• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Mango chutney

Mango chutney

november 26, 2018 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Mango Chutney | TalkNomzToMe.nl

Mango chutney, voor mij een zoet pittig genot om te eten. Het is tegenwoordig in tal van smaak combinaties in de supermarkt op de hoek te krijgen, of bij de toko for that matter. Er zijn echt wel een paar goede varianten te verkrijgen die heerlijk samen gaan met ons rode curry recept. Gelukkig is ook heel makkelijk en snel zelf te maken zodat je zelf lekker kan experimenteren met verschillende smaken toevoegen, zo kan je aan bijna alles wat je maakt een leuke twist geven.

Niet enkel exotisch

Bij de meeste mensen gaan er gelijk visioenen komen van subtropische stranden en zomers eten als ze mango chutney horen, er zijn ook bij dit gerechtje tal van andere mogelijkheden zoals het bijvoorbeeld door een stoofpot, zoals we al lieten zien met ons recept met Broeder Jacob, een broodje witvis, of op een ontbijtcrackertje met wat yoghurt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. En zoals altijd met eten, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. (Mango chutney met kokosijs iemand? Yes, please!)

Culiexpererimenkokengoogemefantjenomzen

Natuurlijk moet je wel een uitgangspunt hebben om op door te kunnen bouwen, of beter gezegd, op door te kunnen culiexpererimenkokengoogemefantjenomzen… Is dat een woord? Bij deze ga ik even aan de dikke van Dale vragen om het toe te voegen. (Tot die tijd verwijs ik je naar onze nomzcabulaire.) Dat doet iedereen toch in de keuken? Je maakt mij in ieder geval niet wijs dat wij de enigen zijn.

Begin bij de basis

Een vrij simpele basis chutney die ik meestal gebruik is redelijk zoet van smaak, maar door de verhoudingen van andere smaakmakers te vergroten of te verkleinen krijg je gelijk een hele andere smaak aan je mango chutney. Op deze manier maak je dus je mango chutney afgestemd op het gerecht waar het het beste bij gaat passen. Easy peasy toch?

Mango Chutney | TalkNomzToMe.nl

Handig om te pinnen!

Met iets anders mango chutney?

Natuurlijk kun je de mango gebruiken in combinatie met een (of meer) andere vrucht als je de keuken in duikt. In de meeste recepten die je tegenkomt waar mango chutney bij geserveerd wordt maken ze geen gebruik van andere vruchten, dus waag je eerst eens aan dit lekkers en vind de smaak die bij jou past. En met die basis kun je verder culiexpererimenkokengoogemefantjenomzen.

Eet smakelijk!

Mango Chutney | TalkNomzToMe.nl
Print
Mango chutney
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Zomers genot!

Gang: Brunch, Dip, Ontbijt
Keuken: Aziatisch
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 1 Blik Mango of 1 verse
  • 1 Ui een kleintje
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Komijn poeder
  • 1 tl Gember poeder
  • 0.5 tl Cayenne peper
  • 2 blaadjes Kaffer lime
  • 100 gr Suiker
  • 15 ml Water
  • 0.5 el Olie
Bereidingswijze
  1. Laat de mango uit blik uitlekken, of maak de verse mango schoon en snijd deze in blokjes.

  2. Snipper de ui en teen knoflook.

  3. Verhit in een pan de olie en fruit daar in de ui en knoflook.

  4. Voeg de kruiden toe aan de ui en de knoflook en meng dit goed door elkaar heen.

  5. Voeg de mango toe aan het mengsel.

  6. Giet het water erop en voeg de suiker toe.

  7. Goed doorroeren en rustig laten inkoken tot er een jamachtige substantie ontstaat.

Tip(s) van de chef
  • Als je van écht pittig houd kun je fijn gesneden, verse rode peper toevoegen.
  • Gember geeft ook pit. Probeer dit recept eens met verse gember, in plaats van gedroogde en gemalen gember.
  • Sereh, ook wel citroengras, geeft een verrassend frisse smaak aan mango chutney.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Brunch, Dippable Nomz, Nomz, Ontbijt, Side Nomz Tags: Chutney, Dip, Fruit, Mango, Pittig, Zoet

Vorig bericht: « Stoofpot met Broeder Jacob Double Port Bier
Volgend bericht: Tonijn wrap spies »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....