• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Brunch / Carpaccio clubsandwich met rookvlees

Carpaccio clubsandwich met rookvlees

maart 14, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Carpaccio Clubsandwich

Voor een carpaccio clubsandwich hoef je niet perse carpaccio te gaan halen. Je kunt hem ook gewoon maken met rookvlees. De zoute smaak van rookvlees gaat namelijk heerlijk samen met het zoute van Parmezaanse kaas. En laten we de bite van de pijnboompitjes niet vergeten. Ik ben gek op pijnboompitjes! Het is geen goedkoop ingredient, maar je gebruikt er ook niet veel van voor deze carpaccio clubsandwich en het is ZO lekker. Soms moet je jezelf gewoon een beetje kietelen.

De clubsandwiches die we maken zijn eigenlijk meer clubzillas. Drie lagen beleg waarbij je voor deze carpaccio clubsandwich nog eens voor dubbel vlees kiest omdat rookvlees zo overheerlijk flinterdun wordt gesneden. Ook Godzilla zou hem vast graag oppeuzelen. Maar aangezien die met net zulke korte armpjes is gezegend als een T-rex offerden wij ons op. En ja, we hebben met zijn tweeën van één clubsandwich kunnen eten. Als dat geen liefde is…

Carpaccio Clubsandwich

Handig om te pinnen!

Zo maak je een carpaccio clubsandwich

Toast de boterhammen knapperig in een koekenpan, broodrooster of onder de grill. Het geheim van een goede clubsandwich is volgens ons nog steeds goed getoast brood.
Besmeer drie van de getoaste boterhammen met basilicum creme fraiche mayonaise. Heb je dit niet, of heb je geen zin om dit te maken, gebruik dan een yoghurt mayonaise. Wij zullen ons recept voor deze heerlijke saus binnenkort ook delen.

Nu kun je de boterhammen gaan beleggen. Begin met een laagje rookvlees, hier overheen gaan in kwarten gesneden cherry tomaatjes en wat pijnboompitjes afgemaakt met een laagje rucola sla melange. Dan is het tijd voor het tweede laagje rookvlees, nog wat pijnboompitjes, voor de crunch een laatste laagje rucola sla melange en daar overheen grove vlokken Parmezaanse kaas.

Stapel de belegde boterhammen op elkaar en gebruik de vierde getoaste boterham, eventueel besmeerd met nog wat van de basilicum creme fraiche mayonaise om het geheel af te dekken. Zet aan weerszijden van de clubsandwich een prikker om alles vast te zetten en snijdt schuin doormidden.

Eet smakelijk!

Carpaccio Clubsandwich
Print
Carpaccio clubsandwich met rookvlees
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 

Carpaccio voor gevorderden.

Gang: Lunch
Keuken: Fusion, Italiaans
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 4 bruine meergranen boterhammen
  • 3 eetlepels basilicum creme fraiche mayonaise
  • 125 gram rookvlees
  • 10 cherry tomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 50 gram rucola sla melange
  • Grove vlokken Parmezaanse kaas naar smaak
Bereidingswijze
  1. Toast of rooster de boterhammen.
  2. Besmeer de boterhammen aan één zijde met de basilicum creme fraiche mayonaise.
  3. Beleg drie van de boterhammen op volgorde met laagje rookvlees, hier overheen in kwarten gesneden cherry tomaatjes,pijnboompitjes, een laagje rucola sla melange, een tweede laagje rookvlees, pijnboompitjes, een laatste laagje rucola sla melange en grove vlokken Parmezaanse kaas.
  4. Stapel de belegde boterhammen op elkaar en dek af met de vierde boterham.
  5. Snijdt de clubsandwich schuin door en serveer.
Tip(s) van de chef
  • Zorg dat je honger hebt wanneer je aan deze carpaccio clubsandwich begint. Wij hadden er met zijn tweeën een hele maaltijd aan. Ga je hem voor jezelf alleen maken, maak er dan een gewone sandwich met twee boterhammen van.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Brunch, Lunch, Nomz Tags: Basilicum creme fraiche mayonaise, Donker brood, Parmezaanse kaas, Pijnboompitjes, Rookvlees, Rucola slamix

Vorig bericht: « Old Amsterdam BLT clubsandwich
Volgend bericht: Spicy Surf & Turf clubsandwich »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jonna@burgertrutjesNL zegt

    maart 14, 2017 om 22:16

    Ik houd intens van een clubsandwich. Met rookvlees heb ik nog niet eerder geprobeerd. Lekker recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 15, 2017 om 11:47

      Hoog tijd om dat een keer te doen dan. Ga je echt geen spijt van krijgen 🙂 Heb je ook een favoriete clubsandwich?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....