Een kip en avocado clubsandwich moet je alleen al een keer maken omdat kip en avocado zo heerlijk bij elkaar past. Tenminste, dat vinden wij. In deze clubsandwich combineren we die smaken ook nog eens met de zoete knisper van rode puntpaprika en de oempf van onze zelfgemaakte honing mosterd saus. En de combinatie van donker bruin brood en maisbrood is ook geen vervelende. We zouden bijna willen zeggen dat dit perfectie op een (paar) brood(jes) is.
Het combineren van twee broodsoorten in een clubsandwich geeft een leuk effect als je contrasterende broodkleuren neemt. Door de combinatie van licht en donker brood steken de kleuren van de rest van de ingredienten nog meer af waardoor deze kip en avocado clubsandwich er extra lekker uit komt te zien. Ook een ideale manier dus om kinderen aan het groenten eten te krijgen. Mijn kinderen eten vrijwel alles, maar ook kindjes die bijna niets willen eten zetten graag hun tanden in deze creatie kan ik je vertellen.
Zo maak je een kip en avocado clubsandwich
Begin met het toasten van je brood en laat de boterhammen afkoelen voor je ze gaat beleggen. Terwijl de boterhammen afkoelen snijd je de komkommer in plakjes, de rode ui in halve ringetjes en de rode puntpaprika en de avocado in reepjes. Drizzle de honing mosterd saus over de boterhammen en leg er drie neer om te beleggen.
Beleg de boterhammen met gerookte kipfilet. Hier overheen gaan de plakjes komkommer en de halve rode ui ringetjes. Daar bovenop stapel je de avocado, paprika reepjes en leg je de sla.
Stapel de belegde boterhammen op elkaar en leg de vierde boterham er bovenop. Prik de kip en avocado clubsandwich aan weerszijden vast met een lange prikker en snijdt doormidden.
Zo simpel is het! Met deze ingredienten kunnen kinderen ook heel gemakkelijk helpen met het maken van de clubsandwiches en omdat je beleg gebruikt met heel verschillende structuren kun je ze ook heel mooi van alles laten voorproeven. Wanneer ze iets niet lekker vinden om zo los te eten komen ze er wanneer ze hun tanden in de clubsandwich zetten achter dat dingen anders smaken wanneer je ze combineert met verschillende smaken. (Hallo bruin brood eters ;))
Eet smakelijk!

Een goddelijke combinatie
- 2 donker bruine boterhammen
- 2 mais boterhammen
- 4 eetlepels honing mosterd saus
- 100 gram gerookte kipfilet broodbeleg
- 1/4 komkommer in plakjes
- 1/2 rode ui in halve ringetjes
- 1/2 rode puntpaprika in reepjes
- 1/2 avocado in reepjes
- 50 gram ijsbergsla in reepjes
- Snijdt al je ingredienten in ringetjes, reepjes.
- Toast of rooster de boterhammen.
- Drizzle de honing mosterd saus over de boterhammen.
- Beleg drie van de boterhammen met gerookte kipfilet, plakjes komkommer halve rode ui ringetjes, avocado, paprika reepjes en de ijsbergsla.
- Stapel de boterhammen op elkaar. Let op dat je dat de kleuren van de boterhammen afwisselt.
- Prik de kip en avocado clubsandwich aan weerszijden vast met een lange prikker en snijdt doormidden.
- Eten er kindjes mee en is de honing mosterd saus te straf of te scherp van smaak, kies dan voor een zachtere yoghurt mayonaise.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Deze ga ik opslaan om een keer te maken als ik daar zin in heb. Ziet er superlekker uit! 😀
Dat is leuk om te horen. Lekker van genieten en wel even laten weten hoe hij heeft gesmaakt he! 😉