Een Surf & Turf clubsandwich is de ideale oplossing als je niet kunt kiezen tussen vlees of vis op je broodje. Soms moet je gewoon niet willen kiezen en gewoon voor allebei gaan. Rosbief combineert fantastisch met garnalen en is dus een hele goede pairing voor je Surf & Turf clubsandwich. En maisbrood als basis is in dit geval gewoon pure liefde. Als ik klaar ben met het uitwerken van dit artikel ga ik nog even een extra clubsandwich maken!
Door gebruik te maken van gamba’s die nog in hun jasje zitten kun je het geheel leuk aankleden. Zie je het niet zitten om zelf je gamba’s te pellen kun je natuurlijk ook gewoon gepelde gamba’s halen. Wij gingen voor ongepelde gamba’s omdat die hier vrijwel standaard in de vriezer liggen. Op de een of andere manier heb ik ook altijd het idee dat er net iets meer smaak aan de gamba’s zit wanneer ik ze zelf pel. Al moet ik daar heel eerlijk van bekennen dat dat waarschijnlijk tussen mijn oren zit. Als het uiteindelijk smaakt allemaal is het goed, dus doe vooral wat je zelf het fijnste, lekkerste of meest gemakkelijk vind.
Zo maak je een spicy surf & turf clubsandwich
Als je gebruik maakt van ongepelde gamba’s pel je deze eerst. Laat er twee in hun jasje zitten als je je clubsandwich wilt versieren zoals wij op de foto’s hebben gedaan. Bak de gamba’s (ook de twee in een jasje) in een koekenpan met wat olie en knoflook en laat ze afkoelen. Toast of rooster je maisbrood en leg drie boterhammen neer om te gaan beleggen.
Als eerste drizzel je jalapeno chili knoflooksaus over de boterhammen heen. Als we een spicy surf & turf clubsandwich gaan maken is een pittige saus onmisbaar! Beleg de boterhammen met plakjes komkommer, een laagje rosbief met wat peper en zout, in plakjes gesneden tomaat, alfalfa, in grove stukken gesneden gamba’s en een laagje rucola sla.
Stapel de belegde boterhammen op elkaar en dek af met de vierde boterham die je ook aan één zijde hebt besmeerd met de jalapeno chili knoflooksaus. Prik de clubsandwich vast met twee prikkers en snijdt schuin door. Gebruik een kleinere prikker om de ongepelde gamba’s vast te prikken op de helften en serveer direct.
Eet smakelijk!
Het lekkerste van het land en uit de zee.
- 4 maisboterhammen
- 15 gamba's
- 1 teen knoflook om de gamba's in te bakken.
- 4 eetlepels jalapeno chili knoflooksaus
- 1/4 komkommer in plakjes
- 100 gram rosbief
- 2 tomaten in plakjes
- 50 gram rucola
- alfalfa naar smaak
- peper en zout naar smaak
- Indien je kiest voor ongepelde gamba's; Pel de gamba's op twee na.
- Bak de gamba's (ook de twee in een jasje) in een koekenpan met wat olie en knoflook en laat ze afkoelen.
- Toast of rooster je maisbrood.
- Beleg drie boterhammen met in volgorde jalapeno chili knoflooksaus, plakjes komkommer, een laagje rosbief met wat peper en zout, in plakjes gesneden tomaat, alfalfa, in grove stukken gesneden gamba's en een laagje rucola sla.
- Stapel de belegde boterhammen op elkaar en dek af met de vierde boterham die je ook aan één zijde hebt besmeerd met de jalapeno chili knoflooksaus.
- Prik de clubsandwich vast met twee prikkers en snijdt schuin door.
- Gebruik een kleinere prikker om de ongepelde gamba's vast te prikken op de helften en serveer direct.
- Als je niet van pittig houdt kun je ook kiezen voor citroen mayonaise met munt voor deze clubsandwich.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie