Pastasaus met bleekselderij en wortel is een goedkoop en gemakkelijk recept om je vriezer mee te vullen. Met dit recept maak je een grote pan waarvan je één maaltijd direct kunt eten en de rest in porties invriest om op een ander moment ook snel, gemakkelijk en gezond te kunnen eten. Invriezen kun je natuurlijk doen met direct een portie gekookte macaroni erbij. Nog handiger is het om de saus op zich in te vriezen zodat je hem ook voor andere maaltijden kunt gebruiken. Spaghetti, lasagne, of als groentesaus bij een lekker stukje vlees.
Voor mij bestaat de truc van koken in bulk, of vriezer koken, voornamelijk uit het helemaal op gebruiken van je ingredienten. Dat is de gemakkelijkste manier om te besparen op je boodschappen kosten omdat je zeker weet dat je niets weggooit én je kunt een beetje smokkelen met de hoeveelheden vlees die je gebruikt. Dit kan namelijk best een beetje minder zijn als je grote hoeveelheden gebruikt. Vlees blijft nu eenmaal een van de duurste onderdelen van een maaltijd.
Zo maak je pastasaus met bleekselderij en wortel
Het snijwerk ben je wel even mee bezig voor dit recept. Het is wel meteen een mooie manier om te snijtechniek te oefenen.
Begin met het zo fijn mogelijk snijden van de ui, bleekselderij en wortel. Fruit de ui glazig in olijfolie. Als de ui begint te kleuren voeg je de bleekselderij en wortel toe en bak je alles in enkele minuten en onder voortdurend omscheppen zacht. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul met de groenten.
Als het gehakt gaar is voeg je de tomatenblokjes, knoflook, laurierblad, oregano en balsamico azijn toe. Schep alles goed dooreen en laat een kwartier tot twintig minuten op zacht uur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Een perfecte pastasaus die zich zoals gezegd ook geweldig in laat vriezen.
Eet smakelijk!
Een budget versie van Ragu Bolognaise
- 1 stuks bleekselderij
- 1 zak winterpenen (800 tot 1000 gram. Gewoon opmaken, het komt niet zo nauw.)
- 2 hele uien
- 300 gram gehakt
- 2 blikken tomatenblokjes
- 4 tenen knoflook
- 5 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels oregano
- Peper en zout naar smaak
- Snipper de ui zo fijn mogelijk.
- Snijdt de wortel en bleekselderij in zo klein mogelijke stukjes.
- Maak de knoflooktenen schoon en snijdt ze zo fijn mogelijk. (Of gebruik straks bij het toevoegen een knoflookpers.)
- Fruit de ui glazig.
- Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak alles in enkele minuten zacht.
- Doe het gehakt bij het groentemengsel en bak het gehakt rul.
- Voeg de tomatenblokjes samen met de knoflook, oregano en balsamicoazijn toe. Schep alles goed door en laat een kwartier tot twintig minuten pruttelen op zacht vuur.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer met pasta.
- Maak je deze saus voor kinderen die zeuren over stukjes groenten? Maak de saus, maar bak het gehakt in een aparte pan. Pureer de saus met een staafmixer en voeg het vlees daarna toe. Zo heb je een gladde saus zonder verstopte groenten. *kuch*
- Haal de saus een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Zo houdt de saus zijn smaak goed vast én je bespaart op elektriciteit door de kou die langzaam in je koelkast wordt afgegeven.
- Maak je een vriezer portie van deze saus op, kijk dan even of je nog groenterestjes in je koelkast hebt liggen die op moeten. Paprika, courgette, champignons, etc, je kunt het allemaal even in een aparte pan aanpakken en op het laatste moment toevoegen als je de pastasaus opwarmt.
Kosten voor dit recept;
Bleekselderij – €1.29
Winterpenen – €0.99
Uien – €0.08
Gehakt – €1.67
Tomatenblokjes – €0.88
Balsamico azijn en kruiden – €0.30
Totaal; €5.21
Per portie bij 8 porties; €0.66
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie