• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Rode linzensoep met komijn en aardappel

Rode linzensoep met komijn en aardappel

januari 5, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

,Rode linzensoep met komijn en aardappel

Dit recept voor rode linzensoep met komijn en aardappel hebben we op verzoek gemaakt voor het magazine Dina Schrijft. We vinden het nog steeds geweldig om een steentje bij te kunnen en mogen dragen aan dit initiatief en we vinden het nog veel leuker dat er zoveel interesse voor een brede variatie aan recepten. Deze rode linzensoep lijkt niet heel erg op de traditionele mercimek çorbası, die ook hier zeker nog een keer op het menu staat. Wel is de volle romige en ietwat kruidige smaak een mooie opstap als je kennis wilt maken met de uitgesproken smaken van buitenlandse keukens.

De structuur van deze rode linzensoep met komijn en aardappel lijkt heel erg op die van erwtensoep of snert. Hij wordt heerlijk dik en je lepel blijft er rechtop in staan. Heerlijk verwarmend met koud weer en hij vult ontzettend goed. Omdat er volgens ons toch echt gedipt moet worden met dikke, winterse soepen serveren wij deze soep met Turks brood. Natuurlijk kun je er ook gewoon brood bij eten. Voorals de kapjes of kontjes van een oud brood die je even hebt getoast smaken perfect bij deze soep.

Rode linzensoep met komijn en aardappel

Zo maak je rode linzensoep met komijn en aardappel

Zoals met de meeste dingen die je in grotere hoeveelheden maakt heb je voor deze soep ook even de tijd nodig om je ingredienten te snijden. Als je wilt kun je natuurlijk ook een klein beetje valsspelen een een rasp en/of hakmolentje gebruiken.

Als eerste snijd of rasp je de aardappel en zet deze apart. Daarna snijd je de ui, knoflook en chilipeper fijn. Doe een klontje roomboter in de pan en gooi hier alles (niet de aardappel) samen in. Bak alles in zo’n 8 tot 10 minuten zacht terwijl je alles steeds blijft omscheppen en doorroeren. Als alles zacht is geworden voeg je de kurkuma, komijn en twee soorten paprikapoeder toe en bak je dit nog een minuutje mee.

Schenk de bouillon in de pan en voeg de rode linzen en de rijst toe. Roer alles goed dooreen en voeg de stukjes aardappel toe. Laat alles op laag vuur pruttelen tot de rode linzen helemaal uiteen gevallen zijn. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met (Turks) brood om lekker in de soep te dippen.

Net als met de gebakken rijst waarvan we al eerder een recept deelden krijgt deze soep een heerlijk romige smaak door het gebruik van roomboter.

Eet smakelijk!

Rode linzensoep met komijn en aardappel
Print
Rode linzensoep met komijn en kurkuma
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
40 min
 
Gang: Diner, Soep
Keuken: Arabisch
Aantal: 8 personen
Ingredienten
  • 2 stuks uien
  • 4 á 5 teentjes knoflook
  • 1 hele rode chilipeper
  • 30 gram roomboter
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 liter bouillon
  • 150 gram basmatirijst
  • 225 gram rode linzen
  • 1 grote aardappel
Bereidingswijze
  1. Begin met het fijnsnijden van de ui, knoflook en chilipeper.
  2. Bak dit samen op laag vuur in de roomboter. Laat het zo'n 8 tot 10 minuten op laag vuur en onder voortdurend omscheppen lekker zacht worden.
  3. Voeg de kurkuma, komijn en twee soorten paprikapoeder toe en bak dit ongeveer een minuut mee.
  4. Voeg de bouillon toe.
  5. Schep de rode linzen en de rijst door de bouillon.
  6. Snijdt de aardappel in kleine blokjes en voeg deze ook toe.
  7. Laat minimaal een half uur op laag vuur pruttelen tot de rode linzen helemaal uiteen gevallen zijn.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met (Turks) brood om lekker in de soep te dippen.
Tip(s) van de chef
  • Speel een beetje met de hoeveelheid aan kruiden die je voor deze soep gebruikt. Je kunt rustig een extra chilipeper toevoegen als je van pittig houdt. Of ga voor twee extra theelepels gerookt paprikapoeder als je gek bent op die rooksmaak.

Kosten voor dit recept;

Uien – € 0.08
Knoflook – € 0.20
Chilipeper – € 0.20
Roomboter – € 0.10
Bouillon – € 0.68
Rijst – € 0.25
Linzen – € 0.57
Aardappel – € 0.05
Kruiden – € 0.30

Totale kosten; €2.38
Per portie bij 8 porties; €0.30

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Liquid Nomz, Nomz, Veggie Nomz Tags: Aardappel, Budget, Komijn, Kurkuma, Rijst, Rode Linzen, Soep

Vorig bericht: « Met sucadelappen gevulde vleesjus
Volgend bericht: Hete bliksem (Armelui’s versie) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....