• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Reuze Mikado (Maar twee ingrediënten nodig!)

Reuze Mikado (Maar twee ingrediënten nodig!)

september 19, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Reuze Mikado

Reuze Mikado zijn de king-sized versie van een van mijn favoriete koekje toen ik nog een klein meisje was. En eigenlijk staan de Mikado van LU nog steeds wel in mijn top 3 van favoriete koekjes die je zo in de winkel koopt.
Tegenwoordig zijn de Mikado ook gewoon in Nederland in de winkel te verkrijgen, maar in de vorige eeuw (Oh, wat klinkt dat lekker fout XD) moest je toch echt he-le-maal naar Belgie om deze lekkernij te halen. Nu was het niet het meest logische om voor een koekje helemaal naar Belgie te rijden, dus dan ga je al snel aan de slag om te verzinnen hoe je zelf iets kunt maken wat er op lijkt en minstens net zo lekker is. En als je dan toch bezig bent kun je het maar net zo goed ook meteen groot maken, toch?

Als het naast groot ook nog gemakkelijk kan wordt het helemaal een geniaal recept. Deze reuze Mikado maak je met maar twee ingrediënten. Het zelf bakken van de koek waar de chocolade omheen komt is een tijdrovend karwei en kan heel gemakkelijk opgelost worden. Je koopt in de supermarkt gewoon grissini. Geen soepstengels, echte grissini. Die hele dunne, Italiaanse broodstengels zijn de perfecte “koek” voor je reuze Mikado. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt is chocolade. Hier is extra puur de favoriet, al smaak een gewone pure of melkchocolade natuurlijk ook zeker niet verkeerd!

Reuze Mikado

Zo maak je reuze Mikado:

Je hebt niet alleen slechts twee ingredienten nodig, je hebt de reuze Mikado ook in slechts twee stappen gemaakt!

Smelt de chocolade au bain marie. Je hoeft niets aan de chocolade toe te voegen tijdens het smelten. Dit zorgt ervoor dat je chocolade na het dippen sneller uithardt.

Dip je grissini in de chocolade. Houdt ongeveer 1.5 tot 2 centimeter “chocoladevrij” en leg je reuze Mikado op een bord of bakblik bekleed met vetvrij papier. Laat de chocolade terug hard worden, dit kan in de koelkast als je snel wilt smikkelen, en serveer je reuze Mikado bij de koffie of thee.

Deze lekkernij is zo gemakkelijk te maken dat dit ook een heel leuk middagje in de keuken met kinderen is. Bereid je dan wel voor op chocoladesnoetjes, want je kunt er donder op zeggen dat er wordt “gemorst” zodat er vingers afgelikt kunnen worden.

Snoep smakelijk!

Reuze Mikado
Print
Reuze Mikado (Maar twee ingrediënten nodig!)
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
15 min
 

Bigger is better, zeker met chocolade.

Gang: Hapjes
Keuken: Fusion, Nederlands
Aantal: 6 Personen
Ingredienten
  • 1 pak grissini
  • 300 gram pure of melkchocolade
Bereidingswijze
  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Dip de grissini in de chocolade.
  3. Leg de grissini op vetvrij papier en laat de chocolade weer hard worden.
Tip(s) van de chef
  • Dit is een geweldige manier om van restjes chocolade af te komen. Op deze manier tover je al die overgebleven chocolade letters, paaseitjes en chocolade figuren om in een lekkernij voor jong en oud.
  • Heb je moeite om de grissini te dippen vanwege de lengte? Neem een eetlepel en schep daarmee de gesmolten chocolade langs de grissini. Overtollige chocolade loopt er weer af en het is ook minder kliederen dan wanneer je probeert te dippen.
  • Wat gesmolten chocolade over als je klaar bent met reuze Mikado maken? Kijk even bij ons recept voor pindarotsjes en zorg ervoor dat je dat restje chocolade ook gebruikt in plaats van het weg te gooien.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Copycat Nomz, Naughty Nomz, Nomz Tags: Belgie, Chocolade, Copycat, Grissini, Koek, LU, Mikado, No bake

Vorig bericht: « Suikerrandjes voor een feestelijk glas
Volgend bericht: Salade met spek en ei (en restjes) – Kiddielunch #9 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....