• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Stoofpot met Broeder Jacob Double Port Bier

Stoofpot met Broeder Jacob Double Port Bier

maart 20, 2018 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Broeder Jacob Double Port | TalkNomzToMe.nl

Broeder Jacob is een merk wat we onlangs op de horeca beurs in Goes hebben gespot. Ons oog viel erop door twee banners die twee smaken bier promoten die toch wel een op het eerste oog aparte combinatie zijn, double espresso en double port.

“Dat kan nooit wat zijn!” Was het eerste wat in mijn hoofd schoot. Gelukkig werden we direct zeer vriendelijk ontvangen door “broeder” Hans die ons netjes heeft uitgelegd over het hoe het bier tot stand is gekomen, dat ze ook heel graag wijn bier/spijs combinaties maken en ook heel graag dat er met hun product gekookt wordt.

Net even anders

Needless to say is dit een spekkie naar mijn bekkie en gingen de creatieve radertjes heel erg hard draaien. Het eerste waar ik aan dacht was een stoofpot met een twist er aan, want heel eerlijk stoofpot en bier is al een redelijk standaard gegeven geworden, zelfs in Nederland. Gelukkig zijn wij er hier op het blog niet heel slecht in om een twist te geven aan dingen.

Broeder Jacob Double Port | TalkNomzToMe.nl

Handig om te pinnen!

Double Port delivery

Al tijdens de beurs sprak Hans af om binnen enkele dagen bij ons langs te komen. De belofte van verse koffie zette ons bovenaan de bezoeklijst en een aantal dagen na de beurs hadden we het genot om “broeder” Hans bij ons te verwelkomen. In ruil voor de koffie had hij een paar flesjes van de bruine goedheid bij waar we naar harte lust mee konden experimenteren. Een paar van onze ideeën deelden we natuurlijk direct tijdens het gesprek, al laten we ons ook niet altijd direct in ons kruidenkastje kijken 😉

Exotisch experiment

Met de lente in aantocht hebben we allemaal de zomer al een beetje in ons bol. De koude van de afgelopen dagen mag daarin de pret niet drukken. Hoog tijd om te kijken of ik een zomerse twist aan een winters recept kon geven. Hier onder vinden jullie het recept van mijn experiment. Iedereen hier in huis rekende hem in ieder geval goed.

Eet smakelijk!

Broeder Jacob Double Port | TalkNomzToMe.nl
Print
Stoofpot met Broeder Jacob Double Port
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 20 min
 

Comfort food voor gevorderden 😉

Gang: Diner
Keuken: Fusion, Nederlands, Vlaams
Aantal: 6 Personen
Ingredienten
  • 1 kg Runder riblappen
  • 3 Wortels
  • 3 Uien rood of wit
  • 2 Paprika's
  • 5 el Olijfolie
  • 3 tl Gerookt paprika poeder
  • 1 tl Kerrie poeder
  • 1 tl Kaneel
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 fles Broeder Jacob Double Port
  • 2 blikjes Tomaten blokjes
  • 2 blaadjes Laurier
  • 3 el Mango chutney
Bereidingswijze
  1. Leg het vlees in een mengschaal of bak.

  2. Doe hier de olijfolie , gerookt paprika poeder, kerrie poeder, kaneel, zoet en peper over.

  3. Alles goed door elkaar mengen tot het vlees goed bedekt is. 

  4. Laat het vlees 10 à 15 minuten marineren.

  5. Snijd in de tussen tijd de wortels, uien en paprika's in redelijk grove stukken.

  6. Bak het vlees in een koekepan op hoog vuur aan tot dat de buitenkant bruin is,

  7. Laat het vlees even rusten op een snijplak of bord.

  8. Bak in het overgebleven vlees vocht de groenten even kort aan.

  9. In een braadpan op een hoog vuur de tomaten blokjes een beetje ontzuren.

  10. Voeg het vlees, de groenten en de mango chutney toe aan de tomaten blokjes in de braadpan.

  11. Flesje bier en de laurierblaadjes toevoegen aan het geheel.

  12. Alles twee tot twee en een half uur op een laag vuur laten stoven.

Tip(s) van de chef
  • Natuurlijk is de gerecht uitermate geschikt om met gekookte aardappelen te eten
  • Frietje stoofvlees maar dan anders is ook een lekker optie
  • Of als je zin hebt probeer het eens met rijst

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Meaty Nomz Tags: Bier, Broeder Jacob, Comfort food, Double Port, Stoofschotel

Vorig bericht: « Picknick bagel (met picknick tips!)
Volgend bericht: Mango chutney »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....