• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Dessert / Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)

Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)

juli 3, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Een taartbodem van Bastogne koeken is in een wip gemaakt en een supergemakkelijke basis voor allerlei taarten. Zeker in de zomer is het een van mijn persoonlijke favorieten voor een taart waar geen oven aan te pas komt en waar je heerlijk zomerfruit in kunt verwerken.

In plaats van het recept voor de taartbodem in een recept te verwerken vond ik dat het maken van de taartbodem een eigen recept verdient. De meeste recepten die op internet te vinden zijn gaan uit van een springvorm met een diameter van 24 centimeter. Dwars als ik ben heb ik alleen springvormen met een diameter van 26 centimeter en hier is mijn recept dus ook op aangepast.

Het maken van een taartbodem van Bastogne koeken is geen rocket science. Het is wel fijn om even te weten welke hoeveelheden van je ingredienten je moet gebruiken. Anders krijg je een bodem die óf uit elkaar valt, óf die te vet is omdat je teveel boter gebruikt. Allebei niet lekker en met dit recept zul je dat probleem nooit meer hebben. Vanaf nu hoef je je dus enkel nog druk te maken over wat voor taart je bovenop deze bodem gaat maken of welk fruit je deze keer het meeste zin in hebt.

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Zo maak je een taartbodem van Bastogne koeken

Natuurlijk begin je met het fijnmalen van Bastogne koeken. Als je wilt kun je gebruik maken van “the real deal”, als je voor budget gaat kun je ook kiezen voor de huismerk koeken van bijvoorbeeld Aldi of AH. Deze zijn net zo lekker in je taartbodem en een stuk liever, het scheelt ruim 50% op de prijs (!), voor je portemonnee. De weegschaal hebben we het niet over, die maakt geen onderscheid in welke koekjes je kiest 😉

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Zelf gebruik ik het liefst een keukenmachine om de koeken fijn te malen. Heb je geen keukenmachine, kun je het natuurlijk ook op de hand doen. Of met een deegroller. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je de koeken zo fijn mogelijk krijgt. Zo krijg je een mooi vlakke taartbodem.

Als je koeken zijn fijngemalen doe je de kruimels in een kom en is het tijd om je boter te gaan smelten. De boter hoeft niet warm te worden. Als je hem zo ver smelt dat hij vloeibaar wordt is dat voldoende.

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Giet de boter bij de koekkruimels en roer alles goed dooreen zodat een vochtige massa ontstaat. Als het goed is wordt het geen vloeibare massa, maar blijft er een grove structuur over zoals op de foto hieronder. Mocht de massa toch iets te vochtig worden naar je zin, kun je altijd een paar extra koeken verkruimelen en toevoegen.

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Wanneer je de boter goed door de koekkruimels hebt heen geschept zet je ze heel even opzij. Bekleedt je springvorm met een stuk bakpapier op de bodem en stort hier de koekkruimels in.

Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk ze aan met de achterkant van een vochtige lepel. Zet je taartbodem een uurtje in de koelkast en je kunt hem verder verwerken.

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Je kunt een Monchou taart maken, een no bake cheesecake, een chocomousse taart, een taart met banketbakkersroom, een taart met… Nou ja, je snapt het wel. Met een taartbodem van Bastogne koeken kun je alle kanten op. En daar houden we van 😀

Eet smakelijk!

Taartbodem van Bastogne koeken | TalkNomzToMe.nl
Print
Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Koekje erbij?

Gang: Desert
Keuken: Nederlands
Aantal: 1 taartbodem
Ingredienten
  • 260 gram imitatie Bastogne koeken. (Eén heel pak)
  • 90 gram roomboter
  • Bakpapier
  • Springvorm met een diameter van 26 centimeter
Bereidingswijze
  1. Maal de Bastogne koeken fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met de hand of met een deegroller.
  2. Doe de koekkruimels in een kom.
  3. Smelt de roomboter en voeg deze toe aan de koekkruimels.
  4. Schep alles goed door en zet het mengsel even opzij.
  5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  6. Stort het koekkruimel mengsel in de springvorm, verdeel de kruimels over de bodem en druk ze aan met de bolle kant van een lepel.
  7. Zet de bodem een uurtje in de koelkast voor je hem gaat beleggen/vullen met de taart van je keuze.
Tip(s) van de chef
  • Wil je iets bijzonders van je taartbodem maken, voeg er dan eens wat fijngehakte nootjes, stukjes chocolade of geraspte kokos aan toe. Houdt er dan wel rekening mee wat voor taart je verder gaat maken zodat de smaken goed combineren.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (35 stemmen, gemiddeld: 3,77 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dessert, Naughty Nomz, Nomz, Nomzledge Tags: 26 centimeter, Bastogne, No bake, Springvorm, Taartbodem

Vorig bericht: « Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake)
Volgend bericht: Sriracha mayonaise (Spice up your meal!) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje frikandel speciaal gezond - Kiddielunch #11
    Broodje frikandel speciaal gezond - Kiddielunch #11
  • Poffertjes (Zonder gist) - Kiddielunch #14
    Poffertjes (Zonder gist) - Kiddielunch #14

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....