Voor een carpaccio clubsandwich hoef je niet perse carpaccio te gaan halen. Je kunt hem ook gewoon maken met rookvlees. De zoute smaak van rookvlees gaat namelijk heerlijk samen met het zoute van Parmezaanse kaas. En laten we de bite van de pijnboompitjes niet vergeten. Ik ben gek op pijnboompitjes! Het is geen goedkoop ingredient, maar je gebruikt er ook niet veel van voor deze carpaccio clubsandwich en het is ZO lekker. Soms moet je jezelf gewoon een beetje kietelen.
De clubsandwiches die we maken zijn eigenlijk meer clubzillas. Drie lagen beleg waarbij je voor deze carpaccio clubsandwich nog eens voor dubbel vlees kiest omdat rookvlees zo overheerlijk flinterdun wordt gesneden. Ook Godzilla zou hem vast graag oppeuzelen. Maar aangezien die met net zulke korte armpjes is gezegend als een T-rex offerden wij ons op. En ja, we hebben met zijn tweeën van één clubsandwich kunnen eten. Als dat geen liefde is…
Zo maak je een carpaccio clubsandwich
Toast de boterhammen knapperig in een koekenpan, broodrooster of onder de grill. Het geheim van een goede clubsandwich is volgens ons nog steeds goed getoast brood.
Besmeer drie van de getoaste boterhammen met basilicum creme fraiche mayonaise. Heb je dit niet, of heb je geen zin om dit te maken, gebruik dan een yoghurt mayonaise. Wij zullen ons recept voor deze heerlijke saus binnenkort ook delen.
Nu kun je de boterhammen gaan beleggen. Begin met een laagje rookvlees, hier overheen gaan in kwarten gesneden cherry tomaatjes en wat pijnboompitjes afgemaakt met een laagje rucola sla melange. Dan is het tijd voor het tweede laagje rookvlees, nog wat pijnboompitjes, voor de crunch een laatste laagje rucola sla melange en daar overheen grove vlokken Parmezaanse kaas.
Stapel de belegde boterhammen op elkaar en gebruik de vierde getoaste boterham, eventueel besmeerd met nog wat van de basilicum creme fraiche mayonaise om het geheel af te dekken. Zet aan weerszijden van de clubsandwich een prikker om alles vast te zetten en snijdt schuin doormidden.
Eet smakelijk!

Carpaccio voor gevorderden.
- 4 bruine meergranen boterhammen
- 3 eetlepels basilicum creme fraiche mayonaise
- 125 gram rookvlees
- 10 cherry tomaatjes
- 4 eetlepels pijnboompitjes
- 50 gram rucola sla melange
- Grove vlokken Parmezaanse kaas naar smaak
- Toast of rooster de boterhammen.
- Besmeer de boterhammen aan één zijde met de basilicum creme fraiche mayonaise.
- Beleg drie van de boterhammen op volgorde met laagje rookvlees, hier overheen in kwarten gesneden cherry tomaatjes,pijnboompitjes, een laagje rucola sla melange, een tweede laagje rookvlees, pijnboompitjes, een laatste laagje rucola sla melange en grove vlokken Parmezaanse kaas.
- Stapel de belegde boterhammen op elkaar en dek af met de vierde boterham.
- Snijdt de clubsandwich schuin door en serveer.
- Zorg dat je honger hebt wanneer je aan deze carpaccio clubsandwich begint. Wij hadden er met zijn tweeën een hele maaltijd aan. Ga je hem voor jezelf alleen maken, maak er dan een gewone sandwich met twee boterhammen van.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Ik houd intens van een clubsandwich. Met rookvlees heb ik nog niet eerder geprobeerd. Lekker recept!
Hoog tijd om dat een keer te doen dan. Ga je echt geen spijt van krijgen 🙂 Heb je ook een favoriete clubsandwich?