn (of pers het)
- Hak de bieslook fijn
- Snijd de chili peper fijn
- Zet de uien aan in een saus pan
- Voeg de kappertjes,de olijven en de chili toe
- Laat dit een beetje warm worden
- Voeg de pasatta di pomodoro toe
- Saus laten koken en een beetje laten indikken
- Basilicum en knoflook aan de saus toevoegen en goed doorroeren
- Voeg het gehakt toe aan de saus en goed doorroeren
- Giet de pasta af
- Serveer het geheel
- Het lijkt een hele klus om dit in een kwartiertje op tafel te krijgen maar het valt best mee.
Begin met de pasta te koken dit duurt namelijk het langste en rul in de tussentijd het gehakt (maakt niet uit dat het afkoelt want je verwarmt het weer in de saus). Snijd dan de rest van de dingen en begin je aan de saus zelf.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie