• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Lunch / Kip en avocado clubsandwich

Kip en avocado clubsandwich

maart 16, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Kip en Avocado Clubsandwich
Een kip en avocado clubsandwich moet je alleen al een keer maken omdat kip en avocado zo heerlijk bij elkaar past. Tenminste, dat vinden wij. In deze clubsandwich combineren we die smaken ook nog eens met de zoete knisper van rode puntpaprika en de oempf van onze zelfgemaakte honing mosterd saus. En de combinatie van donker bruin brood en maisbrood is ook geen vervelende. We zouden bijna willen zeggen dat dit perfectie op een (paar) brood(jes) is.

Het combineren van twee broodsoorten in een clubsandwich geeft een leuk effect als je contrasterende broodkleuren neemt. Door de combinatie van licht en donker brood steken de kleuren van de rest van de ingredienten nog meer af waardoor deze kip en avocado clubsandwich er extra lekker uit komt te zien. Ook een ideale manier dus om kinderen aan het groenten eten te krijgen. Mijn kinderen eten vrijwel alles, maar ook kindjes die bijna niets willen eten zetten graag hun tanden in deze creatie kan ik je vertellen.

Kip en Avocado Clubsandwich

Handig om te pinnen!

Zo maak je een kip en avocado clubsandwich

Begin met het toasten van je brood en laat de boterhammen afkoelen voor je ze gaat beleggen. Terwijl de boterhammen afkoelen snijd je de komkommer in plakjes, de rode ui in halve ringetjes en de rode puntpaprika en de avocado in reepjes. Drizzle de honing mosterd saus over de boterhammen en leg er drie neer om te beleggen.

Beleg de boterhammen met gerookte kipfilet. Hier overheen gaan de plakjes komkommer en de halve rode ui ringetjes. Daar bovenop stapel je de avocado, paprika reepjes en leg je de sla.

Stapel de belegde boterhammen op elkaar en leg de vierde boterham er bovenop. Prik de kip en avocado clubsandwich aan weerszijden vast met een lange prikker en snijdt doormidden.

Zo simpel is het! Met deze ingredienten kunnen kinderen ook heel gemakkelijk helpen met het maken van de clubsandwiches en omdat je beleg gebruikt met heel verschillende structuren kun je ze ook heel mooi van alles laten voorproeven. Wanneer ze iets niet lekker vinden om zo los te eten komen ze er wanneer ze hun tanden in de clubsandwich zetten achter dat dingen anders smaken wanneer je ze combineert met verschillende smaken. (Hallo bruin brood eters ;))

Eet smakelijk!

Kip en Avocado Clubsandwich
Print
Kip en avocado clubsandwich
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 

Een goddelijke combinatie

Gang: Brunch, Lunch
Keuken: Fusion
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 2 donker bruine boterhammen
  • 2 mais boterhammen
  • 4 eetlepels honing mosterd saus
  • 100 gram gerookte kipfilet broodbeleg
  • 1/4 komkommer in plakjes
  • 1/2 rode ui in halve ringetjes
  • 1/2 rode puntpaprika in reepjes
  • 1/2 avocado in reepjes
  • 50 gram ijsbergsla in reepjes
Bereidingswijze
  1. Snijdt al je ingredienten in ringetjes, reepjes.
  2. Toast of rooster de boterhammen.
  3. Drizzle de honing mosterd saus over de boterhammen.
  4. Beleg drie van de boterhammen met gerookte kipfilet, plakjes komkommer halve rode ui ringetjes, avocado, paprika reepjes en de ijsbergsla.
  5. Stapel de boterhammen op elkaar. Let op dat je dat de kleuren van de boterhammen afwisselt.
  6. Prik de kip en avocado clubsandwich aan weerszijden vast met een lange prikker en snijdt doormidden.
Tip(s) van de chef
  • Eten er kindjes mee en is de honing mosterd saus te straf of te scherp van smaak, kies dan voor een zachtere yoghurt mayonaise.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Lunch, Nomz Tags: Avocado, Bruin boord, Honing mosterd saus, ijsbergsla, Kipfilet, Komkommer, Maisbrood, Rode puntpaprika, Rode ui

Vorig bericht: « Spicy Surf & Turf clubsandwich
Volgend bericht: Gerookte zalm clubsandwich »

Lees Interacties

Reacties

  1. MC Kleuver zegt

    maart 16, 2017 om 17:29

    Deze ga ik opslaan om een keer te maken als ik daar zin in heb. Ziet er superlekker uit! 😀

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 16, 2017 om 17:31

      Dat is leuk om te horen. Lekker van genieten en wel even laten weten hoe hij heeft gesmaakt he! 😉

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....