Broeder Jacob is een merk wat we onlangs op de horeca beurs in Goes hebben gespot. Ons oog viel erop door twee banners die twee smaken bier promoten die toch wel een op het eerste oog aparte combinatie zijn, double espresso en double port.
“Dat kan nooit wat zijn!” Was het eerste wat in mijn hoofd schoot. Gelukkig werden we direct zeer vriendelijk ontvangen door “broeder” Hans die ons netjes heeft uitgelegd over het hoe het bier tot stand is gekomen, dat ze ook heel graag wijn bier/spijs combinaties maken en ook heel graag dat er met hun product gekookt wordt.
Net even anders
Needless to say is dit een spekkie naar mijn bekkie en gingen de creatieve radertjes heel erg hard draaien. Het eerste waar ik aan dacht was een stoofpot met een twist er aan, want heel eerlijk stoofpot en bier is al een redelijk standaard gegeven geworden, zelfs in Nederland. Gelukkig zijn wij er hier op het blog niet heel slecht in om een twist te geven aan dingen.
Double Port delivery
Al tijdens de beurs sprak Hans af om binnen enkele dagen bij ons langs te komen. De belofte van verse koffie zette ons bovenaan de bezoeklijst en een aantal dagen na de beurs hadden we het genot om “broeder” Hans bij ons te verwelkomen. In ruil voor de koffie had hij een paar flesjes van de bruine goedheid bij waar we naar harte lust mee konden experimenteren. Een paar van onze ideeën deelden we natuurlijk direct tijdens het gesprek, al laten we ons ook niet altijd direct in ons kruidenkastje kijken 😉
Exotisch experiment
Met de lente in aantocht hebben we allemaal de zomer al een beetje in ons bol. De koude van de afgelopen dagen mag daarin de pret niet drukken. Hoog tijd om te kijken of ik een zomerse twist aan een winters recept kon geven. Hier onder vinden jullie het recept van mijn experiment. Iedereen hier in huis rekende hem in ieder geval goed.
Eet smakelijk!
Comfort food voor gevorderden 😉
- 1 kg Runder riblappen
- 3 Wortels
- 3 Uien rood of wit
- 2 Paprika's
- 5 el Olijfolie
- 3 tl Gerookt paprika poeder
- 1 tl Kerrie poeder
- 1 tl Kaneel
- Zout en peper naar smaak
- 1 fles Broeder Jacob Double Port
- 2 blikjes Tomaten blokjes
- 2 blaadjes Laurier
- 3 el Mango chutney
-
Leg het vlees in een mengschaal of bak.
-
Doe hier de olijfolie , gerookt paprika poeder, kerrie poeder, kaneel, zoet en peper over.
-
Alles goed door elkaar mengen tot het vlees goed bedekt is.
-
Laat het vlees 10 à 15 minuten marineren.
-
Snijd in de tussen tijd de wortels, uien en paprika's in redelijk grove stukken.
-
Bak het vlees in een koekepan op hoog vuur aan tot dat de buitenkant bruin is,
-
Laat het vlees even rusten op een snijplak of bord.
-
Bak in het overgebleven vlees vocht de groenten even kort aan.
-
In een braadpan op een hoog vuur de tomaten blokjes een beetje ontzuren.
-
Voeg het vlees, de groenten en de mango chutney toe aan de tomaten blokjes in de braadpan.
-
Flesje bier en de laurierblaadjes toevoegen aan het geheel.
-
Alles twee tot twee en een half uur op een laag vuur laten stoven.
- Natuurlijk is de gerecht uitermate geschikt om met gekookte aardappelen te eten
- Frietje stoofvlees maar dan anders is ook een lekker optie
- Of als je zin hebt probeer het eens met rijst
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie